17. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 17. december 2013 2013-12-16T23:00:00Z 2013-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Køie Bugt v/Møllestræde/Slotsgade, Hillerød

220x330-17-december-2013

17. Alfred Fluesvamp

Alfred var en skovnisse. Han kendte godt alle nisserne i Julerød, og de kendte ham, men han elskede skoven og havde valgt at bo under en stor rød fluesvamp. Det gjorde han for det første, fordi han synes den var meget smuk, men også fordi han på den måde kunne leve i fred og ro for mennesker. Alle ved jo at fluesvampe er meget giftige og hvis der kom et barn for tæt på hans hus under svampen, så kom barnets forældre hurtigt og trak barnet væk. Ikke så langt væk fra Alfred Fluesvamp boede trolden Glubske Luske med sin far og mor.

 

En dag i december havde Glubske Luskes far fået nok. ”Hvad skal jeg stille op med dig, Luske?” sagde faderen vredt. ”Du er snart en stor ungtrold, og du har aldrig ædt en nisse!” Glubske Luske var flov. Han var slet ikke som andre trolde. ”Jeg har i årevis bedt dig om at fange en nisse og æde den – men du får det aldrig gjort,” sagde faderen glødende af raseri. ”Jeg kunne ikke finde på at æde en nisse – de ser så søde ud,” svarede Luske. ”Hvad siger du!!” råbte Luskes far. ”Vil det sige at du er ”NISSE-TAR?!”. ”Jamen far,” prøvede Luske forsigtigt. ”Jeg elsker da rådden fisk og dårlige skaldyr – de giver sådan en dejlig uro i maven og prutter der er sjove at lugte til.” Faren blev lidt mere rolig. ”Ja, ja, en god lang prut kan være meget god, men det går altså ikke at du ikke i det mindste prøver at fange en nisse.” Luskes far sænkede stemmen, ”Den gamle trolde-mester har givet mig en advarsel. Han sagde at du skulle komme i gang med at blive ond og slem – ellers tager han min frakke fra mig, og så ender jeg som almindelig buksetrold.” ”Ja far, jeg skal nok,” sagde Luske. Lige inden Luske gik ud af troldeboet hørte han sin far sige til sin mor: ”Det går jo ikke, at vi har døbt ham Glubske Luske når han slet ikke er glubsk... Og faktisk heller ikke lusker.”

 

Glubske Luske havde ikke gået ret lang tid før han fik øje på Alfred Fluesvamp. Alfred stod og fejede foran sin egen dør og hørte ikke trolden komme. GRAPS! Så var Alfred Fluesvamp fanget i Luskes store troldehænder. Luske opdagede ikke at han også var kommet til at tage den store fluesvamp med, sammen med Alfred. Glubske Luske lukkede øjnene, holdt sig for næsen og tog en bid. Alfred dukkede hovedet og det var kun den store røde fluesvamp som endte i Luskes mund. Luske blev helt grøn i hovedet. ”ARRGH,” sagde han, ”Nisser smager af puha.” Og så begyndte det at buldre og brage i troldens mave. Han slap hurtigt Alfred og skyndte sig hjem.

I 22 dage lå Glubske Luske med den værste mavepine man kunne tænke sig. Han slog de længste og ondeste prutter, som kunne lugtes helt over i Julerød. Ja, man kunne også lugte prutterne i Hillerød, men menneskene vidste ikke hvad det var. De sendte bare en teknikker over til rensningsanlægget.

 

Nisserne måtte gå med klemmer for næserne i alle de 22 dage Glubske Luske var syg. Han prøvede aldrig mere, at æde en nisse.

Nyheder
Individuel pitch og sparring til din virksomhed

10. januar 2020

C4 Foreningen og netvaekst.dk inviterer til pitch og sparring mandag...

Nytårskur i Symbiose Hillerød

8. januar 2020

Kom og mød Novo Nordisk, Fujifilm Diosynth Biotechnologies, Hillerød...

C4 ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

19. december 2019

2019 blev et godt år for fællesskabet i C4. C4 Foreningen...

14 gazeller i Hillerød

17. december 2019

Det glæder C4 Foreningen, at hele 14 Hillerød-virksomheder...