10. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 10. december 2013 2013-12-09T23:00:00Z 2013-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Bog og Idé, Slotsgade 16, Hillerød

220x330-10-december-2013

10. Nikolaj

Nissen Nikolaj elsker at drille. Han plejede at drille alle han mødte på sin vej: fx dyr, store børn, små børn, pædagoger, skraldemænd, politibetjente, men ikke længere. Nu driller han kun en type mennesker, nemlig: RENGØRINGSDAMER.

 

Gennem mange års nissestudier af drilleri af mennesker, havde Nikolaj fundet frem til, at det var rengøringsdamer der var de sjoveste at drille. De bliver hurtigst sure og så kan de finde på at råbe og skrige. Deres ansigter skiftede for det meste farve - fra normal morgenbleg, til solariumstegt, solmoden tomat.

Derfor drillede drillenissen Nikolaj nu kun rengøringsdamer. Han kunne finde på, at smide havregryn eller legoklodser ud over hele gulvet. Eller pille ved støvsugeren, så den i stedet for at suge tingene op, pustede støv og lugten af gamle fisk ud i hele lokalet. Men der var noget helt nisseforundrende galt. For lige meget hvad han udsatte rengøringsdamerne for, så fortsatte de altid med, at udføre deres arbejde. De vendte oven i købet tilbage dagen efter. Det vakte stor undren og irritation for Nikolaj: ”Hvorfor kommer de altid tilbage? De skal løbe deres vej og aldrig komme igen,” tænkte han tit for sig selv.

 

”Jeg hader HAVREGRYN!” hørte Nikolaj, rengøringsdamen sige til den første pædagog der mødte ind en morgen. Nikolaj blev glad og tænkte, at han nu havde knækket hende. Han havde gemt sig på øverste hylde i et af skabene, blandt krukker med kastanjer og naturting. Herfra kunne han se og høre alt hvad der foregik i huset. Men rengøringsdamen var ikke knækket, det sidste Nikolaj hørte hende sige, efter ca. tyve minutters højlydt brok over en kop morgenkaffe var: ”Jamen så ses vi jo bare igen i morgen.”

 

”Det kan du lige tro vi gør,” sagde Nikolaj forundret til sig selv. ”Så må jeg hellere finde på det snedigste drilleri til i morgen tidlig.” Han listede op på loftet, hvor han spiste en stor portion risengrød, med kanel og smør, mens han tænkte sig rigtigt godt om. Men han kunne slet ikke finde på noget nyt drilleri. Så i stedet, satte han noget godt musik på afspilleren og begyndte at danse rundt på loftet. Han plejede nemlig altid at få gode idéer når han dansede. Han dansede, drejede og hoppede rundt om sig selv og var lige ved at vælte over en kastanje. Han stoppede op. ”Nu har jeg det!” sagde han.

 

Den næste morgen stod han meget tidligt nede i skabet. Han væltede alle de store krukker med kastanjer, så de trillede ud over hele gulvet. Bagefter kravlede han ned og kastede kastanjer ud i køkkenet, ud på toilettet, og hen foran døren. I samme øjeblik blev døren åbnet og ind trådte rengøringsdamen, alt i mens at Nikolaj stod midt på gulvet og kastede med kastanjerne. ”Nå det er dig, der driller mig, hver morgen,” råbte hun galt efter Nikolaj. Han fik et chok og løb alt hvad han kunne. Han kiggede sig tilbage og råbte: ”Ha… ha... ha… du fanger mig aldrig,” til rengøringsdamen. Det skulle han aldrig have gjort, for han så slet ikke kastanjen der lå lige foran ham. Han snublede over den, og sad nu forpint af smerter i venstre fod. Her kunne han bare sidde og vente på rengøringsdamen, der roligt gik slalom mellem de mange kastanjer, imod ham. Hun tog ham i nakken og smed ham ud i containeren. ”Så må jeg hellere få ryddet op, inden børnene kommer,” sagde hun og forsvandt ind igen.

 

"Hvor var det dog dumt af mig at kast-anjer" sagde Nikloaj, stille til sig selv i mørket.

 

Nyheder
Lær at sælge med LinkedIn - på kun to timer!

17. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med LinkedInsider til...

Salgsstyring

7. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Iværksætterintro - fra idé til forretning

5. februar 2020

Workshop tirsdag den 25. februar 2020 kl. 09:00 - 12:30 i C4...

Symbiose Hillerød - Nytårsbrev

27. januar 2020

Med dette nyhedsbrev vil Styregruppen i Symbiose Hillerød gøre status...