20. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 20. december 2012 2012-12-19T23:00:00Z 2012-12-12T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Nykredit, Søndre Jernbanevej 4.     Hanne Guldberg Mikkelsen Løngangens Vogtere - et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit   20. Svend   Sofie åbnede øjnene - og skyndte sig at lukke dem igen. Det gjorde rigtig ondt...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Nykredit, Søndre Jernbanevej 4.

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Løngangens Vogtere

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

20. Svend

 

Sofie åbnede øjnene - og skyndte sig at lukke dem igen.

Det gjorde rigtig ondt i hendes venstre håndled.

- Sofie!

Det var Jørgens stemme.

- Hun er helt i orden. Det er jeg sikker på.

Christoffers stemme. Den rystede. Sofie åbnede øjnene igen - og kiggede lige op i Jørgens blå blik og Christoffers brune øjne. Så drejede hun ansigtet. De befandt sig i Jørgens hus, lige ved siden af kaminen. Stenen ned til løngangen var fjernet, så der var åbent. Den rumlende forfærdelige lyd var stoppet. Sofie satte sig op, en lille smule svimmel, krabbede en anelse over gulvet og kiggede ned i hullet. Det var ikke længere muligt at gå fra Jørgens hus til Slottet under søen. Løngangen var fyldt med vand. En meter nede i hullet, der var indgangen, stod vandet som en begsort masse. Tunnelen måtte være braget sammen længere inde under søen. Og det var hendes, Sofies, Christoffers og Svends ivrige graven, der havde gjort det.

Hun kiggede på de to andre. Christoffer og Jørgen, som stod ved siden af hullet, tavse og alvorlige. Christoffer var også sluppet fra vandmasserne, men. Sofie glemte pludselig alt om den jagende smerte i håndleddet. Hun blev iskold om hjertet.

- Hvor er Svend?, spurgte hun med skælvende stemme.

Christoffer vendte sig væk.

- Sofie, Jørgen satte sig på hug og tog Sofie højre hånd.

- Vandmasserne pressede dig og din bror gennem tunnelen. Heldigvis var I ikke mange meter fra kaminindgangen. Christoffer blev skubbet op ad og holdt med en enkelt arm fat i gulvet i kaminen, mens han holdt dig med den anden arm. Sådan var situationen, da jeg kom hjem.

- Det var lige før, jeg var ved at give slip. Jeg kunne næsten ikke mere, græd Christoffer. Nu så Sofie, at han over det ene øjenbryn havde en lang flænge og der var blod smurt rundt i hans ansigt.

Sofie lukkede øjnene igen. Hun ønskede ikke at se mere og hun ønskede ikke at høre mere. Alligevel trængte Jørgens stemme igennem.

- Svend har vi ikke set noget til. Jeg ved ikke....

Nu græd Sofie. Tårerne strømmede ned over hendes blege kinder. Hun mærkede noget blødt mod sit ansigt. Missen Yvonne, der gerne ville trøste. Sofie åbnede øjnene og gennem et slør af tårer så hun, hvordan Yvonne pludselig drejede det stolte ansigt med de klare øjne mod døren i den anden ende af rummet.

Så lød der en høj insisterende kradsen.

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...