4. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 4. december 2016 2016-12-03T23:00:00Z 2016-11-30T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpsen fra Julemøllen kl. 11:00 til Plantorama, Emblasvang 2, Hillerød. Velkommen til vores store Julemarked - der vil være uddeling af godter til børnene. Vi har besøg fra Bagergården, hvor du kan købe flotte honninghjerter og få skrevet navn på. På p-pladsen er der salg af ost/pølse specialiteter og dejlige varme spanskrør/Churros

4. december - Niels Larsen

Niels havde taget mennesketøj på og taget til Hillerød. Det vidste de andre nisser i Julerød godt at han gjorde en gang imellem. Han syntes det var sjovt at følge med i menneskenes liv og se hvordan de opførte sig. Specielt ved juletid var det mest underholdende. Der var altid pyntet så pænt op i gaderne og man kunne høre julemusik, som strømmede ud af butikkerne. Selvom folk havde travlt og skyndte sig fra forretning til forretning, så var stemningen alligevel hyggelig.

 

Menneskene var ret gode til at sige ”Go´ jul” til hinanden og det sagde de så hele tiden. ”Go´ jul” sagde pølsemanden til en kunde. ”Ja, Go´ jul” svarede kunden og smilede. Niels begyndte at sige ”Go´ jul” til dem han mødte. Folk blev så glade og svarede ”Go´ jul” tilbage. Nogle gang fik han ikke svar. Det skete nemlig at han mødte en, som havde meget travlt, men så løb han efter personen og blev ved med at sige ”Go´ jul” indtil han eller hun svarede ”Go´ jul” tilbage.

Niels sagde ”Go´ jul” til store og små. Han kunne finde på at åbne døren til en butik og råbe ”Go´ jul”. Så vendte alle folk sig om og råbte ”Go´ jul” tilbage til ham.

”Jeg er jo i gang med at sprede den vildeste julestemning”, sagde Niels til sig selv og sagde ”Go´ jul” til en gammel mand som gik forbi ham. Manden svarede ikke og gik roligt videre. ”Go´ jul” sagde Niels igen, men der kom stadig ikke noget svar. ”Nå”, tænkte Niels for sig selv. ”Der har vi vist en som skal i lidt bedre julestemning” og gik efter manden. Niels hævede stemmen. ”GO´ JUL”, sagde Niels så højt at flere vendte sig på gaden og svarede ”Go´ jul”, men manden svarede stadig ikke. Han gik bare videre og kiggede den anden vej. ”Det skal blive løgn!”, sagde Niels til sig selv. Jeg giver ikke op før jeg får et svar fra den gamle starut. ”Der blev sagt – GO´ JUL” råbte Niels så højt at han fik lidt ondt i stemmen. Intet svar. ”Hallo, din gamle høtyv. Go´ JUUUUUUUL!!!!!” Folk kom ud af butikkerne for at se hvad der foregik. Niels fortsatte med at råbe Go´ jul til manden, som ikke svarede. Manden gik bare roligt ned ad gaden og sagde ikke et ord.

 

Det var begyndt at være ret pinligt for Niels. Der kom han råbende ned ad gaden efter en mand som åbenbart nægtede at svare. Niels´ stemme var blevet helt hysterisk. ”GO´ JUL. GO´ JUL. GOOO JUUUUL”. Folk kiggede på hinanden og rystede på hovedet. Til sidst sprang Niels ind foran den gamle mand. ”Hvorfor svarer du ikke?” Den gamle mand standsede op. Niels var rasende. ”Det er så nemt lige at sige, Go´ jul, til hinanden. Det spreder hyggelig julestemning og gør hjerterne glade. Du skulle skamme dig, din gamle julehader”

 

Den gamle mand kiggede venligt på Niels og sagde meget højt. ”Undskyld, men jeg hører ret dårligt, hvad siger du, min lille ven?”. Niels blev flov. Her havde han gået og råbt af en halvdøv gammel mand – hele vejen ned af Slotsgade. Niels tog et stykke papir og en tusch og skrev ”Go´ jul”. Den gamle mand læste hvad der stod og sagde venligt, ”Tak min ven, og Go´ jul til dig også” og så gik han videre.

 

Niels skynde sig hjem. Han var stadig ret flov. Han besluttede sig for ikke at være så stædig en anden gang. Hvis nogen ikke svarede kunne det jo være fordi de ikke havde hørt det. Det betød ikke altid, at folk ikke ville.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...