7. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 7. december 2015 2015-12-06T23:00:00Z 2015-12-07T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00 til Hillerød Bibliotek, Christiansgade 1, Hillerød. Vi julehygger og klippe klistrer på Børnebiblioteket og Røde Kors' strikkedamer sælger ud af deres fine unika strik fra kl. 16-18.

7. december - Albert

Albert er en nisse, som tit roder sig ud i problemer. Når han hører sin mor råbe ”Albåååt”, så ved han, at den er gal. Alberts mor råber så højt, at hele Julerød kan høre det. Så ved alle nisserne, at Albert har gjort noget forkert, og de andre nisseforældre siger til deres børn, at de skal opføre sig ordentligt. De skulle jo nødigt ende som Albert.

 

En dag kom der en stor pakke hjem til Alberts mor. ”Åhh – det er fra onkel Oskar fra Finland,” sagde mor glad og pakkede op. ”Må jeg se, mor!” spurgte Albert. ”Nej!!!”, svarede mor hurtigt. ”Pakken er stopfyldt med fyrværkeri, som vi skal bruge nytårsaften.” Det var nemlig Alberts mors tur til at holde nytårsaften for alle nisserne i Julerød, og hun havde fået sin bror til at sende hende en masse fyrværkeri. Han var nemlig sådan en, som kunne lave de flotteste raketter – en rigtig fyrværker.

 

”Må jeg se?” spurgte Albert igen. ”Nej!” sagde mor. ”Må jeg røre?”  ”Nej!!!” Må jeg…” ”NEJ!” Der var ikke noget at gøre. Mor kendte Albert alt for godt. Hun tog kassen med fyrværkeri og gemte den. Der gik ikke lang tid, så havde Albert glemt alt om fyrværkeriet.

 

Et par dage senere skete der det uheldige, at Albert havde tabt en flaske ketchup på køkkengulvet. Den var gået i tusind stykker, og der var ketchup overalt. Mor var heldigvis ikke hjemme. Han åbnede det køkkenskab, hvor der plejede at ligge gulvklude, og der stod kassen med fyrværkeri. Albert åbnede straks kassen. Oj, hvor var der meget. Han kunne ikke få øjnene fra en stor grøn raket, som nærmest kaldte på ham. ”Fyr mig af – fyr mig af,” sagde den… Albert vidste godt, hvordan man tændte tændstikker, og 2 minutter efter stod han ude i haven med raketten og en æske tændstikker.

 

Først da han havde tændt raketten, og den stod og spruttede -  klar til affyring - kom han i tanker om de ord, hans mor havde sagt til ham tusind gange. ”Børn må ikke lege med fyrværkeri,” Men da var det for sent. Raketten skulle lige til at lette, da Albert greb fat i den. Han prøvede at holde den tilbage, men det var umuligt. Raketten begyndte at flyve op i luften, og selvom Albert holdt godt fast, så kunne han ikke gøre noget. Raket og Albert susede til vejrs med vild fart.

 

Han var lidt bange, men det var også spændende. Han kiggede ned og kunne se hele Julerød fra oven. Det var en dejlig udsigt. Han kunne se skoven, søen og helt over til Hillerød. Pludselig fik han øje på noget, der fik det til at løbe koldt ned ad ryggen. Ovre ved skoven kunne han se trolden Glubske Luske komme listende. Han var garanteret ude på at kidnappe en nisse. ”Jeg må gøre noget!” råbte Albert og slap raketten. Han brugte sin hue som faldskærm, og mens raketten stadig steg til vejrs, dalede Albert ned.

 

Glubske Luske havde netop fanget Møller Nissen og proppet ham i en sæk, da han hørte et kæmpe brag. Det var raketten, der var sprunget, og som nu sendte en regn af stjerner ud over hele himlen. Glubske Luske fik et kæmpe chok og tabte sækken med nissen. Han tissede i bukserne og løb skrigende hjem til sin mor.

 

Møller Nissen var reddet, og Albert fik kun lidt skældud for at have leget med fyrværkeri. ”Jeg gør det aldrig mere.” sagde Albert. ”Det lover jeg.”

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...