6. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 6. december 2013 2013-12-05T23:00:00Z 2013-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Slotsmuseet, Frederiksborg Slot

220x330-06-december-2013

6.    Olsen.

På loftet hos byens gamle urmager, boede den endnu ældre Tidsnisse Pendul, sammen med ungnissen Olsen.

 

Urmageren var som sagt gammel. Hans øjne og hænder var ikke længere så gode som de havde været. Han havde fået svært ved at huske og havde også svært ved at holde om de bitte små skruer og tandhjul. Men han havde altid sørget godt for nisserne, så nisserne sørgede også godt for ham.

 

Når urmageren var faldet i søvn, listede Pendul ned i urmagerens værksted for at hjælpe med at reparere urene. Dette havde nu stået på hver aften i mange år, men en aften kaldte Pendul den unge nisse hen til sig: ”Olsen! Kom herhen, med det samme!”

 

Ungnissen hørte ham ikke, han sad med ryggen til Pendul, og var meget optaget af at læse i en tegneserie om agent NISSEMAN. Pendul kastede sin ene træsko i nakken på ham.

 

”Kom herhen, Olsen,” kaldte Pendul igen. Olsen var væltet ned på gulvet, da han blev ramt af træskoen og kravlede nu hen til Pendul. ”Det var da dejligt, at du havde tid til at komme herhen, inden jeg stillede begge træsko, din dovne fjeldabe,” sagde Pendul vredt,

 

”Jeg hedder Olsen og jeg var bare lige ved…,” mere nåede Olsen ikke at forklare inden han blev afbrudt af Pendul. ”Ja, ja… Olsen, jeg er blevet for gammel til det her. Så nu er det dit ansvar at hjælpe vores kære menneskeven. Tror du, at du kan klare det?”.  ”Stol trygt på mig, for Olsen han er sej,” sagde Olsen.

 

Pendul rømmede sig, kiggede med et nervøst blik på ham og sagde. ”Husk nu, at du kun skal hjælpe med urene. Du må ikke pille ved noget inde i butikken og slet ikke det store standur som har gået i over 200 år.”

 

”Det lover jeg,” sagde Olsen og smuttede ned i værkstedet. Lidt efter stod han tøvende midt i døråbningen mellem værkstedet og butikken. Skulle han gå ind i butikken og kigge en lille smule. ”NEJ! OLSEN, du gør det ikke!” sagde han til sig selv og gik ind i værkstedet.

 

To sekunder efter blev lyset i butikken tændt og Olsen kom susende gennem døren som et egern med brændende hale. ”WAUW, HVOR ER HER VILDT!” skreg han og hoppede op på disken, kiggede sig om og fik øje på STANDURET. Hurtigt åbnede han urets låge og satte sig op på pendulet. Han begyndte at gynge fra side til side,

 

”YEEAAR HAAA!” skreg han, mens han gyngede vildere og vildere, lige indtil pendulet gik løst og han og pendulet faldt til jorden.

 

Olsen var hurtigt oppe igen. Han løb over til væggen hvor alle kuk-urene hang. Han drejede alle viserne op på tolv, og i samme øjeblik hoppede 24 små fugle ud i hovedet på ham. Et inferno af lyd blæste ham helt tilbage.

 

- KUK KUK … KUK KUK … KUK KUK … KUK KUK … KUK KUK…

 

Efter en times konstant kukken, vågnede Pendul. ”Hvad sker der dog der nede?” kaldte han, og gik hen for at kigge ned. Olsen skyndte sig at stoppe fuglene. Han drejede alle viserne på plads, hængte pendulet i standuret op igen, slukkede lyset i butikken og løb op på loftet.

 

”Ingenting, overtidsnisse Pendul… absolut ingenting, det var bare kukuret der kukkede tolv,” forklarede Olsen forpustet. Men Pendul vidste besked.

 

Dagen efter kiggede den gamle urmager på standuret, der var en time bagefter. Han fik den tossede idé, at alle skulle stille deres ure en time tilbage om vinteren.

 

Det var Olsen ligeglad med. Han vidste godt, hvad klokken havde slået, så han rejste sin vej.

 

Nyheder
Lær at sælge med LinkedIn - på kun to timer!

17. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med LinkedInsider til...

Salgsstyring

7. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Iværksætterintro - fra idé til forretning

5. februar 2020

Workshop tirsdag den 25. februar 2020 kl. 09:00 - 12:30 i C4...

Symbiose Hillerød - Nytårsbrev

27. januar 2020

Med dette nyhedsbrev vil Styregruppen i Symbiose Hillerød gøre status...