13. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 13. december 2013 2013-12-12T23:00:00Z 2013-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17:00 til Helsingørsgade, Hillerød

220x330-13-december-2013

13. Nisse Nok

Nisse Nok hedder nok Nok, fordi han aldrig kunne få nok af søde sager. Han var altid lækkersulten, men havde heldigvis det bedste job i hele Julerød. Han var nemlig vaniljekranseudhuler hos ”Den Glade Klejne”. Julerød’s bedste og eneste bagerforretning. Han spiste altid hullerne og når han virkelig var lækkersulten så snuppede han sig en smagsprøve uden at bagermester opdagede det.

 

Bagermesteren hed Rug og han var et ordentligt brød, han stod op hver nat klokken to og var morgensur hele dagen. Engang kom Nisse Nok tre minutter for tidligt på arbejde, Rug hævede stemmen og råbte i tyve minutter.

”NU ER DET NOK!! DIN UDUELIGE BRØDNISSE!! Du kan da ikke bare komme brasende ind ad døren i tide og utide. Jeg er lige ved at lave de fineste julekager. Den mindste temperatur ændring i lokalet kan få dejen til at falde sammen. Du er degraderet til dejlægger.”

 Så fra den dag af var det slut med at spise vaniljekranse i arbejdstiden. Han stod nu ude i baglokalet med hænderne i bolledejen fra morgen til aften og æltede og æltede. En ildelugtende stank steg op af de store gryder, hvori varm mælk og gær stod og boblede.

 Nisse Nok kunne ikke længere lide lugten i bageriet. Han var ved at være godt brødflov over det han havde gjort og han var tæt på at gå som varmt brød ud ad døren.

 

Men henne i døråbningen fik han øje på den smukkeste nissepige han nogensinde havde set. Hendes navn var Nisse Pok og hun var lige kommet til Julerød fra Grønland med sine forældre.

Hun stod nu smilende som en juledag og kiggede rundt i butikken. Salgsnissen var gået på toiletet, så der var ingen i butikken.

Nisse Nok smed alt hvad han havde i hænderne ”Det er hende… hende jeg elsker, det må være kærlighed ved første blik,” sagde han til sig selv og skyndte sig ud i butikken. Med en let sky af mel omkring sig stillede han sig bag disken og fremsagde: ”Velkommen til Den Forelskede Klejne, hvad vil du ha, i dag?”

Nisse Pok smilede sødt til ham og sagde, ”Hmm... så vil jeg gerne have to forelskede klejner, hvis jeg kan det?”

”Ja, så gerne,” sagde Nisse Nok, der med rystende hænder proppede elleve klejner ned i en stor pose.

”Det er nok, tror jeg,” sagde Nisse Pok.

”Nok!! Ja det er mig, Nisse Nok,” sagde Nisse Nok og rakte posen til Nisse Pok.

”Nisse Nok, jeg er Nisse Pok,” sagde Nisse Pok, idet hun tog posen og gik ud af døren.

 

Nisse Nok stod forstenet og kiggede efter hende, da bagermesteren kom hen ved siden af ham og sagde: ”Sig mig!! Hvorfor står du bare der, dit dovne spektakel, kan du så komme i gang!”

”Ja, ja ... jeg skal NOK!!” sagde Nisse Nok og gik ud mod baglokalet.

”Ikke den vej din SPANDDAUER. Fang pigebarnet og giv hende den her, hun er jo vild med dig,” sagde bagermesteren og rakte Nisse Nok et stort honninghjerte.

”ER HUN?” spurgte Nisse Nok, og af bare lykke hoppede han op, krammede bagermesteren og gav ham et stort smækkys på kinden. ”Så, så … spis nu lige brød til,” sagde bagermesteren efter Nisse Nok der susede ud af døren med honninghjertet i hånden.

Nisse Nok og Nisse Pok blev gift og kort tid efter var der brød i ovnen. De fik den skønneste lille nissedreng med masser af krammer i.

Nyheder
ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...

Projekter uden gevinster

15. maj 2020

Er styregrupper spild af tid? C4 Foreningen og Faarup & Partners...

Få rådgivning hos Industriens Fond

11. maj 2020

Et rådgiverteam sidder klar ved telefonen og kan hjælpe din...

CoronaGenstart

30. april 2020

Få 25.000 kr. i direkte tilskud til en privat rådgiver, som kan...