10. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 10. december 2014 2014-12-09T23:00:00Z 2014-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nisserne fra Julemøllen kl. 17:00 til Bilka, Slotsarkaderne 26, Hillerød. Vi går fælles fra Torvet mod Bilka, hvor vi mødes ved Juletræet i Havecentret. Jule Billie kommer forbi og vi vil i fællesskab gå ud i arkaderne og laver nogle lege. Hvem ved, det kan være Jule Billie har overraskelser med.

220x330-10-december-2014

10. December (Nikolaj)

Nikolaj er en meget sød, hjælpsom, travl og omhyggelig nisse. Han har ligesom så mange af de andre nisser rigtigt meget at lave i hele december måned.  For at kunne nå det hele inden jul, er alt nøje planlagt. Han laver én ting hver dag. Den 1. december bager han brunkager, d. 2. vaniljekranse, finskbrød d. 3. og pebernødder d. 4. Herefter følger flere dage med syltning, saltning, stegning, bagning, rengøring og meget andet, helt indtil den 24. december.

Hans planlægning er altid perfekt. Han slutter hver arbejdsdag af med at gøre klar til den næste.

 

En morgen vågner han pludselig, ved et ordentligt brag, han farer sammen og styrter hen til vinduet. Der ser han skovtrolden Glubske Luske løbe væk fra huset. Han går forsigtigt ned i køkkenet, og kan til sin store skræk se at trolden har været inde i køkkenet. Mælken er drukket og æggene er blevet kastet op i loftet og drypper nu ned i sukkeret, der er blevet smidt ud over hele gulvet så det ligner et stort snelandskab.

Der er kun ét at gøre, Nikolaj må i gang. Han får hurtigt ryddet op i køkkenet og mangler nu kun den lange tur gennem skoven, over marken og ind til byen for at handle æg, mælk og sukker.

 

Han får et lift på en hare gennem skoven, men marken må han selv krydse da haren er bange for jægere. Efter at have gået lidt over marken opdager han en ko der ligger på siden og spræller med benene, ”MUHHH HJÆLP MIG! Trolden har væltet mig,” siger koen. Nikolaj kommer koen til undsætning og efter lang tids kæmpen har han hjulpet koen op. ”MUHUUU, tusind tak, hvor er det pænt af dig at bruge tid på mig,” takker koen. ”Ingen årsag,” svarer Nikolaj og skynder sig videre.

Men han når ikke langt, inden han igen bliver nødt til at stoppe op. Tre høns kommer løbende direkte imod ham ”Hjælp, hjælp,” klukker de skrækslagne. ”Ræven har spist vores venner og nu er han ude efter os.”

Nikolaj når lige tidsnok at gemme de tre høns under sin røde trøje inden ræven kommer susende forbi. ”Har du set nogle små, dumme høns komme denne vej?” spørger ræven. Nikolaj ryster på hovedet og ræven løber irriteret videre. Nikolaj lukker hønsene ud og skynder sig ind til byen. Mørket er ved at falde på og butikkerne er ved at lukke, han når kun lige, at købe sukker inden alle butikkerne har lukket. 

 

Træt og slukøret vender han hjemad. Da han er hjemme går han ud i køkkenet for at gøre klar til den næste dag. ”Hvordan vil julen nu blive uden pebernødder?” siger han til sig selv, da det pludseligt banker på døren.

Han åbner døren og udenfor står koen og de tre høns som han tidligere på dagen havde hjulpet. ”Vi har hørt fra haren at du mangler mælk og æg, og vi vil gerne hjælpe”. Koen giver alt det mælk han skal bruge og hønsene lægger æg efter behov.

Nikolaj bager og bager hele aftenen. Og sådan går det til, at han med lidt hjælp fra sine nye gode venner - til trods for troldens drillerier - når at få bagt rigeligt med pebernødder som han kan gemme til juleaften.

Nyheder
Musik på Posen - hele sommeren

24. juni 2019

Hver onsdag i løbet af sommeren er der livemusik på Posen i...

Sankt Hans på Posen

17. juni 2019

Hillerød Byforum og C4 Foreningen inviterer til Sankt Hans på Posen...

Grøn forretningsudvikling og ny klimastrategi

29. maj 2019

Vil du gerne inspireres til arbejdet med grøn forretningsudvikling?...

Tid til økonomitjek?

14. maj 2019

Få et professionelt og uvildigt økonomi- og finansieringstjek til din...