21. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 21. december 2015 2015-12-20T23:00:00Z 2015-12-17T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00 til Stark, Industrivænget 16, Hillerød. Hr Nisse Pjok Suresen har gemt sig i butikken. Når nissen er fundet og dagens juleeventyr er læst højt, byder vi på varm kakao og boller. Vi ses i dag hos Stark.

21. december - Hr. Nissepjok Suresen                                      

Der var engang en nisse, der hed Nissepjok. Han var ikke lige så gammel, som de andre nisser. Han var heller ikke lige så stor som de andre nisser. Han var bare et lille pjok med store drømme. Hans største drøm var at blive den første nisse i rummet. Men han var ikke god til noget som helst, og han var altid uheldig.

 

Når der for eksempel blev skovlet sne i byen, blev alt sneen skrabet hen foran Nissepjoks hoveddør. Der lå så meget sne, at Nissepjok ikke kunne komme ud af døren, og så måtte han bruge skorstenen. Det var ikke sjovt at kravle op og ned gennem skorstenen. For han blev så beskidt, at de andre nisser ikke ville invitere ham indenfor. Han blev også smidt ud af butikker, fordi han gik og svinede gulvene til. Derfor blev Nissepjok i stedet derhjemme og ventede på, at sneen skulle smelte. Det var meget kedeligt. Og det gik utroligt langsomt. Mens han ventede, så han fjernsyn. Han så alt, hvad der var… Nisse-sagaen, Nisserne fra Bryggen, De unge Nisser sæson 168, Den store Julekage dyst, men det, han syntes bedst om, var Nissenews, for der fik man altid de vigtigste nyheder, inden de skete, 24 timer i døgnet. Ofte var nyhederne så gode, at det var de samme, der blev sendt hele dagen.

 

En dag hørte Nissepjok i Nissenews, at N-I-S-A (Nissernes Internationale Satellit- & Astro-udforskningscenter) søgte Astronisser til den første mission, helt op til Julestjernen. ”Er det dig, der skal være den første nisse i det ydre rum. Så skynd dig at melde dig personligt på den gamle flyve base. Sidste frist for tilmelding er om ti minutter,”  sagde en stemmer i fjernsynet.

 

”Nøhj, det kunne jeg godt tænke mig” sagde Nissepjok. Han kravlede op af skorstenen og skyndte sig afsted. Han susede forbi nogle nisser, der sad og spillede pakkespil. ”Kom og vær med, Pjok, vi mangler en til at tabe,” råbte de efter ham. Men Nissepjok løb videre.

 

Han løb forbi nisserne, der var til Julebal. Her plejede Nissepjok at være bænkevarmer. Det vil sige, at han sørgede for, at bænkene var dejlig varme, så de andre nisser ikke fik kolde rumper, når de ikke dansede om den varme grød længere. ”Kom og slå dig ned Pjok,” råbte nisserne efter ham. Men i dag havde Nissepjok ikke tid til at stoppe op, han løb, alt hvad han kunne, forbi for at nå til den gamle flyve base i tide.

 

Han stoppede ikke engang ved den store kælkebakke, selv om det ville gå hurtigere, hvis han havde kælket resten af vejen til basen. Men det turde han ikke, så han løb bare videre. Ind og ud imellem de mange kælke, der susede forbi ham i høj fart. Han snublede og trillede ned af bakken. Han landede for foden af bakken, og han lignede mest en stor snebold. Han rejste sig op og børstede sneen af tøjet. Så løb han videre, hen til den gamle flyvebase og bankede på døren. ”Luk op; jeg er her nu.” Et lille kighul i døren blev åbnet og et par små øjne, der var gemt bag nogle store sure øjenbryn, kiggede på ham. ”Hvad vil du?” sagde nissen bag døren. ”Jeg hedder Nissepjok, og jeg vil gerne være Astronisse.” Nissen bag døren begyndte at grine og sagde: ”Nissepjok som Astronisse, den er god med dig. Der er lukket – du kom for sent,” og så klappede han kighullet i igen. Nissepjok stod som forstenet. Og blev mere og mere rød i hovedet, hans mundvige begyndte at pege længere og længere nedad, og til sidst var han så sur, at der kom sort røg ud af ørerne på ham. Han gik hele vejen hjem til sig selv, uden at sige et ord til nogen. Der var heller ingen, der turde sige noget til nissepjok, for de kunne godt se, at det var en meget sur nisse, der kom gående.

 

Den aften kunne man i Nissenews høre historien om Nissen Mortensen, den eneste nisse, der havde meldt sig som Astronisse. Han skulle nu være den første nisse i det ydre rum. Men Nissepjok hørte det ikke. Han sad bare og var sur. Ja, og siden den dag, har de andre nisser kaldt Nissepjok for Hr. Nissepjok Suresen.

Nyheder
Den første medarbejder

14. august 2018

At ansætte den første medarbejder er en kæmpe beslutning -...

Regn den ud - tag temperaturen på virksomhedens økonomi

17. juli 2018

Din virksomheds nøgletal er nogle af de vigtigste redskaber til at få...

FrivilligBørsen 2018

25. juni 2018

Start nye samarbejder og netværk på FrivilligBørsen...

Sankt Hans på Posen 2018

18. juni 2018

Tag hele familien og vennerne med til en festlig Sankt Hans på Posen...