14. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 14. december 2012 2012-12-13T23:00:00Z 2012-12-13T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til BoConcept, Frejasvej 40A. På denne hyggelige fredag mødes vi i BoConcept, hvor vi først skal finde nissen, der har gemt sig godt i den store butik. Efter Nissefar har læst Juleeventyr i den store røde stol kan alle børn komme...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til BoConcept, Frejasvej 40A.

På denne hyggelige fredag mødes vi i BoConcept, hvor vi først skal finde nissen, der har gemt sig godt i den store butik. Efter Nissefar har læst Juleeventyr i den store røde stol kan alle børn komme på skattejagt efter slikposer. Så tag din familie og dine bedste venner med til BoConcept og få en hyggelig aftenoplevelse.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens Vogtere

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

14. 1658. Johanne

 »Glædelig Jul! Helsen og Sundhed og alt, hvad som kært er!« Dette har vi ønsket hinanden - ovenpå julebanketten med grød, tørret fisk, svinehovede og grønlangkål.

Natten har nu endelig sænket sig over Hillerød. Julenat, hvor kvæget i staldene vil tale sammen, kirkeklokkerne bimle, orglet bruse, og alle gode mennesker i deres hjerter ønske fred.

Det har været en begivenhedsrig dag. Jørgen er gået til ro, jeg kan høre hans snorken fra alkoven. Jeg skriver disse sidste ord i mine pergamenter. Pergamenterne gemmer jeg derefter i Jørgens bibel. Når han vågner, er jeg væk. Min skæbne er mig endnu uvis. Hvis det skulle indtræffe, at jeg aldrig kommer her tilbage til slottet, vil min ven sikkert engang finde kortet til dueperlens gemmested. Vi er enige om, det er bedre, han ikke hører det fra min mund. Hvis han - Herren forbyde det - skulle falde i fjendens kløer, da vil han intet kunne røbe. Men en skønne dag, det er jeg overbevist om, vil han have behov for at læse i sin bibel. Jørgen er ikke nogen from mand, men der kommer som regel et tidspunkt alligevel, hvor hvert menneske vil søge i bibelen. Søger - og han skal finde.

Således har jeg gjort med dueperlen:

Når du, Løngangens Vogter, stiller dig på bunden af Løngangen under kaminen i Jørgens hus, skal du rette din krop i retning af slottet. Gå da - i mine fodspor - 30 skridt ud under søen. Her slynger tunnellen sig en anelse. Drej kroppen til højre. Fem håndsbredder over tunnelens jord har jeg løsnet det lerholdige jord i tunnellens side. Cirka en håndsbredde ind. Perlen har jeg først lagt i en pose af svineskind, således at dens smukke skin ikke skal tage skade af fugtigheden i jorden. Så har jeg dækket med jord igen og klappet det godt til. Grav - og du vil finde den. Når perlen er i din varetægt, da ønsker jeg, at den bliver overdraget, såfort det er muligt for krigens tilstand, til Danmarks ægte dronning og perlens retmæssige ejermand.

Nu vil jeg afsted. Min ganger, den hvide pony Biddy, står klar i stalden. Skønt lavbenet og aldrende, løber Biddy som et svin, når jeg sporer den an. Det kan der nok blive god brug for.

Dette er sådan set alt. Måske skuffer det Jørgen, at jeg ikke fortæller ham dette mand til mand, og at jeg rider, uden vi har sagt vores farvel. Men sådan må det være. Venner siger trods alt aldrig farvel, men kun på gensyn. Og skulle jeg falde og blive hjemtagen til Vorherre, da vil han forstå, at dette offer var nødvendigt for mig.

Anderledes forholder det sig med Johanne. Hun er endnu for lille og det smerter mit hjerte, at hun i morgen og dagen efter og måske for en lang tid frem, vil kalde og ikke få svar«.

 

- Johanne?!. De tre Vogtere af Løngangen anno 2012 kiggede uforstående på hinanden.

- Hvem pokker er Johanne?!

Nyheder
Lær at sælge med LinkedIn - på kun to timer!

17. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med LinkedInsider til...

Salgsstyring

7. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Iværksætterintro - fra idé til forretning

5. februar 2020

Workshop tirsdag den 25. februar 2020 kl. 09:00 - 12:30 i C4...

Symbiose Hillerød - Nytårsbrev

27. januar 2020

Med dette nyhedsbrev vil Styregruppen i Symbiose Hillerød gøre status...