11. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 11. december 2016 2016-12-10T23:00:00Z 2016-12-07T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 11:00 til Kop & Kande, Torvet 9, Hillerød. Jagten går ind på den forsvundne nisse og efter at dagens juleeventyr er blvet læst højt kommer Mumi-trilden forbi og deler juleknas ud. Kokken Christian Dellgren byder på forskellige æbleskiver, som man kan spise året rundt. Vi har åbent fra kl. 11-14 hvor vi rigtig julehygger, og har en masse konkurrencer for store om små med præmier.

11. december – Nisse Clara

”Kommer jeg for sent?” Clara væltede ind ad døren på Julerød kro hvor der var søndagsbanko. Alle nisserne sad bænkede med bankoplader foran sig, klar til at få råbt numre op. Clara kom for sent. Hun skulle lige bage det sidste hold peberkager og det tog længere tid end hun regnede med. De andre nisser var lidt irriterede. ”Du kommer for sent, Clara”, vrissede Emma. De var ellers ret gode veninder, men sådan så det ikke ud lige nu. ”Undskyld alle sammen” sagde Clara og prøvede at være morsom da hun efterfølgende sagde – ”Det kan jo også være at I allesammen er kommet for tidligt…”. ”Skal vi så komme i gang med at få råbt nogle numre op”, sagde Karsken Bælg vredt og alle var enige.

 

På Julerød kro var der stillet et bord op på den lille scene og Møllernissen sad med en mikrofon og så meget højtidelig ud. Han fiskede numrene fra en lille pose og sagde dem højt og klart, så ingen kunne misforstå eller høre forkert. ”Vi spiller på en enkelt række”, sagde han. ”Nummer 8. Nummer 23. Nummer 38. Nummer 41”. Clara kunne ikke tro sine egne øjne. Hun havde alle de numre som Møllernissen sagde. ”Nummer 81”. Det var helt utroligt – det havde hun også – og en række fyldt. ”Banko” råbte hun så højt at Emma kom til at bide sig selv i tungen. Det hjalp ikke på hendes humør. ”Har vi allerede banko”, sagde Møllernissen og sprang ned fra scenen for at tjekke om det kunne være rigtigt. Han undersøgte nøje. ”Ja, minsandten Clara – tillykke. Du har vundet et kilo nougat”. Nisserne ønskede Clara høfligt tillykke og spillet fortsatte med to rækker. Da der var råbt fem numre op kunne Clara igen råbe ”BANKO” og Møllernissen sprang igen ned for at tjekke. ”Ja – det var da utroligt. Her, Clara – to kilo nougat mere”. ”Tak”, sagde Clara. ”Nougat, kan man ikke få nok af”. De andre nisser ønskede artigt tillykke, men der var også nogen som småmumlede lidt surt på de bagerste borde. ”Så spiller vi hele pladen fuld og her kan man vinde 10 kilo risengrød, som er lavet af Mik – Julerøds bedste risengrødskoger”, sagde Møllernissen stolt. ”Så skal man ikke tænke på risengrød resten af julen” tilføjede Møllernissen glad.Igen fik Clara banko, og nu var det svært for de andre nisser at smile og ønske tillykke. Det blev endnu sværere for dem, da Clara også vandt det hele i andet spil. Hun vandt en kasse æbler, en flæskesteg og tre kalkuner. Vimpel John rejste sig pludseligt op og sagde, ”Så Clara, nu synes jeg at vi skal bytte plader allesammen”. Og det synes de andre nisser også. Vimpel John sørgede for at få Claras plade og hun fik hans. De andre nisser byttede også. ”Og så må du gerne ryste posen, Møllernisse”, sagde Emma i en skrap tone. Møllernissen adlød. ”Ja ja – nu er det jo bare et sjovt spil”, forsøgte han, men ordene blev kvalt i almindelig utilfredshed. Clara vandt igen – på Vimpel Johns plade. Alle tre spil. John var ved at gå ud af sit gode skind. Mere nougat, fyldte chokolader, pølse, flæskesteg og en stor julekurv.

 

Præmierne voksede på Claras plads, så man næsten ikke kunne se hende. Møllernissen prøvede at få ro, men alle nisserne var rasende af misundelse. Ingen andre end Clara havde vundet noget. Han fik en idé som måske kunne gøre dem glade igen. ”Der er også en sidegevinst – en æske kattetunger. Hvem sidder ved siden af dig, Clara?” Clara svarede, ”Det er der ingen der gør. Emma sad her før men hun gik på toilettet”. ”Nå”, sagde Møllernissen, ”Jamen, så må du jo også få den.”Nu fik nisserne nok. De hylede op om at det simpelthen var det mest uretfærdige der var sket i deres liv. At det var snyd og at Clara – som oven i købet var kommet for sent var løbet med det hele. ”Rolig, rolig” forsøgte Møllernissen, men stemningen var på kogepunktet. ”Tag det roligt”, råbte Clara. ”Jeg kan umuligt spise alt det her selv. Jeg vil selvfølgelig dele det hele med jer”. Og det gjorde Clara. Alle nisserne fik en ting med hjem. Da Emma kom ud fra toilettet fik hun sine kattetunger og alle nisserne var glade. Kun den dejlige nougat beholdt Clara for sig selv.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...