6. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 6. december 2015 2015-12-05T23:00:00Z 2015-12-04T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 11.00 til Plantorama, Emblasvang 2, Hillerød. Kom og mød Julemanden og de små søde nissepiger fra HGI, der hygger lidt om vores gæster og deler godter ud. Der vil være mulighed for at købe friskbrændte mandler fra en bod der laver dem på stedet.

6. december - Olsen                

Olsen elsker naturen. Han elsker skoven, og han elsker skovens dyr, især uglerne. En dag Olsen var ude at gå en tur i skoven, hørte han en trist tuden i det fjerne. Han skyndte sig hen til ugletræet, hvor hans gamle ven Uglus plejede at sidde i hullet og spejde ud over skoven. Men i dag var Uglus ikke at se nogen steder. Olsen råbte op mod hullet: ”Hallo deroppe, har I det godt?” Men der var ingen, der svarede. Olsen klatrede op i træet og kiggede ind i hullet. I mørket kunne han se de 3 ugler Uglus, Uglis og deres søn Ole ligge og se meget dårlige ud. Der var uglegylp over det hele. Uglus løftede hovedet, så på Olsen og sagde: ”Du må ikke komme herind, vi har fået Ugleinfluenza.”

 

”Ugleinfluenza, jamen, det er jo den værste sygdom for ugler,” sagde Olsen, ” forhold jer i ro, jeg skal nok finde en kur, så I igen bliver friske.”

 

”Tak min ven,” sagde Uglus, ”men skynd dig, vi klarer den ikke meget længere. Find den store hornugle, han kan hjælpe.”

 

Olsen hoppede ned fra træet og styrtede afsted gennem skoven. Han fandt hurtigt hen til den store hornugle og fortalte, hvad der var sket. Den store hornugle sagde: ”Så skal du have fat på saften fra en julestjerne.” Olsen kiggede undrende på den store hornugle: ”Hvordan får jeg julestjernen ned fra himlen?” spurgte Olsen. Den store hornugle rystede på hovedet og sagde: ”Ikke den julestjerne på himlen. Det er blomsten du skal finde.” ”Selvfølgelig,” sagde Olsen, ”men du må hjælpe mig, kom med.” ”Jeg hjælper gerne, men jeg ser ikke så godt længere, så hold godt fast,” svarede den store hornugle. Så kravlede Olsen op på hans ryg, og de fløj afsted.

 

Olsen og hornuglen gennemsøgte hele skoven, men de kunne ikke finde nogen julestjerner. På vejen tilbage fløj de hen over en butik, der var fyldt med blomster og planter. De så en dame gå ud af døren med noget, der godt kunne ligne en julestjerne. ”Dér!” råbte Olsen. Den store hornugle lavede et styrtdyk og fløj lige hen mod indgangen. ”Bonk,” sagde det, da de bankede lige ind i glasruden, i skydedøren, der lukkede lige for næbet af dem. De gled ned af glasruden og sad fortumlede på jorden foran butikken, mens dørene igen åbnede sig. ”Av-uhhh uhhhh” tudede den store hornugle. ”Er du kommet noget til?” spurgte Olsen. ”Det tror jeg ikke,” svarede uglen. ”Men jeg får nok en stor uglebule.” ”Bliv her og slap af,” sagde Olsen, og så løb han ind i butikken og lod den store hornugle sidde udenfor og slappe af.

 

10 minutter efter kom Olsen ud af butikken med favnen fuld af julestjerner. Han hoppede igen op på ryggen af den store hornugle, der havde fået en kæmpe bule i panden. Den lignede mere en enhjørning end en ugle. De fløj hurtigt tilbage til Uglus, Uglis og Ole, der ventede dem i uglehulen. De havde fået det endnu værre, så Olsen plukkede hurtigt de røde blomster af julestjernerne og gav dem til uglerne, der langsomt tyggede saften ud af blomsterne. ”Nu skal I bare hvile jer til i morgen, så skal I nok være friske igen,” sagde den store hornugle, der for en sikkerhedsskyld også spiste en julestjerne.  

 

Dagen efter var alle ugler blevet friske igen. Eller, det vil sige, næsten alle, for den store hornugle havde stadig en meget øm uglebule lige midt i panden.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...