23. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 23. december 2013 2013-12-22T23:00:00Z 2013-12-20T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Falck, Heimdalsvej 1, Hillerød

220x330-23-december-2013

23. Citrus Nisse-Fis

Inde midt i Julerød bor Citrus Nisse-Fis. Han lever et fredeligt liv sammen med de andre nisser og gør som man kan forvente sig af en nisse. Han driller lidt – men ikke for meget og passer pænt sin butik med frugt og grønt. Butikken ligger på Torvet i Julerød og Citrus Nisse-Fis bor oven på butikken, så han altid kan fare ned og sælge lidt varer hvis der er en nisse som skal bruge nogle grøntsager eller lidt frugt.

 

Nu er det sådan at nisser egentlig ikke spiser ret meget frugt eller grønt. De holder meget af jordbær, men det kan man jo nemmest få om sommeren. Vinteren var en ret stille tid for Citrus og det kunne godt blive kedeligt i længden.

 

En dag da Citrus Nisse-Fis kedede sig allermest opdagede han, at han havde fået leveret et læs citroner ved en fejl. De lå i en kasse hvor der stod kanel på, og han vidste ikke hvad han skulle bruge alle de citroner til. Nisser spiser nemlig ikke citroner. Han tog en citron og skar den midt over. Han fik nogle dråber i det ene øje og det sved helt vildt. Så prøvede han at tage en bid. Ooouuuiii, hvor var den sur. Citrus Nisse-Fis’ mund snørede sig helt sammen og han kunne kun tale gennem et lille hul i munden. ”Huld up. Dyn var syr,” sagde han til sig selv og fik en idé. Måske kunne det være sjovt at få andre til at prøve at smage…

 

I det samme kom kravlenissen Hugo ind i butikken. ”Du skal lige prøve den her smag,” sagde Citrus Nisse-Fis – hans mund var ved at blive sig selv igen – og han rakte Hugo en halv citron. ”Jeg spiser ikke citroner,” sagde Hugo. ”Har du da nogensinde prøvet at smage en citron?” spurgte Citrus Nisse-Fis. ”Næ,” sagde Hugo, ”Citroner er sure, siger nogen,” sagde Hugo. ”Nååå, du tør måske ikke?” spurgte Citrus Nisse-Fis udfordrende og kiggede drilsk på Hugo. ”Tør!! – selvfølgelig tør jeg. Hit med den!” sagde Hugo og bed hårdt i citronen. ”Uuuhhh!” skreg Hugo. ”Den er suuur”. Hugo fik kuldegysninger over hele kroppen. Han spænede rundt i butikken og stødte ind i et bjerg æbler. Da han var kommet til sig selv sagde han: ”Det var forfærdeligt – og dejligt på samme tid. Meget mærkeligt!” ”Må jeg prøve igen?”

 

Der gik ikke lang tid før alle nisserne i Julerød snakkede om citroner. Det var kun de modigste som turde og det blev et helt tilløbsstykke, når en eller anden nisse havde besluttet sig for at tage en bid af en citron. Så samlede hele byen sig og kiggede spændt på hvad der skete. Man stillede et bord op på kroen og satte Citrus Nisse-Fis ved siden af den nisse som ville prøve. Først tog Citrus Nisse-Fis en bid, og så skulle den anden. Man kaldte det en ”citron-duel” og nisserne synes det var meget spændende.

 

Da nissen Rumle prøvede at bide i en citron, slog han så hård i bordet at det knækkede midt over. Nisserne grinede og beundrede Citrus Nisse-Fis og den nisse som udfordrede ham.

Efter et par uger kunne man på nisse-tube se citrondueller mellem Citrus Nisse-Fis og alle mulige kendte nisser. Citrus Nisse-Fis og Pyrus. Citrus Nisse-Fis og Lunte. Ja, selv Citrus Nisse-Fis og Valse. På et klip sad Citrus Nisse-Fis med selveste Julemanden og bed i citroner. Klippet er blevet set af over 80.000.

Nyheder
Nyt om COVID-19 i Hillerød

11. september 2020

Hillerød Kommune er desværre blevet rød zone, hvilket betyder, at...

Karismatisk kommunikation og ledelse

8. september 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med IDA til 3 workshops om...

Udvikling eller afvikling - med tanken på fremtiden

31. august 2020

Hvad betyder tanker for din virksomheds fremtid? ALT. C4 Foreningen...

Forberedelse til Pitch

26. august 2020

C4 Foreningen og netvaekst.dk inviterer til workshop onsdag den 2....