8. levende julekalender

Jette Salling C4 - 8. december 2016 2016-12-07T23:00:00Z 2016-12-05T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra møllen kl. 17:00 til Frederiksborg Amts Avis, Slotsgade 1, Hillerød. Efter juleeventyret er læst højt, står den på store hatte dag. Vi har masser af aviser, der skal laves om til avis hatte. Imens der foldes hatte, serveres der lidt saftevand og lidt guf til ganen.

8. december – Nisse Klumpetud

Klumpetud besluttede sig for at gå over til doktor Glimmergrød. Den var helt gal med hans forkølelse igen i år, og han havde fået så meget frost i næsen at han næsten ikke kunne trække vejret. Han havde fået en nyse-dæmper som ellers skulle tage de værste nys, men den virkede ikke længere. Han havde tidligt om morgenen fyret et så stort nys af, at nyse-dæmperen var fløjet af næsen og ind i hans fjernsyn, så begge ting var gået i stykker. Nu kunne han ikke se fjernsyn og han nøs så højt at ruderne klirrede. Han måtte til doktoren – der var ikke andet for.

 

Da han gik ud ad døren var et kæmpe nys på vej. Han kunne ikke holde det tilbage ”Atjuu!!!” Hans nabo – grønthandleren Citrus - stak hovedet ud af sin dør. ”Godmorgen Klumpetud, jeg tænkte nok at det var dig”. ”Godmorgen Citrus. Ja, jeg har fået frost i næsen, og nu…” Citrus afbrød ham. ”Årh, Klumpetud – Er du ikke sød at passe min butik, mens jeg følger Lille Lut i skole. Det tager kun 10 minutter.” Klumpetud var en venligt nisse og selvom han var syg, lovede at passe butikken. Han havde ikke forstand på frugt og grønt, men det gik udmærket med at passe Citrus´ butik. Han solgte mest æbler og svesker. Der gik dog en time før Citrus kom tilbage. Han havde mødt nissekonen Clara, som havde meget sladder hun skulle fortælle og Citrus kunne ikke slippe af med hende, før hun havde fortalt en lang historie om hvor slem Møllernissen havde været overfor sine lærlinge. Møllernissen havde lovet dem fyldte chokolader hvis de skyndte sig at blive færdige med deres arbejde, men da de var færdige havde han spist det hele selv. Clara var meget oprevet og Citrus måtte stå og høre på det hele.

 

”Tak fordi du passede min butik”, sagde Citrus til Klumpetud og gik ud af butikken. Nu var et nyt nys på vej. ”Atjuuuuu!!!” ”Halløj, Klumpetud” råbte postnissen Karsken Bælg, som havde hørt nyset. ”Årh, Klumpetud – er du ikke lige sød at hjælpe mig med det her brev. Det skal afleveres til Alfred Fluesvamp ude i skoven, men jeg har så dårlig tid. Der er så mange breve som skal deles ud”. ”Jo, men…” sagde Klumpetud. ”Tak, Klumpetud”, sagde Karsken, ”Du er en gutternisse.” Klumpetud fik brevet og selvom han stadig var syg, begyndte at gå ud i skoven. Da han kom til Alfred Fluesvamps postkasse nøs han igen. ”Atjuuuu”. Alfred kom ud. ”Hej, Klumpetud. Det var da hyggeligt at se dig her”. ”Hej Alfred” sagde Klumpetud. ”Jeg har det her brev til dig”. Alfred smilede stort. ”Tusind tak. Årh, Klumpetud – er du ikke en gutternisse at hjælpe mig med at sætte juletræsfoden på mit juletræ. Det står hele tiden skævt, når jeg prøver at gøre det alene.” Klumpetud sukkede. ”Jo, Alfred – selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe”.

 

Da han var kommet tilbage til Julerød og var meget tæt på doktorens hus nøs han igen. Møllernissen hørte nyset og bad ham om at hjælpe med nogle melsække. Da han var færdig med at slæbe sække nøs han igen. Det hørte Hr. Knåt som boede ved siden af møllen og bad ham hjælpe med at stille hans ur til vintertid. Til sidst opgav Klumpetud. Han indså at han var for syg til at prøve at gå over til doktoren. Det ville aldrig lykkes for ham og han var simpelthen for flink til at sige nej, til de andre nisser. Han skyndte sig hjem i seng.

Den næste dag stod alle de nisser han havde hjulpet dagen før uden for hans dør. ”Vi ville bare sige dig tusind tak for hjælpen i går”, sagde Karsken. ”Du er hele Julerøds gutternisse og du siger aldrig nej, når vi er i problemer”. Klumpetud rødmede og prøvede at sige noget, men Hr. Knåt afbrød ham. ”Derfor har vi samlet lidt sammen til et nyt fjernsyn til dig” Citrus bar en fladskærm ind i Klumpetuds hus. ”Og en ny nysedæmper”, sagde Møllernissen. ”Tak fordi du er den du er”.

Nyheder
Dialogmøde med erhvervslivet og Hillerød Kommune

11. maj 2021

Torsdag den 20. maj 2021 kl. 8.30-10.00 inviterer Hillerød Kommune og...

Marketing for SMV'er 2021

10. maj 2021

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Onmondo A/S til foredrag,...

Brug neuromarketing og nå dine kunder

4. maj 2021

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Onmondo A/S til foredrag,...

Samarbejde mellem C4 Foreningen og bestyrelseskvinder

19. april 2021

Søger du et bestyrelsesmedlem, eller ønsker du sparring til om du bør...