1. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 1. december 2016 2016-11-30T23:00:00Z 2016-11-30T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Julemøllen kl. 17:00 til HTH Hillerød, Vølundsvej 19, Hillerød. Der bliver serveret gløgg og æbleskiver samt saftevand for de mindste. Så mød op og kom i julestemning.

1. december                    

Det var en dejlig december morgen, luften var kold og frisk. Hugo Nøglenisse stod i sit køkken, og spiste en morgenklejne, imens han kiggede ud af vinduet. Han så egern der legede i trætoppene, postnissen på sin morgenrunde og på himlen så han otte gæs komme flyvende i v-formation, på vej mod de varme lande. ”God tur” tænkte han ved sig selv og gav dem et vink farvel. Han skulle lige til at tage endnu en bid af klejnen, da han hørte en høj fin lyd i det fjerne: ”psiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-iiiiyyyyyyyyy”. Det lød som noget der faldt fra himlen. Han kiggede søgende op mod himlen gennem vinduet, men kunne intet se. Lyden kom nærmere og nærmere:  ”psyyyyyyyyaa-aaaaauuuuuuuu… ååååhhhh åhhh”.  Så lød der et kæmpe ”>>CHRASCK PRUUUUF SCHRACK KLANG BONG<<” henne fra pejsen. En kæmpe støvsky spredte sig rundt i hele huset som en tæt tåge. Hugo Nøglenisse skyndte sig hen for at se hvad det var, der var faldet ned gennem hans skorsten. Måske var det skorstensfejernissen, en julegave, eller måske selveste Julemanden, der var faldet ud af sin kane.

 

Hugo blev meget overrasket da han, gennem støvskyen, så en stor fed gås løbe rundt på stuegulvet: ”Aaarrrrggghhh…Sjokky styrter, melder kaptajn, Sjokky styrter, jeg gentager Jeg STYRTER!! Arrrgghhhh”. Gåsen løb lige ind i væggen, med hovedet først; ”DUMF” hvorefter den faldt bevidstløst om på gulvet. Hugo der var halvt så stor som gåsen, hentede hurtigt postnissen og 3 andre nisser. Sammen fik de bakset den store gås op, og fik den lagt i Hugo´s seng og sofa. Hugo gav den et grødomslag på hovedet og passede og plejede den godt. Dagen efter kom gåsen til sig selv igen. Den vågnede og kiggede sig forvirret omkring: ”Hvor er Sjokky!” sagde den. ”Hvis Sjokky det er dig, så er du er landet i Julerød, nærmere bestemt lige i min skorsten” svarede Hugo der sad lige ved dens side. ”Mig er Sjokky” svarede gåsen og så fortalte den Hugo hvad der var sket: ” Når jeg og mine brødre flyver, plejer jeg altid at være bagerst. Så i går fik jeg den ide, at jeg ville flyve forrest. Da vi tog af sted skyndte jeg mig at flyve frem og tage føringen og de andre gæs lagde sig ved min side. Jeg baskede vildt med vingerne og vi susede af sted, men det er åbenbart meget hårdt at være den forreste, så jeg havde hurtigt brugt alle mine kræfter. Jeg lod som om, at jeg havde det godt da mine brødre fløj forbi mig og jeg prøvede på at følge med bagerst. Men uden held, jeg havde ikke flere kræfter og mens solen stod op på himlen, styrtede jeg ned mod jorden. Mine brødre må være blevet blændet af sollyset, for de opdagede ikke at jeg styrtede, så nu er de væk og jeg finder aldrig til de varme lande selv”.

 

Hugo syntes at det var meget synd for Sjokky. Han sad helt tavs lidt tid, men sagde så: ”Så bliv her, sammen med mig Sjokky. Jeg skal nok hjælpe dig igennem vinteren og til foråret skal vi nok finde dine brødre igen”. Sådan blev det. Hugo og Sjokky havde en dejlig vinter sammen, det var egentligt meget praktisk med en gås i huset. Med sine store vinger var den god til at feje og hjælpe til i huset og sammen fløj de to mange lange ture. De hjalp også postnissen ved, at flyve rundt med alle de store pakker, der skulle deles ud. Da foråret kom, blev han til alles store glæde, genforenet med sine brødre. Sjokky var blevet en meget stærk gås, helt uden at den selv vidste det. Den var blevet stærk af at feje gulve, flyve med pakker og af de mange flyveture med Hugo på ryggen. Så da han igen fløj af sted med resten af flokken, kunne de andre næsten ikke følge med Sjokky. Hugo og Sjokky er stadig gode venner og de flyver tit ture hen over Julerød - og nogle gange også Hillerød.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...