14. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 14. december 2013 2013-12-13T23:00:00Z 2013-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11:00 til SlotsArkaderne, Slotsgade, Hillerød

220x330-14-december-2013

14. Møller Nissen Christian

Midt på torvet i Hillerød står den gamle mølle i hele december måned. Møllevingerne suser rundt og rundt med flotte lys på og det har de gjort i mange år.

 

I gamle dage boede Møller Nissen Christian i møllen. Dengang var der ikke lys på møllen, men vingerne drejede rundt dag og nat. Møller Nissen Christian havde nemlig altid travlt og nisserne kom fra nær og fjern for at få lavet det fineste mel ud af deres korn.

 

Møller Nissen Christian var en rar nisse, men også meget drillesyg. Mest gik det ud over hans lærlinge Sven og Bent og de var efterhånden altid på vagt når Møller Nissen Christian var i drillehumør. Hans yndlings-drillenummer var at hælde mel ud over Sven og Bent. Der gik aldrig en dag uden at de fik mindst en sæk mel ud over sig, og det var nærmest almindeligt at de gik helt hvide rundt og arbejdede. Møller Nissen Christian grinede af dem: ”Ha, ha – hvor er I blege… I trænger da til noget sol,” kunne han finde på at råbe til dem. Sven og Bent kiggede bare på hinanden mens de skovlede mel op i store sække, velvidende at de sikkert fik en af sækkene ud over sig senere på dagen. ”Hey Sven, kom lige herop,” råbte Møller Nissen. ”Du skal lige hjælpe mig med noget.” Sven gik op af stigen der førte op i toppen af møllen. Da han var nået halvvejs op ad stigen væltede der pludselig en hel masse mel ned over ham. Han kunne næsten ikke trække vejret og der stod han så og hostede - fuldstændig hvid fra top til tå. Han kunne høre Møller Nissen Christian grine hysterisk. ”Ha, ha, ha – jeg så dig slet ikke, Sven. Det må du… Ha, ha… sør’me undskylde… ha, ha.”

 

Senere på dagen var Møller Nissen Christian klar igen til drillerier. Først fik Bent en balje vand ud over sig og lige efter en hel sæk mel. Melet klistrede til Bents våde krop og han kunne næsten ikke stå på benene fordi der var blevet så glat på gulvet. Bents ben gled rundt under ham og det endte med at han faldt ned ad trappen og landede i en stor bunke mel, som Sven stod og skovlede. De var efterhånden ved at få dårlige nerver af at arbejde på møllen. De gik ud for at spule Bent ren for mel og opdagede at Møller Nissen Christian stod oppe på møllens balkon klar med endnu en sæk mel til at smide i hovedet på dem. Han skulle lige til at hælde melet ud over dem, da en møllevinge kom susende og fik fat i kraven på Møller Nissen Christian. Vingen susede op med Møller Nissen Christian som sad uhjælpeligt fast. ”Ga, ga, ga, ga, ga, ga!!” råbte han og blev nu svinget rundt og rundt og rundt i fuld fart. ”Hjææælp – jeg vil neeed,” hylede Møller Nissen Christian, men møllevingen havde godt fat i hans krave og det var umuligt for ham at komme fri. Sven og Bent stod først og måbede. Så kunne de ikke lade være med at grine. Og da de havde grinet meget længe begyndte de at synes at det var synd for Møller Nissen Christian, men da havde han også svinget rundt over 1000 gange.

 

Så begyndte det at regne… og blæse… Møllevingerne susede af sted med vild fart. Rundt og rundt gik det, og Møller Nissen Christian kunne ikke se hvad der var op og ned på himmel og jord. Pludselig slap møllevingen ham. Han susede gennem luften og fløj ind i den store lade hvor alt det malede mel lå i store bunker. Han kom vaklende ud, fuldstændig dækket af mel. ”Hjælp mig, drenge,” sagde han mens en mel-sky stod ud af munden på ham.

 

Siden den dag har Møller Nissen Christian ikke drillet. Han arbejder stadig som møller – men i Julerød, hvor han flittigt maler korn til mel. Han kan ikke længere gå lige, men drejer altid til højre. De andre nisser i Julerød ved godt hvorfor. Det er ikke fordi han har drukket for meget nisseøl. Nej, han er bare stadig rundtosset, selvom det er 70 år siden han fik en kæmpe svingtur på en møllevinge.

Nyheder
Ny udstilling af Claus Havemann

15. november 2019

Fernisering torsdag den 21. november kl. 15.00 i C4 Videncenter

Når ledelse skaber arbejdslyst

12. november 2019

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Krifa til inspirationsmøde...

Optimer din Salgs Performance

6. november 2019

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med VisionCraft til...

Sparring for begyndere

4. november 2019

HIP Iværksætterhuset holder sparring for begyndere, hvor du kan få...