17. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 17. december 2011 2011-12-16T23:00:00Z 2011-12-06T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Slotsarkaderne i Slotsgade. Bag låge nr. 17 kan man opleve juleforstillingen "Sikke mange klokken slår" kl. 11.30 varighed ca. 40 min. Nissepigen Juliane kigger en morgen i sin julestrømpe og til hendes store overraskelse ligger der et...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 11 til Slotsarkaderne i Slotsgade.

Bag låge nr. 17 kan man opleve juleforstillingen "Sikke mange klokken slår" kl. 11.30 varighed ca. 40 min.

Nissepigen Juliane kigger en morgen i sin julestrømpe og til hendes store overraskelse ligger der et brev fra selveste julemanden. Mærkeligt! For børn og nisser plejer at skrive til julemanden op til jul - ikke omvendt. Julemanden sender den glade og energiske nissepige ud for at finde hans ur, som er gået helt i stå.

Kun børnene (publikum) kan hjælpe nisserne med at komme i den rette julestemning - og mest af alt: få nisseuret til at virke igen, så julegaverne kan blive færdige til tiden.

En sjov, traditionel og hyggelig julehistorie om at nyde julen i fulde drag. En musikalsk og stemningsfuld "opvarmer" til julen.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Slotssøens Hemmelighed

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

17. december

Indbruddet

Vi sniger os ind på Franks kontor! sagde Christoffer.

Han og Sofie befandt sig igen ude i Slotsgade.

Det var som at komme fra stille vande direkte ud i en orkan. En usandsynlig voldsom trængsel og alarm. Juleaften nærmede sig med stormskridt. Horder af kvinder fór rundt med revnefærdige poser, som bugnede af gaver, mens deres mænd gik bagefter som pakæsler, lastet med resten af juleindkøbene. Klokken var over fem, det var allerede vintermørkt. Juletræer og farvestrålende kugler glimtede i forretningernes vinduer. En lirekassemand drejede på sit hjul. Fra et sted tæt på lød tonerne fra Søren Banjomus. Små snefnug drev gennem luften og ramte dem i ansigterne. Sofie kiggede op i himlen. Endelig. Årets første.

Målbevidst satte Christoffer kursen mod slottet.

- Det- det kan vi da ikke, stammede Sofie og halsede efter broren.

- Så får vi da først for alvor ballade.

Christoffer lod behændigt, som om han ikke hørte hende.

Fem minutter senere låste de sig ind i slottet ved hjælp af morens nøgle. Mor var stadig hos politiet, så de havde taget Svend med på en luftetur. Den lille brune gravhund hoppede begejstret rundt om deres ben.

I udstillingen om Christian den IV's barndom styrede Christoffer mod den fjerneste ende af rummet, drejede til højre og stod så ved trappen. Dér var kontoret. Han rodede lidt i nøglebundtet og fandt en nøgle, der så ud til at passe, satte den i, drejede, og skubbede så den slidte dør op med skulderen.

- Øv. Her er ret bart, konstaterede Sofie kort efter, de havde afsøgt rummet og dets indhold. Der var bare et skrivebord, en computer, en reol med bøger og en stol. Det var hurtigt overset.

- Så lad os komme af sted, sagde Sofie hæst. Hun stod helt ovre ved døren og skiftede nervøst fra den ene fod til den anden. Brorens blik gled rundt i rummet. Væggene var i groft tilhuggede sten ligesom det gulv, de stod på. I en af stenene sad der en rusten ring af metal. Christoffer hev i den.

- Hvis jeg nogensinde får fat i den taber, så klynger jeg ham op i den her!, rasede han og trak til, næsten som om han ville straffe ringen for, at de ikke havde fundet noget, der kunne afsløre Frank.

Men det skulle han aldrig have gjort.

Pludselig bevægede ringen sig, som en slags nøgle i muren. KLANK! En stor sten i gulvet gav efter, hvor Sofie stod. Det var som en lem, der åbnede sig.

- HJÆLP! Sofie følte, hvordan stenen forsvandt under hende. Hun mistede fodfæstet, svævede et øjeblik frit, fægtede desperat med armene, fik fat i en kant, men mærkede, hvordan hendes hånd gled.

Christoffer vendte ansigtet mod sin søster, som var på vej ned i det kulsorte hul, der havde åbnet sig i gulvet.

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...