20. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 20. december 2013 2013-12-19T23:00:00Z 2013-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Føtex, Slangerupgade 50, Hillerød

220x330-20-december-2013

20. Trip Trap Nissen

Det var morgen på Lille Gården, solen var ved at stå op og hanen galede som den plejede. Der var bare en lille ting der var anderledes denne morgen. Hanen stod nemlig ikke ude på hønsehuset og galede. Den sad inde ovenpå loftslampen i soveværelset hos bondemanden og bondekonen. Den var blevet flyttet af Trip Trap Nissen, og sad nu og gyngede fra side til side på lampen. Da den galede vågnede bondemanden og bondekonen op med ét set. Konen begyndte at skrige, mens manden hoppede op i sengen og forsøgte at få hanen ned fra lampen. Hanen blev så forskrækket over menneskenes reaktion, at den sked lige ned i hovedet på konen. ”Herman!! SÅ GØR DOG NOGET!!” skreg konen. Manden fik vinduet åbnet op og hanen fløj ud i hønsegården igen.

 

”Hvordan er det dyr dog kommet herind?” spurgte konen.

”Ja... jeg tror det er nissen der er på spil igen, for haner kan ikke åbne døre, det ved jeg da,” svarede manden.

Konen rejste sig op fra sengen og tørrede hanelorten af panden med morgenkåben.”Når jeg fanger den nisse så ryger han ud,” sagde konen.

”Så, så, lille mor, det er jo bare nissedrillerier,” svarede manden.

”Jeg skal sørge for at han kommer til at fortryde det, jeg brænder grøden på og i stedet for kanelsukker så putter jeg peber og salt på grøden,” sagde konen vredt.

”Tror du nu også det er klogt?” spurgte bondemanden og tog en kop morgenkaffe.

”Det skal du ikke blande dig i Herman, det har du ikke forstand på,” sagde konen, mens hun kogte grøden til nissen på. Da den var færdig dryssede hun salt og peber over den og stillede grøden op på høloftet.

 

Oppe på loftet sad Trip Trap Nissen, glad og grinende i sin lille stue. ”Nu må hun da snart lære, at lade være med at brænde grøden på,” sagde han. Han rejste sig og gik gennem den hemmelige gang over til høloftet for at se om der var kommet grød, trip… trap… trip… trap,  lød det når han gik. Hans træsko var nemlig for små, så for at hans fødder kunne være i dem havde han trådt hælkapperne ned. Det var en god løsning syntes han selv, bortset fra at de larmede og svuppede som et par klip-klapper hver gang han gik.

 

Han blev glad da han så den store portion grød der stod og ventede på ham, og uden at tænke sig om, løb han hen over høloftet, hen til grøden med sin træske i hånden. Han kastede grød ind i munden. ”Amme, namme, nam,” sagde han. Han nåede at spise syv store skefulde inden han opdagede at der var noget galt. ”Fy for Fru Frandsens frikadeller! Hvor smager det dårligt!” skreg han mens han spyttede og hostede. Han hoppede op og ned på stedet og kunne næsten ikke få luft, han forsøgt at få den slemme smag til at gå væk ved at tygge på noget hø.

 

Bondekonen hørte larmen på høloftet og kom løbende for at fange nissen. Trip Trap Nissen hørte hende komme ind ad døren, han løb hen til høstakken, men stoppede op. ”Nej,” sagde han til sig selv, ”det er ikke det besvær værd længere.”

Da bondekonen kort efter kom op af stigen, så hun nissen. Den stod midt på gulvet, med hænderne i vejret og sagde: ”Du fik mig, jeg flytter frivilligt, for du lærer aldrig at koge risengrød.”

Nyheder
Christmas Night / Black Friday

21. november 2019

Fredag den 29. november 2019 afholdes den traditionsrige Christmas...

Ny udstilling af Claus Havemann

15. november 2019

Fernisering torsdag den 21. november kl. 15.00 i C4 Videncenter

Når ledelse skaber arbejdslyst

12. november 2019

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Krifa til inspirationsmøde...

Optimer din Salgs Performance

6. november 2019

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med VisionCraft til...