4. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 4. december 2013 2013-12-03T23:00:00Z 2013-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Jensens Bøfhus, Slotsgade 67

220x330-04-december-2013

4.     Niels Larsen

Niels hed før i tiden Nisse Lars. Men det kalder man ham ikke mere. Nu kalder man ham Niels Larsen. Og nu skal I høre hvorfor.

 

Nisse Lars var en drillepind. Jo, jo – godt nok drillede han mennesker, men det er jo ikke noget specielt, når man er nisse. Det hører sig ligesom til. Men Nisse Lars drillede også alle de andre nisser i Julerød. Og det var så meget, at de næsten ikke kunne holde ham ud.

 

Han kunne f.eks. finde på at komme løbende ind på kroen og råbe, med armene flyvende rundt over hovedet: ”BYEN BRÆNDER – BYEN BRÆNDER”. Alle nisserne sprang op. Mange spildte deres nisseøl ud over hinanden og skyndte sig ud af kroen, mens de skubbede og masede. I Julerød hjalp alle til når det brændte. Men det brændte ikke. Nisserne stod og snusede op i luften for at lugte efter røg, men det var bare Nisse Lars som havde lavet fis med dem. Da alle kom tilbage til kroen sad Nisse Lars på den bedste plads ved kaminen med et stort krus nisseøl og grinede af dem. Øj, hvor blev de sure på ham. Hugo Nøglenisse sagde: ”Det er ikke nisse-sjov eller nisse-dril… Det er bare at være tarvelig” Nisse Lars grinede bare videre, og de andre nisser sad resten af aftenen og skulede vredt til ham.

 

Men det var ikke det eneste han gjorde. Han drillede nisse-bageren ved at slukke hans vækkeur, så han sov over sig og ikke fik lavet brød til byen. Han hældte chili i nisseøllen så alle nisserne fik halsbrand og ikke kunne sige glædelig jul til hinanden i 3 dage. OG – den værste… han lavede telefon-fis og ringede alle nisserne op og sagde ”Hallo, det er julemanden. Jeg vil bare fortælle, at jeg har aflyst julen i år”.

 

Selvfølgelig passede det ikke, men nisserne hoppede på den og var helt rundt på gulvet.

 

En dag blev det nok. Han blev forvist til et hus i udkanten af Julerød – meget tæt på Hillerød. Der sad han så – helt alene og havde kun sig selv at drille. Han snakkede ikke så meget med de andre nisser mere og begyndte at opføre sig mere og mere som et menneske. Han gik i mennesketøj og tog tit ind til Hillerød hvor han snakkede med almindelige mennesker. Han kaldte sig selv for Niels Larsen og fik arbejde på Jensens Bøfhus som salatbars-ansvarlig.

 

Han savnede de andre nisser og kunne godt finde på besøge Julerød om aftenen. I mørket listede han rundt mellem husene og kiggede ind ad vinduerne på kroen, for at se på de andre nisser. Han så hvordan de hyggede sig og ærgrede sig over, at have været så dum.

 

En aften hvor han hemmeligt besøgte Julerød opdagede han at det brændte ovre hos bageren. Han styrtede ind på kroen og råbte: ”DET BRÆNDER! – DET BRÆNDER!”. Nisserne kiggede på ham. Så begyndte de at grine og nissen Rumle sagde: ”Den hopper vi ikke på Lars… eller Niels Larsen… tror du vi er dumme?”. Der var ikke noget at gøre. Nisserne blev på kroen og nu måtte Niels Larsen selv slukke branden. Han kæmpede modigt mod ilden og fik den til sidst slukket – helt alene. Han brugte bagerens store kagecreme-sprøjte, og selvom han brændte sig lidt, klarede han ilden. Da de andre nisser pludselig kunne lugte røg, kom de ud fra kroen, og der så de Niels slukke de sidste flammer. Han fik mange klap på skulderen den aften, og alle nisserne roste ham for hans flotte brandslukning. Han fik sit gamle hus tilbage og begyndte igen at gå i nissetøj. Men navnet Niels Larsen beholdte han. Han kunne nemlig rigtig godt lide det navn.

 

Nyheder
Lær at sælge med LinkedIn - på kun to timer!

17. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med LinkedInsider til...

Salgsstyring

7. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Iværksætterintro - fra idé til forretning

5. februar 2020

Workshop tirsdag den 25. februar 2020 kl. 09:00 - 12:30 i C4...

Symbiose Hillerød - Nytårsbrev

27. januar 2020

Med dette nyhedsbrev vil Styregruppen i Symbiose Hillerød gøre status...