15. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 15. december 2013 2013-12-14T23:00:00Z 2013-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11:00 til Bauhaus, Sigrunsvej 40, Hillerød

220x330-15-december-2013

15. Kravlenissen Hugo

Når Kravlenissen Hugo så noget der var højt – så måtte han klatre. Han var rigtig dygtig til det. Det var tit ret farligt. Hugo brugte nemlig ikke sikkerhedsline og havde ikke særligt smarte klatresko. Faktisk havde han træsko på, og det er ikke nemt at klatre i. Alligevel var har super god til det. Hvis han stødte på et træ som var ualmindeligt højt, så kriblede og krablede det i ham for at komme op til toppen. Det var ikke bare turen derop som var spændende for Hugo. Når han havde nået toppen var det en fantastisk skøn følelse for ham.

Det gik da også galt engang imellem. Sidste år i december – ja, jeg tror det var den 15. december om aftenen – besluttede Hugo sig får at klatre op i det store juletræ som står på torvet i Hillerød. Det var faktisk nemt at klatre i og det tog ikke lang tid for Hugo at nå toppen. Stjernen i træet lyste smukt og vinden blæste friskt deroppe. Han kunne se Frederiksborg Slot, Bauhaus, og ja, helt over til Julerød.

 

Hugo havde det godt med sig selv. ”For hytten, hvor er jeg god til at klatre,” sagde han til sig selv. ”Jeg er den bedste. Jeg er den lækreste. Jeg er den hurtigste klatrer i hele verden. Ingen er bedre end mig.” Han løftede armene som en bokser der lige havde slået sin modstander ud, og hoppede i de tynde grene. ”KNÆK,” sagde det, og inden Hugo nåede at sige ”rådden kanelgiffel,” var han, juletræs-top og stjerne på vej ned i fuld fart. Hugo prøvede at få fat i nogle grene på vej ned, men det var umuligt. Han havde alt for meget fart på. ”SMASK!!” sagde det, da Hugo landede på brostenene og nøjjj hvor gjorde det ondt. Han lå og kunne slet ikke røre sig. Han kiggede op, og så at juletræsstjernen var på vej ned imod ham. Den lyste stadig, og fløj i fuld fart med en spids pegende lige mod hans mave.

 

”Du har vist brug for hjælp,” hørte Hugo en stemme sige, og mærkede at han blev trukket væk lige inden stjernen smadrede ned i brostenene ved siden af ham. Det var nissen Niels Larsen som var på vej hjem fra Jensens Bøfhus, hvor han havde været på arbejde. ”Hold da op, hvor ser du ud,” sagde Niels Larsen og Hugo kunne mærke at han stadig ikke kunne rejse sig. ”Jeg må nok hellere bære dig væk inden der kommer mennesker,” sagde Niels, og tog Hugo på ryggen. Niels bar Hugo hele vejen hjem til Julerød og hen på nisse-hospitalet.

Det var ikke småting der var sket med Hugo og han lå i sengen i 8 dage, for han havde brækket ryggen. Han havde også mistet en fortand og fået mange blå mærker.

 

Heldigvis kunne han fejre juleaften med de andre nisser, men han kunne ikke gå rundt om juletræet. Han kunne faktisk slet ikke rejse sig. Han kunne kun kravle! I et halvt år kunne han kun kravle!! Han kravlede når han skulle til bageren og købmanden. Så kunne man se Hugo komme på alle fire med en indkøbspose på ryggen. Hvis nogen spurgte om de skulle hjælpe, svarede Hugo ”Nej tak, jeg kravler fint.” Og så kravlede han videre. Også det blev han ret god til, og han fik mere og mere fart på. Faktisk så meget at han kunne kravle hurtigere end han kunne gå. Så da det ikke gjorde ondt i ryggen mere fortsatte han alligevel med at kravle. Hugo var blevet en ægte kravlenisse. Derfor fik han navnet ”Kravlenissen Hugo.”

Nyheder
Lær at sælge med LinkedIn - på kun to timer!

17. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med LinkedInsider til...

Salgsstyring

7. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Iværksætterintro - fra idé til forretning

5. februar 2020

Workshop tirsdag den 25. februar 2020 kl. 09:00 - 12:30 i C4...

Symbiose Hillerød - Nytårsbrev

27. januar 2020

Med dette nyhedsbrev vil Styregruppen i Symbiose Hillerød gøre status...