3. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 3. december 2015 2015-12-02T23:00:00Z 2015-12-02T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Frederiksborg Amts Avis, Slotsgade 1, Hillerød. Kom forbi Frederiksborg Amts Avis - efter nissen har læst juleeventyret højt, står den på store hatte dag. Vi har en masse aviser, der skal laves om til avis hatte. Imens der foldes hatte så serveres der lidt saftevand og lidt guf til ganen.

3. december Nissemor Gemme                      

Engang for mange år siden, længe inden Nissemor Gemme flyttede til Julerød, boede hun på loftet, hos den gamle musiklærer Hr. Helmut i Hillerød. Hr. Helmut var, for 3 år siden, gået på pension, og havde ikke undervist, eller for den sags skyld, spillet på sit yndlings instrument, tubaen, siden. Nissemor Gemme, havde helt glemt hvor dårligt hun plejede at få det når Hr. Helmut spillede tuba. Hun nød hver dag roen og sit strikketøj, for Hr. Helmut var blevet så stille. Han lavede ikke andet end at tage fodbad i sin stue, og læse sin avis.

 

Men en dag var Nissemor Gemme lige ved at få en strikkepind i øjet, af bare forskrækkelse. Et kæmpe BÅÅÅÅÅÅT efterfulgt af et endnu længere TRUUUUUUUUUUT og så BÅT TRUT, TRUT TRUT BÅT lød nede fra stuen.

 

Nissemor Gemme smed strikketøjet fra sig og spænede hen til en lille revne i gulvet for at se hvor den hæslige lyd kom fra.

 

Nede i stuen så hun Hr. Helmut gå rundt med bare tæer, imens han spillede på sin elskede tuba. Han travede lystigt og truttende frem og tilbage, og engang imellem hoppede han op i fodbadet med et ordentligt TRUT. I avisen der lå på bordet kunne hun læse en artikel hvor der stod: ”Gamle instrumenter, får nyt liv”

 

Nissemor Gemme blev helt grøn i hovedet, ”Åh nej, ikke igen” beklagede hun sig. ”Denne her larm holder jeg ikke ud, så den skal jeg nok få sat en stopper for”

 

Da Hr. Helmut, den aften, gik i seng, listede Nissemor Gemme ned i stuen og gemte tubaen. I kan nok forestille jer at Hr. Helmut blev forbavset, da han den næste morgen fandt sin elskede tuba inde i vaskemaskinen sammen med sine sure underbukser. ”Det var da underligt” sagde han til sig selv. Så tørrede han mundstykket af i sin natskjorte og spillede herefter i østen stiger solen op. Det gjorde han hele den dag. Da han gik i seng, den aften, listede Nissemor Gemme, sig igen, ned i stuen og gemte tubaen.

 

Kan I tænke jer hvor overrasket Hr. Helmut blev den næste morgen, da han fandt sin elskede tuba, fyldt op med gammel ost, inde i køleskabet. ”Det var da mystisk” sagde han til sig selv, og så spiste han en ostemad, imens han spillede i osten stiger solen op. Nissemor Gemme rev en side ud af avisen, med købs- og salgsannoncer på. Hun proppede siderne i ørene, for at få ro, hvorefter hun fik en god ide. Hun skyndte sig hen til Amtsavisen, hvor hun fik sat en annonce i avisen: ”Gratis tuba, klar til afhentning”

 

I kan nok tro, at Hr. Helmut den næste dag blev overrasket, da han fandt sin tuba, lige dér hvor han havde stillet den. Han skulle lige til at trutte i den, da det ringede på døren. Udenfor stod en lille mand med overskæg og sagde ”jeg vil gerne have din tuba”. Hr. Helmut smækkede døren, lige i hovedet på manden. Lidt efter ringede det på døren igen. Nu stod der to mænd der gerne ville have hans tuba. Hr. Helmut smækkede atter døren i. Han nåede ikke engang ind i stuen, før det ringede på døren igen. Sådan gik hele den dag. Og da det ringede på døren for 117 gang, åbnede Hr. Helmut døren og råbte: ”Okay, det er din, og lad mig så få noget fred.” Udenfor døren stod en lille dreng med runde briller. Drengen blev meget glad og gav Hr. Helmut et kæmpe kram. ”Hvor er du en god mand” sagde drengen, ”Nu kan jeg endelig spille mit yndlings instrument.” Drengen gik glad hjem, Hr. Helmut gik smilende ind i stuen og tog sig et fodbad. Imens læste han en artikel i avisen om børn der manglede instrumenter. På loftet sad en meget glad Nissemor Gemme og strikkede at par sokker til Hr. Helmut - imens hun nød stilheden.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...