4. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 4. december 2015 2015-12-03T23:00:00Z 2015-12-04T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Chokolade Mageriet, Torvet 3, Hillerød. Kom og find nissen hos Chokolade Mageriet. Når vi har fundet nissen går den store skatte-godte-jagt ind. Nissen har gemt ledetråde i butikken og udenfor. Følg ledetrådene så venter der måske en julegodte for enden af dem.

4. december - Niels Larsen

Niels var blevet lækkersulten. Det blev han altid når det var fredag, og det var blevet aften. Så ville han have fredags-slik. Han elskede at sidde med en stor slikskål og se Nisse-sjov kl 7 om aftenen.

 

Niels Larsen kunne rigtig godt lide slik fra menneskenes by i Hillerød, så han tog mennesketøj på og løb afsted mod byen. Det var en god gåtur, og han var blevet endnu mere lækkersulten da han endelig kom til Hillerød. Det var blevet mørkt og Niels var lidt nervøs for om butikkerne var lukket, men det var de heldigvis ikke. De folk han mødte lagde ikke rigtigt mærke til ham. Hvis nogen fik øje på ham, tænkte de bare, ”Nå, sikke en lille mand.” og så gik de videre.

 

Der gik ikke lang tid før Niels Larsen kunne dufte en skøn duft at chokolade. Han gik i retning af duften og stod nu pludselig inde i en butik hvor der var chokolade på alle hylderne. ”Ummmm”, tænkte Niels, ”Chokolade – det er lige mig” og begyndte at kigge på alt det lækre chokolade, som man kunne købe. Der var den fineste nougat og ren rå marcipan. Der var flødeboller og fyldte chokolader, kattetunger og den dejligste flødechokolade. Han kunne slet ikke vælge, og kiggede efter i lommen, hvor mange penge han havde taget med. 5 kroner – det må være rigeligt til en ordentlig omgang chokolade, tænkte han… Nisser har ikke så meget forstand på menneskepenge. I Julerød betaler man mest med pebernødder, og dem havde han også en stor pose af. Så hvis 5 kroner ikke var nok, så kunne da altid lægge nogle pebernødder oveni. I Julerød kan man også betale med brunkager, men dem havde han ikke nogen af – de var også meget mere værd, og det var kun de rigeste nisser som betalte med brunkager.

 

Pludselig skete der noget helt uventet. Alt lys slukkede omkring ham og han hørte en stemme der sagde ”Tak for i dag, Bodil, jeg skal nok låse døren.” Så hørte han et klik og opdagede til sin skræk, at han var helt alene i butikken. ÅH – nej – han var blevet låst inde, og folkene i butikken var gået hjem. De havde slet ikke opdaget ham, fordi han var så lille, og nu var han helt alene i en butik fyldt med fyldt chokolade… ”He he – jeg er alene i en butik fyldt med fyldt chokolade”, sagde Niels for sig selv. Han var ikke bange, for han havde prøvet det før i en bank, men at være låst inde i en butik med chokolade – det var måske ikke så tosset.

 

Han begyndte straks at rive chokolade ned fra hylderne og proppe i munden. Umm – hvor smagte det godt. Han blev ved og ved med at spise. Han viste godt at han ikke kom til at se Nisse-sjov, men det var lige meget nu. Det var ikke hver dag at man bare kunne spise al det chokolade man orkede. Og han åd. Han stoppede op en enkelt gang og tænkte ”Ups – måske bliver jeg lidt tyk af al det her chokolade”, men så sagde han ”Ha – det feder først i morgen, og der er jeg ikke hjemme”.

 

Han åd så meget at han ikke kunne være i sit mennesketøj, så han smed frakken og stod nu i sit nissetøj. En lille dreng kom forbi udenfor og kiggede på ham. ”Kom nu”, sagde drenges mor, ”Vi har ikke tid til at kigge på nisseudstilling nu.”

 

Da Niels havde spist 5 kg chokolade, faldt han i søvn på en nougatmåtte og vågnede først da menneskene åbnede butikken næste dag. Han listede stille ud. Men han havde betalt for alt det han havde spist. På disken lå 5 kroner og der stod også en stor pose pebernødder.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...