9. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 9. december 2012 2012-12-08T23:00:00Z 2012-12-05T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Tangholm, Falkevej 4A. Så er der igen kalenderåbning hos Tangholm. Det bliver spændende at se om nissen i år gemmer sig i en Renault Laguna, som sidtse år eller om han i år vælger en Fiat eller en Alfa Romeo... Det må...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Tangholm, Falkevej 4A.

Så er der igen kalenderåbning hos Tangholm. Det bliver spændende at se om nissen i år gemmer sig i en Renault Laguna, som sidtse år eller om han i år vælger en Fiat eller en Alfa Romeo...

Det må vi have hjælp til at finde ud af, så kom og led den 9/12 kl. 11. I lighed med sidste år har vi lavet en aftale med Julemanden, at hans første nisse, har taget lidt gaver og en godtepose med ned fra Grønland. Æbleskiverne er varme og saftevandet er koldt fra kl. 11.15.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens Vogtere

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

9. Dronningen

 

22. december 1658: Hun er ankommet. Den svenske dronning Hedvig Eleonoras vogn og følge rullede over S-broen og ind i den indre gård, netop som årets første sne begyndte at falde over slottet. Som en gigantisk løbsk Frederiksborg hest, ude af kontrol, tromler hun alt ned på sin vej.

Hun er her - og hun er ganske RÆDSOM. Et forfærdeligt fruentimmer til trods for hendes bare 23 år, alle hendes perler og glitrende ringe, hendes fint satte brune krøller og røde læber, der ligner et grådigt barns.

- NÆH! Hvor er de nyyydelige! Hvordan kan man flytte disse?, hvinede hun som noget af det første og pegede på Neptunspringvandet med dets bronzeskulpturer af den sejrende græske havgud. Jeg ryster for, hvad hans skæbne må blive. Med sig bringer den rædsomme kvinde et lille krapyl af en køter ikke meget større end en mager høne. En af den slags tæppetissere, der terroriserer duerne i gården og de mange omstrejfende katte. Jeg gjorde straks en mental note om at holde stenen til den underjordiske gang forsvarligt lukket, så Jørgens katte aldrig i den tid, dronningen opholder sig her - Gud give, det ikke må blive længe - forvilder sig derned, og op på selve slottet. Tæppetisseren ville flå dem levende, pelse dem og spytte eventuelle rester ud. Præcis som dronningen, fornemmer jeg, vil gøre det med slottet.

- Hvad er det her, og hvor meget er det værd?, pegede hun gang på gang, mens jeg selv og hofmester Skade eskorterede hende gennem salene. Hendes egen skatmester og sekretær, der halsede i hælene på hende, havde svært ved at følge med, mens han noterede de mange genstande og tal i en lille bog.

- Og nu vil jeg så gerne bede til Vor Herre. Om godt vejr - og en snarlig sejr til de modige svenske soldater i min mands uovervindelige hær. Det kan I vel ikke have noget imod?, sagde hun efter at have forfrisket sig med julekage og sendte os et ondskabsfuldt smil. Jeg kunne ud af øjenkrogen se, hvordan hofmester Skade sleskede og bukkede, så godt han kunne for sin tykke vom. Selv fik jeg en næsten uovervindelig trang til at bokse ham lige i den - og derefter sparke det rædselsfulde fruentimmer i hendes store mås.

Det var med bævende hjerte, at jeg ledte fjenden lige ret ind i Frederiksborg Slotskirke. Når hun kunne finde på at ville flytte et springvand - hvad så med vores kostbare nye Compeniusorgel?

Jeg havde dog ikke behøvet bekymre mig - for orglet! Guldet og sølvet og de fine statuer var nemlig det, der nærmest fik det forfærdelige fruentimmer til at savle. Hendes brune øjne blev små og stikkende som knappenåle, mens hun knælede forræderisk på det fløjlsbetrukne knæfald. Lyset fra guldet gav genskin i dronningens grådige øjne, der smuttede hid og did og allevegne og tog alt ind, hvad det var muligt at føre væk.

Herre - fri os fra Svensken, bad jeg i mit stille sind, mens jeg tog en beslutning om, så såre det lod sig gøre, at aflægge mine pligter på slottet og drage mod København for at dø med kongen i hans rede eller allerhelst: smide Karl Gustav, den skidtkonge, og hele hans følge ad Helvede til.

 

Nyheder
Styrk din virksomhed med en overset medarbejderressource

25. november 2020

- højt begavede medarbejdere. C4 Foreningen inviterer i samarbejde...

Få styr på virksomhedens kernefortælling og DNA

20. november 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med BizBuddy ApS til...

Advisory Board

18. november 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med netvaekst.dk til...

Videomarkedsføring

16. november 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Vækst & Video til workshop...