13. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 13. december 2015 2015-12-12T23:00:00Z 2015-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 11.00 til Intersport, Slotsarkaderne 55, Hillerød. Efter Nissekorpset har læst dagens historie, er der fodboldkonkurrence på torvet foran Intersport, hvor alle børn kan se om de kan score mål på nisserne.

13. december 2015 - Nisse Nok                                                                                               

Nu skal i høre en historie. En historie, der foregik dengang hvor Nisse Nok kun var 181 år gammel.  Nisse Nok boede stadig hjemme hos sin mor og far, Fru Lidt-Nok og Hr. Mere-end-Nok. De fleste ungnisser plejede at flytte hjemmefra når de blev 150 år. Det var sådan en uskreven regel, at når man blev 150 år, så skulle man ud og klare sig selv. Men Nisse Nok havde det fint nok, med at blive boende hos mor og far. Det var godt nok for Nok. Han gjorde bare hvad han fik besked på, og hans forældre havde jo ikke lyst til at smide ham ud. Nej han skulle selv have lysten til at stå på egne ben.

  

Men så en dag, skete der noget.

 

Det var en morgen, som alle andre. Nisse Noks mor, Fru. Lidt-Nok, lod Nisse Nok sove længe fordi hun syntes, at Nisse Nok havde sovet lige lidt nok. Men da hans far Hr. Mere-end-Nok opdagede, at Nisse Nok lå og sov til langt op på formiddagen, syntes han at Nisse Nok havde sovet mere end nok og skulle vågne. Han skyndte sig ind til Nisse Nok, med en spand iskold vand, som han kastede i hovedet på ham. ”Weeehhh” skreg Nisse Nok og styrtede drivvåd ud i køkkenet til sin mor. Hun blev meget sur på Nisse Nok og smed ham lige på hovedet tilbage i seng. Han var jo slet ikke frisk endnu, han havde sovet alt for lidt. Nisse Nok blev helt forvirret, men gjorde som der blev sagt. Den dag blev han vækket af sin far, med isvand 5 gange inden han fik Nok, og fik lov til at stå op af sin mor.

 

Oven på den vækning var Nisse Nok blevet skrupsulten, så hans mor lavede masser af dejlig morgenmad til ham, eller det troede han. Men der var lige lidt nok, en mundfuld - haps, og så var morgenmaden væk. Nisse Nok var slet ikke blevet mæt, så han måtte gå i flere timer og være små-sulten. Det er ikke spor sjov for en nisse at gå rundt og være små-sulten, så hans far lavede frokost til ham. Han lavede så meget mad, at Nisse Nok fik mere end nok. Han fik så ondt i maven at han ikke kunne gøre andet, end at ligge og prutte i flere timer. Og det er ikke spor sjovt for nisser at prutte i flere timer.

 

Da Nisse Nok endelig kom til sig selv. Kom hans far ind til ham, og sagde: ”Nu skal du høre min søn, jeg ved at det er vigtigt med sunde interesser. Derfor har jeg meldt dig til en masse forskellige sportsaktiviteter.” Nisse Nok så helt skræmt ud, han kunne ikke lide sport. Han havde altid haft det fint nok med, bare at kigge på.

 

Men nu skulle han både gå til nissebold, sneboldskast, vintersvømning, ishockey, Jule-Jutzu, fiskedykning, ja alle sportsgrene i hele verden. Hans far havde købt alt tænkeligt udstyr til Nisse Nok. Men da han havde fået alt udstyret på, og hans far sendte ham ud af døren, kom hans mor løbende efter ham og stoppede ham: ”Stop, stop, han skal da ikke til alle de sportsaktiviteter på engang, det er da alt for meget for ham, han skal gå til JuleBanko sammen med mig.”  

 

Men så fik Nisse Nok, nok: ”Jeg er træt af, at I aldrig er enige, og siger forskellige ting til mig, jeg hader sport og vil ikke gå til JuleBanko. Jeg har brug for fred og ro. Så kære mor og far, jeg elsker jer over alt på jorden, men nu flytter jeg hjemmefra. For jeg har fået nok”. Og så flyttede Nisse Nok hjemmefra, ”Det var vel nok en skam” sagde hans forældre mens de smilede til hinanden, for nu havde de godt nok fået deres søn sendt af sted.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...