13. Levende Julekalender

Jette Salling C4 - 13. december 2014 2014-12-12T23:00:00Z 2014-12-09T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nisserne fra Julemøllen kl. 11:00 til SlotsArkaderne, Slotsgade, Hillerød. SlotsArkaderne præsenterer året juleteater "Den store Nisseprøve". De to nisser Nico og Nisselise skal i skole, for det er nemlig sådan at alle nisser hvert 100 år skal til Nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er en hver nisses skræk - at skulle ende sine dage som grøn havenisse. Stykket varer ca. 30 min.

220x330-13-december-2014

13. December (Nisse Nok)

 

Nisse Nok elsker at drille. Han driller og driller – ja, han kan slet ikke få nok af det.

Han var blevet nummer 2 i Årets Drillenisse-konkurrence i 1863, 1976, 1977 og 2007.

Årets Drillenisse er en fornem pris, som prominente nisser som Pyrus, Lunte, Mirko, A38 og Gyldengrød tidligere har vundet.

Prisen uddeles til den nisse der det pågældende år, med ét dril, har drillet flest mennesker, på én og samme decemberdag. Vinderen vinder et livsforbrug af grød og bliver optaget i De Store Drillenissers Selskab.

Det er enhver drillenisses største ønske, at vinde konkurrencen, så derfor forsøgte Nisse Nok hver dag at drille endnu flere mennesker end dagen før.

 

En aften var han kommet træt hjem. Han havde brugt hele dagen, på at få bankkunder til at trykke forkerte pinkoder ved hæveautomaterne, og han var overbevidst om at han med sine 128 irriterede bankkunder, havde drillet flest denne dag. Glad tændte han for nisseradioen, for at høre dagens resultat, men han var blevet slået af en ungnisse ved navn Fiasko. Der blot - ved at have fjernet tallet 48 fra en lille pose, havde drillet 158 pensionister til et spil julebanko.

 

En anden dag kom han igen glad hjem og tænkte. Nu er den der, nu vinder jeg. Han tændte radioen, der ganske vist kunne berette at Nisse Nok havde sat personlig rekord med 283 drillede mennesker. Men han måtte desværre igen se sig slået af denne Fiaskonisse, der denne dag havde drillet utrolige 392 pendlere, ved at sørge for at folk ikke kunne tjekke ind med deres rejsekort på banegården. Hver gang de førte kortet op til maskinen bippede den som om at det var registreret, men det var det slet ikke. Sikke et postyr det gav.

 

Men en dag som i dag, sad Nisse Nok der hjemme og spiste morgengrød. ”Så er du over halvvejs, du gamle, nu er der gået tolv decemberdage, og med dagen i dag, er der lige præcis tolv dage tilbage til juleaften, så skal jeg nok nå det” sagde han til sig selv, og spiste det sidste grød fra sin skål. Han rejste sig og rettede på huen. Hvorefter han gik ud af døren. Ud for at slå rekorden bare for denne ene gangs skyld. Han havde en plan, en genial plan, den største plan til dato. Planen over alle planer.

Da han den aften tændte radioen, vidste han at den var hjemme på forhånd. Han havde hørt af omveje, at Fiaskonissen i et forsøg på at drille samtlige luciaoptog i byen, var faldet ned i en stor spand med blå farvestof. Hvilket var resulteret i at han selv var blevet blå over alt, og farven ville ikke gå af. Han lignede en Smølf og var til dato den største drillenissefiasko der havde været.

 

Nisse Nok derimod vandt titlen som Årets Drillenisse, efter at have fået 1398 Hillerød-borgere til at tro at årets Julekoncert med Stig Rossen var aflyst.

Nyheder
Dialogmøde med erhvervslivet og Hillerød Kommune

11. maj 2021

Torsdag den 20. maj 2021 kl. 8.30-10.00 inviterer Hillerød Kommune og...

Marketing for SMV'er 2021

10. maj 2021

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Onmondo A/S til foredrag,...

Brug neuromarketing og nå dine kunder

4. maj 2021

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Onmondo A/S til foredrag,...

Samarbejde mellem C4 Foreningen og bestyrelseskvinder

19. april 2021

Søger du et bestyrelsesmedlem, eller ønsker du sparring til om du bør...