12. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 12. december 2016 2016-12-11T23:00:00Z 2016-12-07T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl 17:00 til Hillerød Bibliotek, Christiansgade 1, Hillerød. Du kan gå med på turen fra Torvet til Biblioteket eller du kan komme direkte på Biblioteket, hvor vi julehygger og klippe klistre på Børnebiblioteket, og Røde Kors' strikkedamer sølger ud af deres fine unika strik fra kl. 16-18.

12. december

En dag var Hr. Manfred på svampejagt i skoven. Han var så optaget af at gå og kigge efter svampene på jorden, at han slet ikke opdagede trolden Glubske Luske. Glubske Luske var den dag på nissejagt. Han var så optaget af at gå og kigge efter nisser, at han vadede lige ind i et gammelt hult træ. Han ramte træet med hovedet først, så der kom et stort hul i stammen. Mens Glubske Luske stod og sundede sig, gik Hr. Manfred ind i Glubske Luskes ben - med hovedet først. Glubske Luske og Hr. Manfred kiggede forskrækket på hinanden, så skreg de begge to: ”ARGGGGGHHHHH”. Og så gik den vilde nissejagt. Ind og ud mellem træerne, hen over grene og igennem buske. Hr. Manfred var let til bens, og kunne nemt undgå grenene, men Glubske Luske, var stor og kluntet, han væltede og snublede konstant og fik grene i øjne og i ører. Men alligevel, var Glubske Luske tæt på at fange Hr. Manfred flere gange. Så i et forsøg på at snyde trolden, kravlede Hr. Manfred op i det hule træ og gemte sig i det hul Glubske Luske’s hoved havde lavet i stammen. Glubske Luske der var lige i hælene på nissen, så det og stak hurtigt sin store troldehånd ind i hullet. Han fik fat på noget, og af bare glæde over endelig at have fanget sin første nisse, skyndte han sig at putte det i sin sæk. Han løb glad og jodlende gennem skoven og hjem til troldehøjen.

 

Da han kom ind i troldehøjen råbte han stolt: ”Mor og Far, kom så skal i se! Jeg har klaret det, jeg har virkelig klaret det”. Troldemor og Troldefar så forvirret på hinanden. Hvad havde Glubske Luske mon nu fundet på? Lettere tøvende spurgte Troldefar så: ”hmmm, hvad er det så, du tror du har klaret?” Stolt rakte Glubske Luske sækken frem og sagde højtideligt: ”Jeg Glubske Luske, har i dag fanget min første nisse!” Troldemor og Troldefar blev meget begejstrede. ”Jamen er det sandt, har du virkelig fanget en nisse? Det er jo næsten ikke til at tro” sagde Troldemor og klappede Glubske Luske på ryggen, så han var lige ved at tabe sækken. ”Jamen så er du jo endelig en rigtig trold” tilføjede Troldefar, og klappede Glubske Luske så hårdt på ryggen, at han tabte sækken. Noget i sækken begyndte at bevæge sig. ”Lad os se! Lad os se!” råbte Troldemor og Troldefar i kor. Glubske Luske samlede sækken op, og mens han sagde ”Ta-dahh!” hældte han indholdet af sækken ud på bordet.

 

Med ét blev alt glæde og feststemning i troldehøjen, forvandlet til panik. Det var nemlig slet ikke Hr. Manfred der var i sækken. Nej, det var en stor bikube, Glubske Luske havde fået fat på inde i det hule træ og som han havde puttet i sækken. Bikuben var gået i stykker, da sækken faldt på gulvet. Sækken var blevet fyldt med liv og summen, da 17 sure sol-hungrende syvsover-bier vågnede. De var sure over at være blevet vækket fra deres vinterhi og ventede bare på at blive lukket ud af sækken, så de kunne stikke, dem der havde ødelagt deres bikube.  Så da Glubske Luske hældte bikuben ud på bordet, suste sytten sure syvsover-bier til angreb på troldene. Troldene løb forvildet rundt imellem hinanden, imens de hylede og jamrede. ”Hvad har du dog gjort, Glubske Luske?” råbte Troldemor. ”Undskyld, undskyld, det var ikke med vilje.” svarede Glubske Luske nedtrykt. ”Du er den mest uduelige trold i verden” råbte Troldefar vredt, imens han løb omkring og forsøgte at vifte bierne væk. Dette uden held. Bierne stak troldene over alt. ”Arghhh, det gør nas” jamrede Glubske Luske, der i samme øjeblik fik øje på bidronningen, der sad og skulle lige til at stikke Troldefar på næsen. ”Pas på far, stå stille! Der sidder en dræber-bi på din troldetud. Jeg klasker den”. Glubske Luske tog en af Troldemors stegepander, og knaldede den lige i snotten på Troldefar. ”AAAAAUUUUV” jamrede Troldefar. ”Fik jeg den?” spurgte Glubske Luske. ”Nej du fik den ikke!” svarede Troldefar vredt. Han tog panden fra Glubske Luske, og sagde surt: ”Men nu skal du få én på snotten!” og så gik den vilde troldejagt rundt i Troldehøjen. Glubske Luske løb skrigende forrest, med Troldefar efter sig, råbende og stegepanden svingende. Efter dem fulgte Troldemor jamrende og bagerst fløj de 17 sure summende syvsover-bier, der var klar til at stikke troldene.

 

Alt imens dette foregik i troldehøjen, var Hr. Manfred kravlet ned fra træet. Han var gået hjem til Julerød og havde endda fundet et par svampe på vejen hjem. Han fortalte de andre nisser hvad der var sket. Nisserne morede sig over troldenes ulykke og de syntes alle at Hr. Manfred, havde været meget modig den dag.  Den aften sad alle nisser sammen og lyttede til larmen i det fjerne. Larm fra trolde der blev stukket af bier, og larm fra trolde der blev slået i hovedet med stegepanden- ude i troldehøjen.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...