1. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 1. december 2014 2014-11-30T23:00:00Z 2014-12-01T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nisserne fra Julemøllen kl. 17:00 til Intersport, Slotsarkaderne 55, Hillerød. Efter Nissefar har læst dagens historie, er der fodboldkonkurrence på torvet foran Intersport, hvor alle børn kan se om de kan score mål på Nissefar.

220x330-01-december-2014

1. December (Hugo Nøglenisse)

Det var en dejlig december morgen. Det var stadig mørkt udenfor og hvis man ikke vidste bedre ville man tro det var nat. Hugo Nøglenisse var lige blevet færdig med den daglige morgengymnastik, da han gik ud af sit hus og låste døren, med den store nøgle, han havde i en fin gul snor omkring halsen.

 

Hugo Nøglenisse skulle ned og have en dukkert i Slotssøen - han var en ægte vinternissebader.

Det var egentligt startet som en fjollet leg sidste vinter, hvor alle nisser på skift havde udfordret hinanden til at hoppe i Slotssøen. De nisser, der ikke turde, skulle give de andre nisser en stor skål grød i stedet. Hugo var meget skeptisk i starten, men han orkede ikke at lave alt det grød og for ikke at være en kedelig gammel Hønissse, så hoppede han i Slotssøen. Han syntes det var utroligt dejligt, så fra den dag gjorde han det hver morgen i hele december.

 

Efter at have låst døren forsvarligt, gik han over til Hr. Mathisen. Hugo lånte hver morgen Hr. Mathisens gris for hurtigere at kunne komme ind til byen. Det eneste han skulle gøre til gengæld, var at tage dagens avis med tilbage. Hr. Mathisen ville meget gerne have sin avis, men efter en frygtelig isulykke mange år tilbage, turde han ikke selv hente den længere.

 

Hugo hentede grisen og susede ind til byen, nærmere bestemt Slotssøen, det var endnu mørkt. Han parkerede grisen ved ishuset. Han tog alt sit tøj, undtagen huen, af og med sin nøgle omkring halsen gik han ud i vandet, for at tage sin morgendukkert. Mens han badede kom trolden Glubske Luske forbi ishuset, den opdagede det fine nissetøj der lå pænt sammenfoldet på bænken. ”Honxski Glonxski, Nissedukke tøj, nøjh hvor er jeg bare heldig”, sagde den. Og uden at Hugo opdagede noget tog trolden tøjet og skyndte sig hjem.

 

Da Hugo Nøglenisse kom op af vandet, blev han helt forvirret. Tøj og gris var væk. Han søgte med bar nisserumpe over alt. Over bænken, under bænken, foran ishuset og bagved ishuset. Det begyndte at blive lyst og der begyndte at komme folk gående forbi der skulle på arbejde. Hver gang der kom et menneske forbi stod Hugo helt stille som en statue. ”Nej!! Prøv og se den lille sjove havenisse, den har ingen bukser på ” sagde de fleste når de så ham. De troede alle at han var en porcelæns havenisse. Mens han stod helt stille på et ben og kiggede op i luften, så han grisen, der sad på ishusets tag. Da der var fri bane hjalp han grisen ned. Den kiggede lidt underligt på Hugo da han satte sig op på dens ryg uden bukser, i det samme udbrød han: ”av av av, dine børster stikker mig” og hoppede ned igen. Han skyndte sig over efter avisen til Mathisen. Han foldede avisen ud over ryggen på grisen, satte sig op på avisen og så susede tilbage. Grisen forklarede Hr. Mathisen alt hvad der var sket på tilbagevejen. Hr. Mathisen fik sin avis, og Hugo havde heldigvis sin nøgle så han kunne komme hjem og få noget nyt nissetøj på.

 

Nyheder
Tid til økonomitjek?

14. maj 2019

Få et professionelt og uvildigt økonomi- og finansieringstjek til din...

Danmark for Målene i Hillerød 2019

7. maj 2019

Mød Jesper Skibby på Torvet i Hillerød. Den tidligere cykelrytter...

E-sport en guldgruppe for erhvervslivet

2. maj 2019

I samarbejde med Hillerød Events inviterer C4 Foreningen til...

Digitalisering og udvikling af din forretning

26. april 2019

I samarbejde med Teknologisk Institut inviterer C4 Foreningen til...