7. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 7. december 2012 2012-12-06T23:00:00Z 2012-12-05T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Schneekloth Ure. Schneekloth Ure byder alle børn og voksne velkommen til en hyggelig fredagsåbning af Den Levende Julekalender. Vi skal finde nissen, som har gemt sig et sted blandt ure og smykkerne. Når vi har læst dagens afsnit af...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Schneekloth Ure.

Schneekloth Ure byder alle børn og voksne velkommen til en hyggelig fredagsåbning af Den Levende Julekalender.

Vi skal finde nissen, som har gemt sig et sted blandt ure og smykkerne. Når vi har læst dagens afsnit af Juleeventyret skal vi tælle hvor mange isbjørne, man kan finde i butikken. Hvis du kan finde alle isbjørnene, kan du deltage i en konkurrence om nogle meget flotte ure fra Bering og Bonett. Så kom forbi hvis du selv ønsker dig et flot ur eller hvis du har brug for en gave til en ven. Vi glæder os til at se jer i Schneekloth Ure.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens Vogtere

- et rugtigt juleeventyr i 24 afsnit.

 

7. Borgmestermøde

 

Den venlige dame rejste sig fra sin stol bag borgmesterskrivebordet og gik frem med udstrakt hånd. Hun var en anelse spændt på dette møde. Før døren gik op, havde hun hørt hvisken og tisken og af og til et vrissent udbrud ude fra gangen, hvor tre af byens borgere ventede på at få foretræde.

- NisseJørgen - hvad skylder man den ære?, spurgte borgmesteren og smilede til den lille mand, som i dagens anledning havde aflagt sine grå benklæder og den bolsjestribede bluse, der så ud, som om den var halet op af en container. I stedet var han trukket i et sæt tøj, der havde hængt i et skab i hans gamle hus, siden han blev konfirmeret. Det passede perfekt og duftede kun svagt af mølkugler.

- Og Sofie og Christoffer. Dejligt at hilse på jer. Ja, jeg kender jo jeres mor - vi gik i skole sammen, smilede hun til den let buttede dreng og hans spidsnæsede søster, der stod og hoppede lidt fra den ene fod til den anden.

Borgmesteren så godt nok flink ud, tænkte Sofie. Flink, men temmelig træt. Bag smilet lurede der i hendes blå øjne et meget bekymret blik. Forståeligt i forhold til hvilken rædsom økonomisk situation, deres by befandt sig i.

- Jo, sagde Christoffer og tog ordet, da Jørgen ikke gjorde det - på trods af det lille spark over skinnebenet, som havde været Sofies opfordring.

- Det handler jo om det her med, at byen ingen penge har, og at vores skole og Grønnegadecentret og meget andet må lukke.

- Det er en meget ulykkelig situation. Borgmesteren rettede en anelse på sit grå pandehår.

- Hvis nu man har en hemmelighed... Sofie kiggede rask op.

- En hemmelighed? Hvad er det? spurgte borgmesteren, mens udtrykket i hendes øjne skiftede fra trist til betuttet.

- Ja, en hemmelighed er jo noget, som nogen ved - mens andre ikke aner noget om sagen, svarede NisseJørgen, der fandt det en spids mærkeligt, at borgmesteren ikke kendte et så almindeligt ord.

- Næ, borgmesteren rystede forvirret på hovedet.

- Næ, jeg ved egentlig godt, hvad en hemmelighed er. Men hvad er det for en hemmelighed, I har - og hvad har den med byens økonomi at gøre?

- Jo, vi tænkte bare, at hvis man åbnede den, ville alle tv kanaler komme og filme, og vi kunne sælge vafler og postkort, sludrede Sofie videre.

- Øh, sagde borgmesteren denne gang og kneb øjnene sammen, mens hun kiggede på sit lille armbåndsur.

- Jeg har egentlig snart et møde...

- Der kan I se! Faktisk er de slet ikke interesserede, snappede Jørgen og snurrede først en overrasket Sofie og dernæst Christoffer rundt, så de pegede ud ad døren.

- Ja, de må meget undskylde frue, fortsatte han og bakkede. Og vi skal ikke tage mere af deres dyrebare tid.

- Jamen Jørgen - vi fik jo slet ikke fortalt... begyndte Sofie.

- Der blev sagt rigeligt!  Den lille mand hastede de to børn ned gennem rådhusets gange.

- Nu har hun i hvert fald alle fakta - og så må det være op til politikerne at gå videre, ja.

 

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...