7. levende julekalender

Jette Salling C4 - 7. december 2016 2016-12-06T23:00:00Z 2016-12-05T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra møllen kl. 17:00 til Hillerød Posten, Torvet 5, Hillerød. Hillerød Posten byder på æbleskiver til alle, et glas glögg til de voksne og varm kakao til børnene. Samtidig inviterer vi til "slikjagt" i huset. Men først skal nissen findes, hvorefter nissekorpset læser juleeventyr for alle børnene. Hillerød Posten glæder sig til at se søde, artige og uartige, glade og eventyrlystne børn til juleløjer på avisen.

7. december - Albert

Den 7. december er en af de værste dage i Julerød. Det er nemlig den dag hvor alle nissebørn skal have deres årlige bad. Ja, du hørte rigtigt. Nissebørnene går nemlig kun i bad en gang om året – sådan rigtigt. Selvfølgelig kan de godt finde på at tage et bad i søen om sommeren, men det er mest fordi de godt kan lide at svømme. Et rigtigt bad får de fleste kun d. 7 december.

 

Hjemme hos Albert var det også sådan, og Alberts mor havde fyldt det store badekar op med en masse varmt vand i køkkenet. ”Albåååååt!!!”, råbte mor, ”Så er det badetiiiiid!!!”. Albert gemte sig på sit værelse. Han havde ikke vist sig til morgenmaden og han havde sådan håbet på at mor havde glemt hvilken dag det var. ”Albåååååt, blev der sagt”, råbte mor endnu højere, ”Jeg ved du kan høre mig. Kom så – det nytter ikke noget at gemme sig.” Albert sad i sit skab og var helt stille. Han hørte mor komme ind på hans værelse. ”Albert, skal vi nu til det cirkus igen.” sagde mor i en skrap tone. ”Sidste år gemte du dig under sengen, så der er du nok ikke”. Mor kiggede under sengen. ”Nej, det tænkte jeg nok”. Mor sukkede opgivende. ”Er du bag gardinet? Nej – heller ikke. Jamen så er der jo kun skabet tilbage…”. Albert sprang ud af skabet og prøvede at flygte, men mor var hurtigere. Hun kastede sig efter ham og fik fat i hans ben. ”Albåååååt, kan du så komme her, din lille skurk” Albert hylede op. ”Nej nej nej, jeg vil ikke, jeg vil ikke”. Men der var ingen kære mor. Albert blev båret skrigende og råbende ud i køkkenet, hvor det dampende kar stod midt på gulvet. Inden Albert kunne nå at sige ”honningsnitte” sad han i det varme vand, mens mor hældte shampoo i hans hår. ”Æv æv æv”, sagde Albert surt. ”Hov hov”, sagde mor, ”Tal ordentligt”.

 

Albert blev skrubbet og skuret, så alt det snavs, han havde opbygget hele sommeren, forsvandt. På halsen var det svært at få alt det beskidte væk. Mor brugte en hård børste, men det sad godt fast. ”Av av av, mor. Det gør helt vildt nissenas, når du bruger den hårde børste” Mor kæmpede, men det var næsten umuligt at få væk. ”Nej”, sagde mor, ”Du må ligge i blød et stykke tid, ellers får jeg dig aldrig ren”. Mor tog brændekurven. ”Nu går jeg ud og henter brænde så jeg kan varme noget mere vand. Du bliver der – og hvis du prøver at stikke af, så… ja, så falder der brænde ned”

Da hun var gået tænkte Albert om han ikke alligevel skulle smutte, men han turde ikke. Mor ville blive rasende. På den anden side, så var han vel ren nok nu. Han rejste sig op i badet, men kom til at vælte shampooflasken ned i vandet. ”Ups – det var ikke så godt”, sagde han højt, og prøvede at finde den. Vandet var blevet ret mørkt fordi Albert havde været så snavset, så flasken var ikke til at finde. Til gengæld kom der en masse skum. Faktisk helt vildt meget skum som voksede og voksede op i badet. Det skummede og skummede og Albert prøvede forgæves at finde shampooflasken, men nu var det helt umuligt. Skummet væltede ud over badekarrets kant og ned på køkkengulvet. Der kom mere og mere. ”Nu er jeg i problemer”, sagde Albert for sig selv, og skummet voksede stadig. Nu var hele køkkengulvet fyldt med skum og det voksede helt op til køkkenbordet. Man kunne ikke længere se spisebordet og stolene og efter et kort øjeblik kunne man heller ikke se komfuret. Skummet voksede over Alberts hoved så han nu ikke kunne se andet end skum alle vegne.

 

Mor kom ind. ”Hvad i alverden…. Albåååååååt!!!!! Mor fik en masse skum i ansigtet da hun åbnede døren. Skummet væltede ud af huset, og mor kæmpede sig ind i køkkenet. ”Hjææælp, mor” råbte Albert, ”Jeg tabte shampooflasken i vandet” ”Jamen barn dog”, sagde mor – hun lød slet ikke sur. ”Prøvede du at vaske dig selv – det var artigt”. ”Jaaaaa…”, sagde Albert lidt forsigtigt. ”Ved du hvad Albert, det skal du ikke være ked af. Nu ringer jeg til alle de andre nissefamilier og siger at deres børn kan blive vasket herovre. Vi har jo skum nok”. Og det gjorde mor. Alle nissebørnene i Julerød blev det år vasket ovre hos Albert. Albert blev ikke særligt populær og fik en vasker den første dag der kom sne.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...