9. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 9. december 2016 2016-12-08T23:00:00Z 2016-12-07T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Chokolademageriet, Helsingørsgade 11A, Hillerød. Når nissen er fundet og dagens juleeventyr er blevet læst højt, er det tid til at danse om juletræet og hvem ved om en kendt dansk julesang bliver virkelig? Vi har også besøg af Chokolade-koret der sørger for, at vi kommer i den rette julestemning.

9. december – Hr. Ludvig Drillesen

Åh nej. Det var igen en af de dage hvor Ludvig var i drille-humør. Han grinede allerede ved tanken om al den spas han skulle til at lave. Ludvig havde siddet hele natten og syet det vildeste troldekostume og nu skulle han afprøve det. Han var sikker på at nisserne ville blive forskrækkede når de så ham.

 

Nu var blevet morgen og han tog kostumet på. Det var fyldt med lodne hår og havde en lang troldehale – også med hår på. Hovedet havde store lange tænder og horn i panden. Da han var klar kiggede han sig selv i spejlet og fik kæmpe chok. ”UHA DA DA” råbte han højt og tissede lidt i kostumet. Nøj, hvor så han uhyggeligt ud. Han lignede fuldstændig en trold. Da han var kommet til sig selv ærgrede han sig lidt over at troldedragten var blevet våd, men trøstede sig med at han nu også lugtede som en trold.

 

Da han gik ud af sin dør mødte han først Klumpetud. ”Grrrrr Wuaaahhh”, råbte Ludvig på en skræmmende måde og Klumpetud standsede op og stivnede. Så fik Klumpetud et vildt udtryk i øjnene. ”Hjæææælp – en kæmpe klam trold!!!” råbte Klumpetud og spænede væk. ”Hi hi hi”, grinede Ludvig for sig selv og gik ned ad gaden i Julerød. Så mødte han Møllernissen. ”Hjæææælp – frels mig. En mega uhyggelig trold.” Møllernissen sprang hurtigere end han nogensinde havde gjort ind i sin mølle og smækkede døren. Møllerlærlingene som arbejdede flittigt inde i møllen spurgte hvad der var galt, men Møllernissen kunne ikke svare. Han sad rystende og skræmt henne i en krog og smågræd. Da Ludvig mødte Hr. Knåt fik han samme reaktion som da han så sig selv i spejlet. Hr. Knåt stod som frosset og tissede i bukserne – så besvimede han.

 

Nu var byen helt øde. Alle nisserne gemte sig i deres huse og Ludvig skulle lige til at tage kostumet af, for at grine af dem alle sammen, og fortælle dem at det bare var ham. Men så hørte han en stemme bag sig. ”Godaw – Hvem er du?” Ludvig vendte sig, og stod lige overfor Troldefar og Glubske Luske. Ludvig kunne mærke at han var ved at besvime, men prøvede at samle sig. ”Øhh – Jeg er…” sagde han med pibende stemme, men ændrede den hurtigt til en dybere og mere troldeagtig stemme. ”Jeg er Birger Bovlam…øh – en farlig trold”. Troldefar så lidt mærkelig ud i hovedet. ”Dav Birger. Det er ikke så tit at vi møder andre trolde. Er du på nissejagt?” Ludvig rystede over hele kroppen, men fik svaret, ”Ja – gu er jeg så”. Glubske Luske kiggede smilende på sin far. Han synes det var en sej trold de havde mødt. Og som sagde ”Gu er jeg så”. Det ville han også sige en dag. ”Hvorfor ryster du så meget, Birger”, spurgte Troldefar lidt mistænksomt. ”Det er fordi jeg er så rasende”, svarede Ludvig hurtigt. ”Der er jo ingen nisser i denne her dumme by”. Troldefar grinede. ”Nej, man skal være hurtig. Det er nogle snedige nisser der bor her i Julerød.”

 

Ludvig havde fået nok at troldesnak. ”Nå, men I må videre… Jeg mener, jeg må videre” sagde han pludseligt. ”Næ hov hov hov”, sagde Troldefar, ”Troldemor vil ikke tilgive mig hvis vi kommer hjem og fortæller at vi har mødt en anden trold, og så bare lod ham gå. Du skal hjem til middag” ”Vil I spise mig?”, sagde Ludig forfærdet. ”Nej nej nej”, sagde Troldefar, ”Du skal spise aftensmad sammen med os.

 

Og så måtte Ludvig hjem i troldehøjen og spise slange i gelé. Han hørte på uhyggelige troldehistorier hele aftenen og det blev meget sent før han kunne tillade sig at gå. Da han kom hjem til Julerød brændte han troldekostumet. Det ville han aldrig bruge mere.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...