10. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 10. december 2015 2015-12-09T23:00:00Z 2015-12-10T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00 til Sydbank, Sdr. Jernbanevej 18C, Hillerød. I dag kommer Den Levende Julekalender forbi Sydbank. Rasmus Klump kigger forbi med hans favorit-spise, pandekager. Der vil være en lille gave til børnene, og til de voksne, har Damgaards Vinhandel medbragt årets julevin, som kan nydes.

10. december Nikolaj                                           

Dengang Nikolaj var en lille nisse og gik i nisseskole, havde han en lærer, der fortalte ham, at det var meget vigtigt, at man altid huskede at spare på strøm og på vand. Nikolaj ville gerne være god i skolen, så han begyndte fra den dag at spare på alt, ja, han sparede næsten for meget.

 

Når han havde fødselsdag, og hans klassekammerater ivrigt spurgte ham, hvilken kage han havde taget med, så svarede han: ”Jeg har sparet kagen væk.” Og når han skulle til fødselsdag hos de andre nisser, så havde han aldrig nogen gave med til dem. For den havde han også sparet væk.

 

Når han gik i bad, sparede han så meget på vandet, at han ikke nåede at blive våd, inden han var færdig. Klassekammeraterne kaldte ham for Sparegrisen, fordi han lugtede værre end troldeprutter. Til sidst var der slet ikke nogen i hans klasse, der ville sidde ved siden af ham, fordi han lugtede så dårligt.

 

Nikolaj brugte heller ikke toiletter, fordi de brugte så utroligt meget vand. I stedet, gravede han huller rundt omkring, som han så kunne tisse og lave stort i. Der var ikke mange børn, der gad lege i skolegården mere, for Nikolaj havde gravet toilethuller overalt.  Lille Torben var engang faldet i et af hullerne under en fodboldkamp, han sad i prut og tis til op over begge ører. Der sad han længe og ventede på, at der skulle komme nogle andre nisser. Nikolaj kunne ikke hjælpe ham op, han sparede nemlig på kræfterne den dag. 

 

Nikolaj tændte heller aldrig lys om aftenen, og han slukkede altid lyset, når han kom ind i et rum, hvor der var lys. Det betød, at alle omkring ham tit kom til skade. Hans forældre spildte ofte kaffe på sig selv, fordi de ikke kunne se, at de gik ind i eller væltede ting ned over tæerne. Alle andre nisser syntes, at Nikolaj var en rigtig lyseslukker, og efterhånden var der ingen, der ville være venner med ham længere. Men det var fint for Nikolaj, for så sparede han også deres julegaver.

 

Men én juleaften ændrede alt sig for Nikolaj. Hans forældre havde fået nok. Nu skulle Nikolaj lære, at det ikke var godt at spare, alt for meget. Så da Nikolaj forventningsfuldt sad og ventede på julegrøden, stillede hans mor en skål med vand på bordet. ”Mor!” udbrød Nikolaj, ” hvor er julegrøden?” Hans mor smilte til ham og sagde så, med alvor i stemmen: ”Den har vi sparet væk.” Nikolaj gjorde store øjne: ”Jamen mor, det kan man da ikke,” sagde Nikolaj fortvivlet.

 

”Visse Vasse,” sagde hans far, ”det er jo dig, der har lært os det.” Nikolaj tænkte sig lidt om: ”Hmm, nåh ja, det er vist rigtigt nok,” og så slubrede han vandet i sig. Da han ikke havde mere vandgrød, skyndte han sig ind i stuen for at se det flotte juletræ og alle gaverne. Men da han åbnede døren til stuen, opdagede Nikolaj, at der ikke var noget juletræ eller nogen julegaver. Han råbte endnu højere end før: ”Far! Hvor er juletræet og gaverne.” Hans far svarede: ”Det har vi sparet væk i år. Er det ikke en god idé?” Nikolaj fik tårer i øjnene: ”Jamen, får jeg slet ikke nogen julegaver så? ” ”Nej, dem har vi sparet væk, ligesom du har lært os,” sagde hans forældre i kor. Nikolaj brød grædende sammen: ”Hvor har jeg dog været dum,” sagde han, ”jeg har sparet så meget, at der slet ikke er noget jul tilbage,” og løb så grædende op på sit værelse. Her sad han og fik det dårligt over alt det dumme, han havde gjort, og han syntes også, at han lugtede. ”Nu har jeg sparet nok,” tænkte han, og så gik han i bad. Det hørte hans forældre, og da vidste de, at Nikolaj havde fået sin lærestreg.  Lidt senere kom en velduftende og nyvasket nisse ind i stuen, hvor der nu stod det flotteste juletræ, han nogensinde havde set.  Hans forældre gav ham en stor julegave, som de havde sparet sammen til hele året. Den juleaften blev Nikolaj også gode venner med alle nisser igen, ja, selv med lille Torben, der stadig lugtede lidt af prut.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...