9. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 9. december 2013 2013-12-08T23:00:00Z 2013-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Hillerød Bibliotek, Christiansgade 1, Hillerød.

220x330-09-december-2013

9. Hr. Ludvig Drillesen

Hr. Ludvig var lidt af en gnavpot. Han havde lige fået job på Julemandens værksted, men han gad ikke rigtigt. Alle de andre nisser kunne ikke forstå ham. De vidste, at det var noget af det fineste der kunne overgå en nisse… At få job der hvor alle julegaverne blev lavet. Og ikke nok med det. Man fik 8 pebernødder i timen, plus en tur i Julemandens kane hver søndag formiddag, når Julemanden sov længe.

 

Det var Ludvig ligeglad med. Han var ikke til at få ud af sengen om morgenen og når han endelig var kommet på værkstedet, så kedede han sig. Han var sat til at pakke gaver ind. Og selvom papiret og båndet var af fineste kvalitet, så kom han altid galt afsted. Han kom i klemme i indpakningsmaskinen og fik tape i håret. En dag blev han fuldstændig viklet ind i gavebånd, så alle de andre nisser måtte stoppe med at arbejde for at hjælpe ham fri. Man kan godt sige at han var dårlig til sit arbejde. Og fordi han kedede sig så meget, så begyndte han at drille. Han byttede om på legetøjet, så en lille pige i Kina fik en Monster Truck, og en stor dreng i Norge fik en My little Pony – Pinky Pie. Det havde de overhovedet ikke ønsket sig.

 

Der gik ikke lang tid før de andre nisser kaldte Hr. Ludvig for Hr. Ludvig Drillesen og en dag fik Julemanden nok. Han havde fået en kæmpe klage fra en 12-årig dreng i Belgien, som havde fået et Barbie camping-sæt, så nu kunne det være nok.

 

Hr. Ludvig Drillesen blev kaldt ind på Julemandes kontor. ”Nå, Hr. Ludvig Drillesen – Det kan jo ikke blive ved med at gå”, sagde julemanden. ”Du driller alt for meget.” ”Undskyld,” sagde Hr. Ludvig Drillesen flovt, og fortsatte, ”Jeg keder mig bare så meget.” Julemanden kiggede vredt på Hr. Ludvig Drillesen og sagde ”Lidt dril kan være meget sjovt, men sidste jul fik du 6.000 børn til at græde juleaften. Det er ikke sjovt.” Hr. Ludvig Drillesen var helt stille. ”Men Hr. Ludvig…”, fortsatte Julemanden, ”er der ikke noget du godt kan lide at lave?” ”Jeg er ret god til at læse bøger,” sagde Hr. Ludvig Drillesen, ”jeg kan læse højt for børn der vil høre et godt eventyr”. Hr. Ludvig Drillesen elskede at læse bøger. Bøger som handlede om prinser og prinsesser som boede i lande langt borte. Om drager, kæmper og andre farlige ting.

Julemanden smilede: ”Jamen så ved jeg da lige hvad du skal lave, Hr. Ludvig,” sagde julemanden. ”Du skal være bibliotekar på Julerøds bibliotek. De står lige og mangler en som kan lide bøger.”

 

Og bøger – det skal man kunne lide hvis man vil arbejde på et bibliotek.

Det blev som Julemanden havde sagt og Hr. Ludvig Drillesen blev meget lykkelig for sit nye job. Hver søndag formiddag gik nu med at sætte bøger på plads. Det syntes Hr. Ludvig Drillesen ikke var kedeligt. Han elskede orden i tingene. Det skal man også kunne lide hvis man arbejder på et bibliotek. Alle Julerøds nissebørn kom tit ind på biblioteket for at låne en bog eller få fortalt en historie. Hr. Ludvig Drillesen var altid klar til at fortælle et godt eventyr. Og om han driller mere...? Ja, det gør han. Men det er sådan nogle stille og rolige drillerier. F.eks. da gamle Gemme Nisse Mor kom ind på biblioteket og ville låne krimien ”Nissen i buret,” så sagde Ludvig med et frækt smil: ”Den er desværre udlånt… Aj, jeg laver fis – den er lige her.”

Nyheder
Styrk din virksomhed med en overset medarbejderressource

25. november 2020

- højt begavede medarbejdere. C4 Foreningen inviterer i samarbejde...

Få styr på virksomhedens kernefortælling og DNA

20. november 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med BizBuddy ApS til...

Advisory Board

18. november 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med netvaekst.dk til...

Videomarkedsføring

16. november 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Vækst & Video til workshop...