12. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 12. december 2012 2012-12-11T23:00:00Z 2012-12-07T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Frederiksborg Amts Avis, Slotsgade 1. Vi serverer mandariner, pebernødder og masser af hygge, mens vi folder papirshatte af Frederiksborg Amts Avis og hører juleeventyr. Læs også avisen fra dengang Møllenissen Valse havde 18 års...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Frederiksborg Amts Avis, Slotsgade 1.

Vi serverer mandariner, pebernødder og masser af hygge, mens vi folder papirshatte af Frederiksborg Amts Avis og hører juleeventyr. Læs også avisen fra dengang Møllenissen Valse havde 18 års fødselsdag. Det var vist nok i 1887!

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens Vogtere

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

12. Sved på panden

 

22. december 1658

- Vis os smykkeskrinet, lille mand!, beordrede kvindemennesket, og tog en ordentlig slurk af sin juledrik.

Over glasset med den rubinrøde drik lynede den lede dronnings øjne imod mig. Nogle gange var det nærmest, som om hun så på mig med det samme blik, som udpegede de skatte, hun fik taget ned af vægge og ud af skabe for at blive gjort klar til afsendelse til Sverige. Som om hun kunne finde på at stjæle mig med og udstille mig til spot og spe på det kongelige slot i Stockholm. Jeg måtte væk herfra. Men først...

- Frue! Jeg bukkede, hun skulede.

- Min Drottning! Sådan skal de tiltale mig, lille mand. For snart er dette land MIT, råbte hun og slog favnende ud med armen.

- Jeg vil være tilbage med kostbarhederne om få øjeblikke, min drottning, mumlede jeg. De sidste ord havde været nærmest umulige at presse over læberne. Men nu gjaldt det. Nu var det gode miner til slet spil.

I tårnrummet, hvor skrinet befandt sig, fremdrog jeg med rystende fingre den lille nøgle fra det store knippe, jeg bar i et læderbælte om maven. Så låste jeg op. Midt i mylderet af ringe og kæder med opaler og diamanter lå den dueæg-store perle. Jeg kiggede mig hurtigt omkring - jeg syntes, der lød skridt i gangen, og stak så med en hastig bevægelse perlen i inderlommen på mine bukser.

- Hvor bliver skrinet af?

Hofmester Skade smækkede døren op og stirrede mistænksomt på mig. Men skrinet var låst igen og han kunne umuligt vide, hvad der nu lå i min lomme.

 

- Hvad?! Er der ikke andet? Dronningens fede grådige pølsefingre pløjede rundt i smykkerne i skrinet.

- Dronning Sofie Amalie tog de mest kostbare smykker og ædle stene med sig til slottet i København, løj jeg og følte, hvordan små svedperler løb ned ad nakken på mig.

- Men jeg vil have noget helt specielt! Diamanter og opaler, dem har jeg jo nok af!, vrælede hun som et forkælet barn.

- Ønsker dronningen i så fald, at jeg låser og stiller det hele tilbage, spurgte jeg påtaget ærbødigt og tog det sløvbeslagne skrin op.

- Giv mig det! hvæsede hun.

- Jeg kan vel altid bruge det til at lege med. Puha! Sikke et usselt og fattigt kongehus, I holder jer, spyttede hun og marcherede derpå ud af salonen med skrinet under armen.

Jeg trak vejret dybt og tørrede sveden af min pande. Da jeg kiggede op, var det lige ind i »Skadens« mistænksomme blik.

Nyheder
Pant-For-Pant

14. juli 2020

Donér tomme flasker og skab arbejdspladser. Vær med til at få...

Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...