18. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 18. december 2013 2013-12-17T23:00:00Z 2013-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Frederiksborg Amts Avis, Slotsgade 1, Hillerød

220x330-18-december-2013

18. Chili-Mik Hansen

På kroen i Julerød arbejder nissen Mik Hansen. Han er kok og verdensmester i at lave risengrød. Og der bliver spist meget risengrød på kroen. Det er faktisk det eneste der bliver spist. Når nisserne kommer hjem fra arbejde, slår de næsten altid et smut forbi kroen og får sig en gang risengrød, inden de skal hjem og spise aftensmad. Derfor laver Mik en kæmpe, mega-gryde risengrød hver dag.

 

Det kan godt blive lidt kedeligt i længden og der var også engang hvor Mik ændrede lidt i opskriften på sin risengrød – bare så der skete lidt nyt. Mik havde læst i Frederiksborg Nisseavis, at hvis man gav grøden en lille omgang chili vil den få en spændende og sydlandsk smag. Den var meget populær blandt nisser i Indien og det var kun et spørgsmål om tid før man kunne få den i Danmark.

 

Mik vidste ikke hvor lille en omgang chili, grøden skulle have. Så han smed en knaldrød chili ned i grødgryden og rørte lidt rundt. Da han prøvesmagte grøden, kunne han ikke rigtigt smage noget forandret. ”Jeg må hellere give den noget mere,” sagde han højt, og smed 5 chilier mere i gryden. Han rørte og smagte. ”Hmm – stadig ikke noget anderledes,” sagde han og smed 45 chilier mere i gryden, rørte og smagte. Stadig intet resultat. ”Øv – sikke noget nissefis,” sagde Mik til sig selv, og gik i gang med at brygge nisseøl. Gryden stod og simrede og der var stadig et par timer til at nisserne kom hjem fra arbejde og skulle have grød.

 

Da klokken slog fem på Julerøds rådhus-ur begyndte de første nisser at ankomme til kroen. Inden længe var der stuvende fuldt og alle forlangte grød og nisseøl. Krofatter Nisse Martin råbte ud i køkkenet til Mik, ”Kom så Mik, der er masser af gæster og de vil have grød og øl.” ”Ja, ja – det vil de jo altid,” svarede Mik og gik over til grøden som havde nu kogt i 2 timer. Mik rørte lidt rundt i gryden. Han kunne se at chilierne var splattet helt ud og havde fordelt sig pænt i grøden. ”Jeg må nok hellere prøvesmage,” sagde Mik og tog en ske. ”Hvad laver du, knægt?” råbte Nisse Martin. ”Prøvesmager, chef,” råbte Mik tilbage. Martin kom væltende ind. ”Sludder og vrøvl, din nissetosse,” sagde han hidsigt. ”Nu har du lavet grød i 200 år. Der er ingen grund til at prøvesmage.” ”Jamen…” prøvede Mik, men Martin var allerede i gang med at hælde grøden op i skåle og skænke nisseøl i krus. Mik hjalp til og tænkte for sig selv, at grøden nok smagte som den plejede.

 

Skålene med grød blev fordelt mellem nisserne og alle gik i gang med at spise. Mik stod ude i køkkenet og hørte den sædvanlige lyd af nisser der smaskede grød i sig. Pludselig blev der helt stille… Meget længe... Så hørte Mik hyyyl og brøøøl, skriiig og støøøn. Han løb ud af køkkenet og ind i krostuen. Sikke et syn. Alle nisserne løb rundt mellem hinanden med åbne munde og helt røde i hovederne. Mange af dem havde tungerne ude af munden. De råbte og prustede, spyttede og pustede. ”Hjææælp, min mund brænder,” råbte en nisse. ”Min mund falder af… AAAHHH”, råbte en anden. Hugo Nøglenisse havde lagt sig under ølhanen og spulede sin mund med frisk nisseøl. Fire nisser havde smidt tøjet og var løbet ud af kroen og rullede sig i sneen. Der var vild ballade. Mik tog en skål efterladt grød fra et af bordene og smagte. ”Ohhh – den var rigtignok stærk,” sagde Mik og opdagede at Nisse Martin stod og så på ham med et vredt blik.

 

Siden den dag blev Mik kaldt Chili-Mik. Han lovede alle nisserne, at han aldrig mere ville putte chili i deres grød. Så det gør han ikke igen.

Faktisk kunne han selv godt lide smagen og han lavede tit en lille portion til sig selv – med chili i.

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...