15. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 15. december 2011 2011-12-14T23:00:00Z 2011-12-06T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Irma Torvet, Frederiksværksgade 4. I dag åbnes kalenderlågen på "Hillerøds Hyggeligste Torv" - tidligere kendt som Irma Torvet. Kalenderlågen bliver åbnet ved vores fine juletræ med lys på, hvor der...

I dag går Nissefar fra Julemøllen kl. 17 til Irma Torvet, Frederiksværksgade 4.

I dag åbnes kalenderlågen på "Hillerøds Hyggeligste Torv" - tidligere kendt som Irma Torvet.

Kalenderlågen bliver åbnet ved vores fine juletræ med lys på, hvor der også bliver delt poser ud med spændende ting og tilbud fra alle forretningerne her på vores hyggelige torv.

Kalenderåbningen er også startskuddet til 3 hyggelige dage med Julemarked her på torvet, med boder, smagsprøver, grillpølser, specielle tilbud, frisk brændte mandler og en tippe konkurrence med gavekort til torvets forretninger. Vi ses til nogle ekstra hyggelige dage her på torvet!

 

 

Hanne Guldberg Mikkelsen

Slotssøens Hemmelighed

- et rigtigt juleeventyr i 24 afsnit

 

15. december

Nissen Jørgen

Sofie og Christoffer spurtede fra Slotsgade ned gennem passagen til huset, hvor den gamle mærkelige mand boede.

Engang troede de, han var farlig, fordi han så så rynket ud og havde sådan en gevaldig kroget næse. Men det var han ikke. Han var bare lidt af en eneboer, der brugte al sin tid på at grave sig ned i byens historie.

- Jeg tror, mors nøgle er blevet skiftet ud, stønnede Sofie, som havde svært ved at følge med brorens tempo.

- Nøglen, der sad i kniplet, var helt ny og blank.

- Jeg rister den djævel, der har fået mor i fængsel, over en sagte ild! Bagefter giver jeg ham buksevand i voldgraven og klipper håret af ham, sagde Christoffer gavmildt.

Dette havde været den værste dag i børnenes liv nogensinde. Deres mor var stadig i forhør på politistationen, hvor hun også havde tilbragt natten. De havde sovet alene, og Sofie især havde grædt. Det samme havde Christoffer. Han sagde ikke noget om det, men hans hovedpude havde været helt våd. Om morgenen svor de, at de ville rense mor for enhver mistanke. Om det så var det sidste, de gjorde.

Jørgen Juul, som Hillerød-manden hed, boede i et af Hillerøds allerældste huse, en gammel købmandsgård fra 1700-tallet. Pludselig var det, som om børnene var spadseret 300 år tilbage i tiden. Til venstre for dem lå det vinde og skæve hus med den høje gavl. Nede til højre var et halvtag af træ. I gamle dage var det her en slags parkeringsplads for hestevogne, der fragtede varer ind til Torvet i Hillerød.

Døren til huset stod åben, og da ingen svarede, gik de to børn forsigtigt op ad den stejle trappe til der, hvor Jørgen boede.

Indvendig var det gamle hus forbavsende rummeligt. Der ville have været plads nok, hvis ikke det var fordi, hver en centimeter var optaget af bøger -, store bøger, små bøger, bøger med æselører og bøger, der så ud som om, de kom lige fra trykken - og resten af stuen indtaget af en hel hær af katte.

Som det var nu, måtte de kante sig vej mellem opslåede værker og sorte, grå, spættede og røde misser, der betragtede dem med lysende katteøjne. En umiskendelig lugt af fisk hang i rummet - formentlig missernes aftensmad - og midt i det hele stod Jørgen med en kat på den ene skulder. En lille mand i træsko med grå bukser og en rød og hvidstribet bluse, der så ud som om, han havde hevet den op af en container.

- Han ligner en nisse, hviskede Sofie til broren og undertrykte et fnis. Hun fik et strengt blik retur, og Christoffer gav hånd til den gamle og halede så panden op af sin skoletaske.

- Jeg hørte godt, hvad du sagde, peb den lille mand og fikserede sit blik på Sofie.

Nyheder
Turistinformation i Hillerød - Sommeren 2020

23. juni 2020

Hillerød Turistinformation på Annaborg åbner forsinket i år, men fra...

Salgsstyring

16. juni 2020

C4 Foreningen inviterer i samarbejde med Copenhagen Business Hub til...

Corona krisen sætter turbo på virksomhedernes digitale transformation

8. juni 2020

Sparringspartnerne og C4 Videnscenter indbyder til netværksmøde...

ONLINE salgstræning

19. maj 2020

C4 Foreningen og Resultatskaber.dk inviterer til gratis ONLINE...