23. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 23. december 2011 2011-12-22T23:00:00Z 2011-12-22T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Schneekloth Ure, Slotsgade 6. Vi skal selvfølgelig høre næstsidste afsnit i vores juleeventyr og herefter er der magi i luften, når Mr. Mox kommer og laver opvisning ude foran og inde i butikken. De bedste julehilsner fra alle...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Schneekloth Ure, Slotsgade 6.

Vi skal selvfølgelig høre næstsidste afsnit i vores juleeventyr og herefter er der magi i luften, når Mr. Mox kommer og laver opvisning ude foran og inde i butikken.

De bedste julehilsner fra alle os i Schneekloth. Vi glæder os til at se en masse børn! 

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Slotssøens Hemmelighed

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

23. december

Så er der risengrød

- Jeg tror godt, I kan regne med, at det var kongen selv, der skrev »æbleskiver« med fjerpennen, sagde Jørgen og lænede sig betydningsfuldt tilbage i stolen.

De var hjemme i lejligheden på slottet. Mor havde travlt med at pynte med kravlenisser, og en mistelten lå klar til at blive hængt op mellem dørene. Alle havde fået en god nats søvn - bortset fra Frank, der havde tilbragt natten på en hård briks i brummen. Politiet havde fundet mors nøgle i lommen på ham. Han havde lavet en kopi.

- Jeg skal fortælle jer, at kongen jo blev født på Frederiksborg Slot og boede her en stor del af sin barndom, fortsatte Jørgen. - Jeg har en gang set et brev, han skrev en juleaften. Han lå i sengen og ingen af hans forældre var hjemme. Kokken havde fri og den lille dreng var nærmest overladt til sig selv. Æbleskiver hørte jo julen til allerede dengang og i sine febervildelser fra sygdommen, ville han så gerne smage dem. Nu har han måske taget chancen og gjort forsøget..

- Pjat, sagde mor og vendte sig mod dem med et smil.

- Det var Frank. Og han brugte Yrsa til at skræmme mig væk. Hun kom selv og tilstod grædende, at hun havde taget imod bestikkelse. Når hun gjorde rent om morgenen, anbragte hun panden, så den faldt ned, hvis man åbnede et skab eller smækkede en låge. Og en nat sneg hun sig ind med sin egen nøgle og tændte for komfuret. En gang lagde hun nogle hundekiks i skabet og regnede med, Svend ville forsøge at få fat på dem, og på den måde vælte hele molevitten. Men jeg tilgiver hende, sagde mor og smilede igen.

- Hun er lidt af en stakkel. Og julen handler jo også om at være gode ved hinanden og tilgive, ikke?

- Det forklarer altså bare ikke den der svævende fjerpen og bogstaverne, mumlede Sofie.

- Mors forklaring lyder ligeså sandsynlig som en hemmelig løngang fra slottet under søen, sagde Christoffer og blinkede.

De tre var blevet enige om, at tunnelen var deres lille hemmelighed. Jørgen ville gerne kunne besøge sit elskede slot, når han havde lyst, og børnene ønskede ikke at indvie de almindelige voksne i deres spændende fund. Hvem ved, en dag kunne de måske få brug for løngangen igen...

- Så er der risengrød, sagde mor og svingede en ordentlig grydefuld over på bordet.

Efter hun var blevet renset for mistanke og var sikker på, hun ikke ville miste sit job, var der sket en forvandling med hende. Væk var de mørke rande under øjnene og de bekymrede rynker. Men smilet - det kunne være mere strålende. For faren var stadig i Grønland.

Et bank på døren og så lød en dyb stemme ude fra gangen:

- Hallo - er her mon nogen hjemme?

Nyheder
Lær at sælge med LinkedIn - på kun to timer!

17. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med LinkedInsider til...

Salgsstyring

7. februar 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Iværksætterintro - fra idé til forretning

5. februar 2020

Workshop tirsdag den 25. februar 2020 kl. 09:00 - 12:30 i C4...

Symbiose Hillerød - Nytårsbrev

27. januar 2020

Med dette nyhedsbrev vil Styregruppen i Symbiose Hillerød gøre status...