12. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 12. december 2015 2015-12-11T23:00:00Z 2015-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 11.00 til SlotsArkaderne. SlotsArkaderne præsenterer årets juleteater "Højt fra træets hip hop top". I "Højt fra træets hip hop top" møder Nisselise en meget trist Frk. Hanegal, som har sin nevø Nico på besøg. Hun vil så gerne give ham en dejlig jul med alt hvad han godt kan lide, men de to kan slet ikke tale sammen. Hun forstår simpelthen ikke hvad han siger! Nevøen bruger et meget moderne sprog, og sammen med publikum er Nisselise simpelthen nødt til at tage den unge nisse i lære, så han kan gøre sig forståelig. Stykket varer ca. 30 min.

12. december

Havmågen Åge, han flyver af sted, og han har altid Hr. Manfred med. Sammen, de flyver højt over sky, hen over skove, marker og by. De ser sig omkring i hele vort land, og driller og fjoller, så meget de kan.  

De mødte hinanden, for mange år siden. Manfred sku´ bage og kun bruge hviden. Derfor delte han ægget i to, men pludselig sad Åge i skålen og lo. De så på hinanden, og helt uden ord. Vidste de begge, de havde fået en bror.

 

Manfred passede og plejede Åge, for havmågeunger er ikke så kloge. De kan kun råbe og skrige på mad, så Manfred sku´ lære den, alt udenad. Den lærte at gå og spise med ske, og hurtigt behøvede den slet ikke ble.

Men hvordan kunne Manfred, lær´ Åge at flyve? Hvis han sagde, det var nemt, så ville han lyve. Han klistrede fjer til hele sin krop, købte en trampolin, så han højere ku´ hop. Han løb rundt i huset og baskede med arme, og han hoppede ned fra vindueskarme. Det larmede mere end hagl og torden, for hver gang han landede, bankede han hovedet i jorden.

 

Til sidst måtte Åge hjælpe sin ven, for Hr. Manfred ku´ ik´ komme på benene igen. Åge øvede vingestræk og bøj, og så tog den nissen på ryggen og fløj. I luften kom Manfred igen til sig selv, den friske luft bekom ham så vel. ”Nu skal vi flyve og lave lidt fis,” sagde Manfred, og så sagde han ”bøh” til en gris.

 

Grisen blev bange og drønede af sted, forbi en pige som sad og var ked. Hun havde mistet sin elskede klud, og hendes forældre så ret sure ud. Så susede Åge til undsætning ned, imens han fyrede klatter afsted. Klatterne ramte konen og manden, der begge fik havmågeklatter i panden.

 

Manden blev tosset og tog sit gevær. ”Kom tilbage banditter, jeg skal nok lære jer.” Han opdagede ikke, at fuglen var fløjet, for han havde mågeklatrester i øjet.

 

Åge og Manfred kom højt til vejrs, de drillede alt, der kom dem på tværs. De havde aldrig tænkt sig at lande, men en dag hørte de alligevel jorden kalde. For da de blev sultne og trængte til grød, fløj de til møllen i Hillerød. Her ku´ de altid få sig lidt mad, hvilket gør måger og nisser så glad´. Men da de sku lande, fløj de alt for tæt, og møllevingen ramte Åges rumpet.

 

De nødlandede voldsomt, midt på gaden, lige foran Slotsarkaden. Manfred hjalp Åge på benene igen. ”Du må gerne låne min hue, min ven.” Sagde han, mens han tog huen af, og satte den lige på Åges bag.

Siden den dag, har de to venner, siddet derhjemme og set julekalender.

Nyheder
Karismatisk kommunikation og gennemslagskraft

15. juni 2021

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med IDA til 3 workshops om...

Danmarks Radio og Hillerød Kommune byder op til dans

31. maj 2021

Nu er det tid til at finde det gode dansehumør frem, for i løbet af...

Skræddersyet udviklingsforløb til dig om digitalisering og effektivisering

21. maj 2021

Eksklusivt tilbud for C4 medlemsvirksomheder

Arv, testamente og fremtidsfuldmagter

18. maj 2021

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med VQ Advokater til...