2. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 2. december 2012 2012-12-01T23:00:00Z 2012-11-30T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11:00 til Bauhaus, Sigrunsvej 40. Kids Club inviterer alle børn til at besøge Julemandens Værksted. Tag en voksen med og lav spændende og sjove julegaver til hele familien. Det er kun fantasien der sætter grænser! Vi glæder os til...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11:00 til Bauhaus, Sigrunsvej 40.

Kids Club inviterer alle børn til at besøge Julemandens Værksted. Tag en voksen med og lav spændende og sjove julegaver til hele familien. Det er kun fantasien der sætter grænser! Vi glæder os til at se dig!

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens vogtere

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

2. Julen aflyst

 

- Er julen aflyst?, Det kan man da ikke! Sofie kiggede forfærdet op fra sin bog.

- Sådan er det! Med en hidsig bevægelse smed Christoffer sin skoletaske hen i sofaen. BUMP! Tasken landede en nanomilimeter fra gravhunden Svend, som var midt i dagens femte middagslur.

Udenfor vinduerne silede regnen ned. Christoffer og Sofie boede i en lejlighed, der lå på Frederiksborg Slot. Fra stuevinduet kiggede de lige ud i voldgraven, hvor det grønlige vand blev forstyrret af dråbernes konstante plask. Græsset ned til voldgraven var mudder og ælte. Landskabet var trist og trøstesløst.

- Det vil jeg bare ikke finde mig i, lynede Sofie og slog med hestehalen.

- Sidste år var julen ved at gå i vasken, fordi mor ville flytte. I år skal den da bare have gas. Lige meget om så alle andre i Hillerød går rundt med hængemule.

Den 12-årige spinkle pige stormede ud af stuen, - skarpt forfulgt af en gøende Svend, der tog det for en ny sjov leg. Ned ad en gang, op ad trappen med så meget fart på, hun var ved at snuble, hen over de rå gulvplanker. Her, under de øverste skrå bjælker, åbnede hun ind til skunken.

- Hjælp mig!, råbte Sofie bagud til sin storebror, der var fulgt efter i et mere normalt tempo, og nu stod og pustede en anelse i døren. Christoffer havde en tendens til at kigge lidt for dybt i chipsposen og colaflasken.

- Man skulle tro, den var fyldt med kanonkugler, pustede Sofie, mens hun med alle kræfter stemte imod og trak en koloenorm papkasse ud af skunken. Flettede hjerter, kravlenisser, flag, musetrapper og guirlander hang ud over kanten.

Christoffer bugserede kassen til side, så Sofie kunne hive fire kasser mere frem.

- Der er jo julepynt nok til hele Frederiksborg Slot, grinede Christoffer.

Sofie satte tilfreds hænderne i siden og inspicerede papkasserne som en general, der tager bestik af sine tropper.

- Men ikke så meget som en musetrappe for meget! Nu skal de bare bæres nedenunder! Kommanderede hun og strøg et par år-gamle grannåle og en hel del spindelvæv ud af håret.

 

- Er jeg gået forkert?!

Da far en time senere trådte ind ad døren, var det til synet af to udmattede børn, der havde smidt sig i sofaen. Stuen var forvandlet - fra hyggeligt hjem til pyntemareridt. Fra hvert et søm, hver en ledning, hver lysestage og boghylde kiggede en nisse, en engel, et rensdyr med en rød tud eller en julemand frem. Musetrappeguirlanderne, som børnene havde lavet, da de var mindre, hang tykt under loftet. Vinduerne var dækket af klisterhjerter og trompeterende engle.

- Vi har pyntet til jul! annoncerede Sofie temmelig overflødigt.

- Men det føles alligevel helt forkert.

Faren satte sig ned ved siden af Sofie og strøg hende over håret. Hun havde tårer i øjnene.

- Jeg synes, det er flot, sagde faren.

- Det er rigtig hyggeligt at komme hjem - når der nu er så trist overalt i hele byen.

Nyheder
Nyt om COVID-19 i Hillerød

11. september 2020

Hillerød Kommune er desværre blevet rød zone, hvilket betyder, at...

Karismatisk kommunikation og ledelse

8. september 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med IDA til 3 workshops om...

Udvikling eller afvikling - med tanken på fremtiden

31. august 2020

Hvad betyder tanker for din virksomheds fremtid? ALT. C4 Foreningen...

Forberedelse til Pitch

26. august 2020

C4 Foreningen og netvaekst.dk inviterer til workshop onsdag den 2....