9. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 9. december 2015 2015-12-08T23:00:00Z 2015-12-08T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00. Dagens låge går mod det gamle Irma-Torv hvor Holte Vinlager Hillerød og AG-TEX er værter. Når nissen er fundet byder vi på lidt æbleskiver, slikposer, glögg og til de voksne er der lidt smagsprøver.

9. december – Hr. Ludvig Drillesen

Åh nej. Det var en af de dage, hvor Ludvig var i drillehumør. Det var nu egentlig ikke så tit, det skete mere. Ikke efter at han havde fået arbejde på Julerøds bibliotek og var blevet lidt ældre og mere alvorlig. Men det skete, at han pludselig fik lyst til at drille alle omkring sig, og så kunne det godt tage lidt overhånd.

 

På denne dag var han helt ustyrlig. Han gemte sig bag bogreolerne på biblioteket og sprang frem og råbte ”BØH!” til de nisser, som kom i nærheden af ham. Især ovre ved gyserhistorierne synes Ludvig, at det var sjovt at forskrække. Han listede sig ind på sin gode ven Alfred Fluesvamp, som var helt opslugt af gyseren ”Den hovedløse nisse”…. ”BØH!!!” råbte Ludvig, og Alfred tabte både bog og bukser af skræk. ”Dit store fjols, Ludvig”, råbte Alfred Fluesvamp, mens han trak op i bukserne. ”Shhh, man skal være stille på biblioteket,” svarede Ludvig og gik grinende væk.

 

Ovre ved kaffeautomaten stod nissepigen Linda og drak en kop kaffe. Hun stod i egne tanker og opdagede ikke, at Ludvig kom listende. ”BØH!!!” råbte Ludvig højt, og Linda fik så stort et chok, at hun kom til at hælde kaffe ud over sig selv. Heldigvis var den ikke særlig varm, men der var sukker i. ”Aj, hvor er du tarvelig,” sagde Linda. ”Shhh – stille på biblioteket,” klukkede Ludvig.

 

Da han havde skræmt alle på biblioteket, gik han udenfor og råbte ”BØH!” til dem, han mødte. Han stak også hovedet ind af vinduerne hjemme hos tilfældige nisser og råbte ”BØH”. Selv en lille hund, som stod og tissede op ad et grantræ fik et bøh. Den blev så forskrækket, at den tissede lidt mere, end den plejede, og løb bange væk.

 

Til sidst blev det de andre nisser for meget. Nu var det på tide, at Ludvig fik sig en lærestreg, og de besluttede sig for at gemme sig for ham – alle sammen. Ludvig opdagede det ikke i første omgang. Han listede rundt for at finde sig et nyt offer, men pludselig kunne han ikke finde nogen. Lige meget hvor han gik hen, så var der ingen nisse at skræmme. Han gik ind i de fleste huse i Julerød, men der var ingen hjemme nogen steder. Da han gik over på kroen, var der tomt, mørkt og uhyggeligt. I alle Julerøds butikker var der også helt stille. ”Hvad er der mon sket?” sagde Ludvig til sig selv. ”Er jeg kommet til at skræmme alle væk?” Det var jo ikke meningen. Nu var han ved at blive rigtig bange. ”Åh, nej – alle mine venner er borte”. Han løb rundt fra hus til hus, men der var stille og tomt alle steder. Han var lige ved at græde.

 

Til sidst måtte han opgive. ”Nu går jeg hjem og sover, så håber jeg, at alle mine venner er kommet tilbage i morgen.” Han var lidt flov. Det var også lidt uhyggeligt at være helt alene i Julerød. Det var begyndt at blive mørkt, og han småløb hen til sit hus. Han åbnede døren og tændte lyset. ”BØØØØHHHH!!!!” Ludvig fik et kæmpe-chok. Inde i hans hus stod alle nisserne og råbte bøh. Ludvig kom til at tisse en lille sjat i bukserne, men det sagde han ikke til nogen. Alle nisserne grinede af Ludvig, som stod helt bleg og med åben mund. ”Vi skyldte dig et stort bøh,” grinede Alfred Fluesvamp, og så var de allesammen gode venner igen.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...