10. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 10. december 2011 2011-12-09T23:00:00Z 2011-12-01T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Slotsarkaderne i Slotsgade. Bag låge nr. 10 kan man opleve juleforestillingen "Sikke mange klokken slår" kl. 11.30 varighed ca. 40 min. Nissepigen Juliane kigger en morgen i sin julestrømpe og til hendes store overraskelse ligger der et...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Slotsarkaderne i Slotsgade.

Bag låge nr. 10 kan man opleve juleforestillingen "Sikke mange klokken slår" kl. 11.30 varighed ca. 40 min.

Nissepigen Juliane kigger en morgen i sin julestrømpe og til hendes store overraskelse ligger der et brev fra selveste julemanden. Mærkeligt! For børn og nisser plejer at skrive til julemanden op til jul - ikke omvendt. Julemanden sender den glade og energiske nissepige ud for at finde hans ur, som er gået helt i stå. Kun børnene (publikum) kan hjælpe nisserne med at komme i den helt rette julestemning - og mest af alt: få nisseuret til at virke igen, så julegaverne kan blive færdige til tiden.

En sjov, traditionel og hyggelig julehistorie om at nyde julen i fulde drag. En musikalsk og stemningsfuld "opvarmer" til julen.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Slotssøens Hemmelighed

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

10. december

Pinocchios næse

- Sofie! Lød det fra nedenunder den strålende gadebelysning.

Morens stemme kom fra et sted længere nede ad Slotsgade. Omkring der, hvor Hotel Linden og senere McDonalds engang lå. Sofie hakkede hælene i.

Nå jo og ups igen. De havde sandelig da glemt moren.

- Var det ikke en aftale, vi skulle mødes ved indgangen til Gallerierne klokken 3 og købe julegaver?, spurgte moderen bebrejdende, da Sofie nåede hen til hende.

- Jo, mor, det må du altså meget undskylde. Men Christoffer og mig gik først lige på biblioteket. Det havde noget med lektier at gøre, løj Sofie i håb om, at en uskyldig hvid løgn kunne formilde moren.

- Hmm. Moren kiggede undersøgende på hende, mens Sofie, som hun havde for vane, stod og skiftede fra den ene fod til den anden. Hun havde en fornemmelse af, at hendes lille spidse næse var ved at vokse ud ligesom Pinocchios.

- Har du hørt fra far?, spurgte Sofie hurtigt i et forsøg på at lede morens tanker på andre baner.

Det lykkedes. Desværre.

For en sky af bekymring sænkede sig straks over morens blege ansigt og Sofie følte, hvordan hun selv blev indhyllet i skyen.

- Der er ikke kommet nogen afløsning til far endnu. Vi må måske forberede os på, at vi skal holde jul alene i år.

Det var næsten som om, de strålende julepærer og stjerner højt oppe over deres hoveder ikke lyste længere, følte Sofie. Så rystede hun det af sig.

- Op med humøret, mor. Det skal nok gå det hele. Nu sender jeg lige Christoffer en sms og så går vi på juleshopping. Det forstår drenge sig alligevel ikke på.

 

 

Christoffer kiggede op fra computeren, da Sofie ved 6-tiden brasede ind på hans værelse. Svend hoppede ned fra sengen og vimsede hende i møde med begejstret vrikkende krop. Hun bøjede sig distræt ned og klappede hunden på hovedet.

- Vi havde glemt juleindkøbene, sagde Sofie og faldt ned på sofaen.

- Der er sushi til aften. Mor kommer med det om lidt. Hun nægter at lave mad, så længe køkkentøjet er efter hende. Hej din hund!

Det sidste var henvendt til Svend, som var hoppet op i møblet.

- Hvad var det i øvrigt, der hastede sådan?

- Det her!

Christoffer bukkede sig ned og hev noget ud fra under sengen.

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...