Lidt af en verdensnyhed fra Hillerød!

Jette Salling C4 - 15. august 2011 2011-08-14T22:00:00Z 2011-08-17T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

Klaverfabrikkens solcelledrøm bliver virkelighed. Takket være Hillerød Kommune og Eu-støtte kan Klaverfabrikken Live nu kalde sig verdens første CO2-neutrale spillested.   Når Klaverfabrikken Live blænder op for efterårets koncerter bliver det med 100...

Klaverfabrikkens solcelledrøm bliver virkelighed.

Takket være Hillerød Kommune og Eu-støtte kan Klaverfabrikken Live nu kalde sig verdens første CO2-neutrale spillested.

 

Når Klaverfabrikken Live blænder op for efterårets koncerter bliver det med 100 procent klimarigtig strøm i stikkontakterne. Spillestedet kan nemlig bryste sig af ikke længere at bidrage til den globale opvarmning,

 

Det skyldes, at man med støtte fra Hillerød Kommune og EU har fået mulighed for at fuldende det solcelleanlæg, Klaverfabrikken med støtte fra sponsorer og private allerede var begyndt på.

 

"Vi er rigtig stolte over at være - ikke bare Danmarks - men formentlig også verdens første CO2-neutrale spillested. Det har været en vision, vi har arbejdet på i flere år. Og det er fantastisk, at det nu er lykkedes", siger Klaverfabrikkens daglige leder, Birgit Rømer.

 

Kommunen bakker op

Hillerøds borgmester Kirsten Jensen glæder sig over, at kommunen nu også huser er CO2-neutralt spillested.

 

"Klaverfabrikkens drøm om at bliver CO2-neutralt spillested passer rigtigt godt sammen med kommunens klimastrategi fra 2010 og med vores indsats for at energirenovere de kommunale bygninger", siger Kirsten Jensen.

 

Hun håber, at kulturhuset kan blive et udstilingsvinue for vedvarende energi og inspirere andre institutioner og kommunens borgere til at handle mere klimavenligt.

 

Festlig indvielse

Solcelleanlægget indvies af Hillerøds borgmester ved et arrangement torsdag den 18. august 2011 kl. 14.30-16.00 i Klaverfabrikken, hvor der også gives prøver på Klaverfabrikken Lives musikalske spændvidde. Bland de optrædende er musiker og forfatter Peter Bastian, trommeslager og gøgler Tom McEwan og verdens første kvindelige darbuka-spiller Simona Abdallah.

 

"Der bliver også mulighed for at komme op at se solcelleanlægget. Og så har vi lavet en lille udstilling, som viser, hvordan vi har bået os ad - og at det slet ikke er så svært at komme i gang", siger Birgit Rømer.

 

Der er offentlig adgang til arrangementet og alle er velkomne. 

 

Nyheder
Hvordan får virksomhederne den arbejdskraft, de efterspørger?

11. oktober 2019

Netværket Nanovation 2018 inviterer i samarbejde med C4 til seminar...

Digital markedsføring

9. oktober 2019

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Optimer kundetilfredsheden

2. oktober 2019

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Clematis Care til...

Salgsoptimering ved Rolf Høegh

24. september 2019

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Resultatskaber.dk til...