5. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 5. december 2016 2016-12-04T23:00:00Z 2016-12-02T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Holte Vinlager og AG Tex, Frederiksværksgade 4, Hillerød. Når nissen er fundet byder de på lidt æbleskiver, slikposer, gløgg og til de voksne er der lidt smagsprøver.

5. December  

Nu skal i høre en historie om Nisse Løbeskæg, den nisse, i hele Julerød, der løber allermest. Det startede alt sammen med at han syntes, at det gik for langsomt, når han bare gik. Han var alt for utålmodig og begyndte i stedet at løbe. Han løb når han skulle på toilettet og når han skulle ”gå” i seng. Han løb i skolen, og fik altid skæld ud, fordi han løb på gangene. Han løb når han var ude at handle, så de gamle damer måtte springe til siderne, for ikke at blive løbet over ende. Når han var i svømmehallen blev han altid smidt ud, fordi han løb på kanten. Ja, selv i søvne løb han, hvilket resulterede i at Løbeskæg ofte vågnede op, flere kilometer væk hjemmefra. Han havde gennem årene løbet så meget, at han ikke kunne gøre andet. Eller det vil sige; han kunne sidde, ligge, stå og løbe. Hans ben havde simpelthen glemt, at de kunne gå stille og roligt.

 

Men en dag gik det grueligt galt for Løbeskæg. Han var endnu engang blevet smidt ud af svømmehallen, fordi han løb på kanten. Livreddernissen var blevet sur på ham og sagde at han skulle gå ud i bad. Men det gjorde Løbeskæg ikke. Han løb, ud under bruseren, og det gik så hurtigt, at han slet ikke så det store stykke sæbe der lå på gulvet. Løbeskæg gled i sæben, faldt ned på ryggen og gled lige ind under den kolde bruser. Der lå han så og hylede og jamrede, helt uden at kunne bevæge sig. En time senere blev han fundet af fire dykkernisser der havde været ude på dybt vand og øve sig i at træde vande. De fik hurtigt slæbt den iskolde Løbeskæg gennem Julerød og hen til Doktor Glimmergrød. Glimmergrød undersøgte den kolde Nisse Løbeskæg og sagde så: ”Ja, nu skal du høre Løbeskæg. Jeg har en god og en dårlig nyhed. Den dårlige nyhed er at du har slået din ryg så meget, at du er blevet midlertidigt julelam i begge dine ben og der vil gå ca. 20 dage før du kan bruge dem igen”. ”Hvad! Hvad betyder det?” spurgte Løbeskæg. ”Det betyder at du skal tage det med ro - ikke noget løberi før efter jul” svarede Glimmergrød. ”Åh nej dog.” sukkede Løbeskæg ”Hvad er den gode nyhed så?”. Doktor Glimmergrød smilte til Løbeskæg og svarede: ”Den gode nyhed er, at Lars Tyndskid har et hjælpeæsel du kan låne, så du alligevel kan komme omkring, selv”. ”Et hvad?” spurgte Løbeskæg. ”Et hjælpeæsel” gentog Glimmergrød og så blev det som doktoren havde sagt. Kort tid efter havde de fire dykkernisser båret Løbeskæg helt ud på Lars Tyndskids mark, hvor hjælpeæslet stod klart.

 

Selvom Løbeskæg ikke ville, placerede dykkernisserne ham på ryggen af hjælpeæslet, hvorefter de løb hjem, på deres svømmefødder. Løbeskæg sad og ventede oppe på æslet, som stod helt stille. ”Du er ikke til megen hjælp” sagde Løbeskæg, og så ventede han lidt mere, og lidt mere, men der skete stadig intet. Da han var lige ved at falde i søvn, begyndte æslet pludseligt at gå. Det gik utroligt langsomt, og nogle gange stoppede æslet, helt uden grund. Så stod det bare helt stille, og så dum ud. Sådan kunne æslet stå i flere dage, før det pludseligt begyndte at gå. Igen helt uden grund. Det eneste Løbeskæg kunne gøre, var at sidde og nyde udsigten, for jo mere han skældte ud på æslet, jo langsommere gik det. Hjælpeæslet bevægede sig kun hurtigt, når det fik øje på noget spiseligt opdagede Løbeskæg. Derfor fandt Løbeskæg en dag på, at sætte en gulerod på sin fiskestang. Så firede han guleroden ned foran æslets øjne, når det skulle løbe hurtigt og fjernede guleroden igen når det skulle gå stille og roligt. På den måde klarede han sig igennem dagene - og endda juleaften dansede han rundt om træet, på ryggen af hjælpeæslet.

 

Da de 20 dage var gået, kunne Løbeskæg igen begynde at gå stille og roligt rundt. Han gik hverdag ture for at træne sine ben. Han gik turene sammen med sin nye ven æslet, der havde været til stor hjælp for ham. Men det bedste af det hele var, at Nisse Løbeskæg havde lært at tage det med ro. Han var blevet tålmodig og han løb aldrig nogensinde mere - i svømmehallen.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...