14. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 14. december 2015 2015-12-13T23:00:00Z 2015-12-11T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00. Kom og vær med til at åbne dagens låge i Den Levende Julekalender i Handelsbanken Hillerød Vest, Frederiksværksgade 33, Hillerød. Vi får besøg af Nissekorpset, som vil fortælle dagens juleeventyr. For at vi alle kan komme i julestemning vil Hillerøds lokale musiker Georg Forchhammer spille julemusik efter åbningen af dagens låge.

14. december – Møller Nissen

Møller Nissen havde haft rigtig travlt. Det havde blæst meget de sidste fem dage, og derfor havde møllevingerne snurret ekstra hurtigt rundt. Det betød, at Møller Nissen og hans to lærlinge Sven og Bent havde fået malet en masse mel, og det var jo meget godt. Det betød også, at der ikke var så meget at lave nu, og så plejede de at drille hinanden for at få tiden til at gå.

 

I dag var Møller Nissen ikke rigtigt i drillehumør, og han var slet ikke i humør til at BLIVE drillet. Derfor sagde han til Sven og Bent, at de gerne måtte holde fri resten af dagen. Det blev de to unge nisser glade for og gik ind for at skifte tøj.

 

Møller Nissen gik op på første sal i møllen for at se, om der var nogle reparationer, som skulle ordnes. Det var tit, at der var et tandhjul, som skulle strammes, eller en skrue, som var ved at gå løs. Han kunne høre Sven og Bent snakke sammen nedenunder. ”Han er sød, ham chefen – klokken er kun tolv, og vi har allerede fri.” ”Jo – han er i godt humør i dag.” Møller Nissen åbnede gulvlemmen og kunne kigge lige ned på Sven og Bent. ”Hi hi – Det er næsten for fristende,” hviskede Møller Nissen til sig selv. Sven og Bent havde lige taget sig et hurtigt bad og skulle til at tage tøj på. Hvis han kastede en sæk mel ned på dem nu, så ville melet klæbe til deres kroppe, fordi de stadig var våde. ”Vi kan tage hjem og flyve en tur i vores luftballon,” sagde Bent glad. Sven og Bent havde lavet deres helt egen luftballon og fløj en tur, så tit de kunne. ”Ja,” sagde Sven, ”Måske kan vi nå at flyve helt til Hillerød.”

 

Bluafff !!!– sagde det, da en hel sæk mel blev tømt ned over dem. Og det var en af de store sække. Det var helt forfærdeligt. Sven og Bent havde mel over det hele – i næsen, i munden, i øjnene og overalt på kroppen. De kunne næsten ikke trække vejret, og de kunne slet ikke se noget. ”Hjælp!!!” råbte Bent. Sven havde fået mel i halsen, så han kunne kun sige ”Kaaah, Kaaah!!” Møller Nissen lå ovenpå og rullede rundt af grin. Det gode gamle drillehumør var pludselig kommet tilbage. Sven og Bent væltede ud af møllen med en mel-sky efter sig. De var helt nøgne og stod nu og hostede og hakkede. Heldigvis var der ikke nogen, som så dem. Møller Nissen stak hovedet ud af vinduet: ”Hvad er det for nogle blege nisser, som står der,” grinede Møller-Nissen. ”I trænger da til noget sol.” Møller Nissen lukkede vinduet, mens han klukkede videre. Men hans grin stoppede hurtigt, for da han vendte sig om, stod han ansigt til ansigt med trolden, Glubske Luske. Uden at Møller Nissen havde set det, havde Glubske Luske sneget sig ind i møllen og kravlet op til ham. Nu var der ingen mulighed for at slippe væk. Glubske Luske spærrede for trappen, og nu var det trolden, som grinede lumsk. ”Nu skal jeg have nisse til middag,” sagde Luske, og inden Møller Nissen kunne sige ”møllevinge”, var han proppet i en melsæk.

 

Glubske Luske gik grinende ned ad trappen med sækken på ryggen. Han kunne slet ikke vente med at komme hjem til sin far og vise ham sin fangst. Da han skulle til at gå ud af møllen, trådte Sven og Bent i det samme ind. De stod et øjeblik som forstenede og så på hinanden. Så råbte Glubske Luske i vilden sky ”Hjæææælp, Nisse-spøgelser!!!!” Sven og Bent nåede slet ikke selv at blive forskrækkede. Trolden smed sækken fra sig og løb skrigende væk. Møller Nissen kom ud af sækken, takkede og undskyldte.

 

Sven og Bent tilgav ham hurtigt, og de tog alle tre en tur i luftballonen. Møller Nissen tog nisseøl med til turen.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...