8. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 8. december 2015 2015-12-07T23:00:00Z 2015-12-08T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00 til Louis Nielsen, Slotsgade 20A, Hillerød. Louis Nielsen byder i dag indenfor til den helt store julehyggedag. Kom forbi og design samt lav din helt egen nissebrille af piberensere, så du kan blive helt klar til julen. Men inden vi kan begynde at lave briller skal den forsvundende nisse findes. Vi ses i dag kl. 17.00.

8. december – Nisse Klumpetud

Trolden Glubske Luske havde en plan – I dag skulle han fange en nisse. Han ville komme hjem med nissen i sin sæk og vise sin far, at han var blevet en rigtig nissejæger. Så ville han helt sikkert få ros af sin far og få lov til at blive længe oppe, i stedet for altid at skulle i seng klokken otte.

 

Han greb sin sæk og begyndte allerede at liste, da han var kommet ud af troldehøjen. ”Man kan aldrig vide, om en af de der åndssvage nisser er lige i nærheden,” sagde Luske for sig selv og spejdede til alle sider. Ved troldehøjen var der mange nøddetræer, og derfor var der tit en nisse, som gik og samlede nødder. Nisserne passede naturligvis ekstra meget på, når de gik omkring ved troldehøjen, så Luske måtte være stille som en kat.

 

Der gik ikke lang tid, før Luske fik øje på en nisse. Det var Nisse Klumpetud, som var ude på nødderov, og Luske kunne se, at han allerede havde samlet en kæmpe pose sprængfyldt med nødder. Lige nu sad Klumpetud og holdt pause. Han sad og spiste sin madpakke, og Luske sneg sig forsigtigt ind på ham – meget langsomt.

 

Klumpetud var i dejligt humør. Han havde sin kælemus med, som han kaldte Goliath. ”Nå, lille Goliath – vi har samlet mange nødder sammen. Nu kan du klare dig hele vinteren.” ”Piiiib,” svarede Goliath. Klumpetud gav Goliath en bid af sin ostemad og skulle til at rejse sig. Luske var kommet meget tæt på de to venner. Han skulle lige til at springe frem fra sit skjulested, da en stor ugle flaksede ned og snuppede Goliath i halen. Klumpetud råbte forskrækket op, da uglen lettede med musen i næbbet. Ugler elsker at spise mus, og Klumpetud måtte tænke hurtigt. Heldigvis havde han sin slangebøsse med, og hurtigere end man kan sige ”blåbærtærte”, skød Klumpetud en masse nødder afsted mod uglen. Goliath peb med en meget bange musestemme, mens nødderne susede om ørerne på den. Heldigvis blev den ikke ramt, men det gjorde uglen. Den fik så mange nødder på sig, at den til sidst blev helt forvirret og slap musehalen ud af næbbet. Goliath landede på jorden med et lille bump og begyndte at lede efter et sted, den kunne gemme sig.

 

Uglen var sulten og blev rasende over at have mistet sit bytte. Den dykkede ned mod Goliath for at snuppe den igen, men så kom der en regn af nødder fra Klumpetud, og uglen vendte om. Den fløj lige ind i hovedet på Glubske Luske, som havde stået og set det hele. Både Luske og uglen fik et kæmpe chok. Uglen baskede Luske med vingerne i hans ansigt. Det føltes fuldstændig som at få tyve lussinger af troldefar. Uglen fløj væk, og Luske løb hylende hjem til troldehøjen. Han havde tisset i bukserne og havde mistet lysten til at fange nisser den dag.

 

Klumpetud og Goliath var ret forskrækkede over oplevelsen. De havde slet ikke set, at der også havde ligget en trold på lur. De samlede hurtigt de fleste af nødderne sammen og skyndte sig hjem i sikkerhed.

 

Goliath fik plaster på halen og en varm kop te med sukker og mælk.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...