15. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 15. december 2015 2015-12-14T23:00:00Z 2015-12-14T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag går Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00 til Hillerød Posten, Torvet 5, Hillerød. Hillerød Posten byder på æbleskiver til alle, et glas gløgg til de voksne og varm kakao til børnene. Samtidig inviterer vi til "slikjagt" i huset, men først skal nissen findes, hvorefter nisserne læser dagens juleeventyr for alle børnene. Hillerød Posten glæder sig til at se søde, artige og uartige, glade og eventyrlystne børn til juleløjer på avisen. Og husk lige at komme med god appetit, for der er masser af lækre julesager at sætte tænderne i.

15. december – Kravlenissen Hugo

Hugo var den eneste nisse i hele Julerød, som elskede ost. De andre nisser forstod ham ikke. De fattede ikke, at han kunne lide noget så klamt som ost. Nisser kan bedst lide sådan noget som grød, kager og julegodter. Ikke ost.

 

Der var selvfølgelig ikke nogen i Julerød, som lavede ost, så hvis Hugo ville have noget, måtte han tage mennesketøj på og gå til Hillerød. Når han kom hjem med et stykke ost, så var der straks ballade. De andre nisser kunne lugte det med det samme. Selvom han stod hjemme i køkkenet og havde lukket alle døre og vinduer, var der brok. Så snart han pakkede osten ud og skulle til at lave sig en ostemad, så hørte han ovre fra naboen – ”Puuuha – Nu spiser Hugo ost igen”. Han kunne slet ikke nyde sin ostemad. Han skyndte sig at spise den og nåede slet ikke at nyde den.

 

Ovre på kroen havde han engang taget en ostemad med, som han ville spise til sin nisseøl. Så snart han pakkede osten ud, kom Krofatter Martin med faste skridt hen til ham. ”Hey – Hugo!!! Du ved godt, at ostespisning er forbudt herinde – Du må gå udenfor.” De andre nisser kiggede vredt på ham, mens han flov gik ud i kulden for at spise. Da han var færdig, kunne han høre dem snakke – ”Puh – hvor her lugter.” ”Hvorfor holder han ikke op med den dårlige vane?” ”Jeg tror slet ikke, det er sundt.”

 

Hugo var glad for stærke oste, men det var helt umuligt at spise i Julerød, så han var gået over til mild ost. Så var der mindre brok fra de andre nisser. ”Jeg må nok holde op med at spise ost,” sagde Hugo til sig selv, men det var svært. En dag blev hans trang for stor, og han kunne ikke lade være med at gå i Føtex og kigge lidt på ost. En rar mand kom hen til ham. ”Hej, jeg hedder Bjarne og arbejder her i afdelingen for ost og fisk. Kunne du ikke tænke dig at prøve Hillerød-osten.” ”Hillerød-osten – det lyder spændende,” sagde Hugo og smagte et stykke. Ooooh – den var god… og stærk. Hugo købte et stort stykke. ”Kan jeg få den pakket ind i to plastikposer og få den lukket med masser af tape?” spurgte Hugo. Det gjorde Bjarne.

 

Da Hugo kom hjem, vidste han slet ikke, at Trolden Glubske Luske havde fanget 7 nisser og proppet dem i en kæmpe sæk. Trolden stod uden for kroen, og hver gang en nisse kom ud, blev han eller hun snuppet og smidt i sækken. Hugo ville gerne over på kroen, men inden da skulle han lige have sig en stor ostemad med den nye Hillerød-ost. Han fik med megen møje og besvær pakket osten ud og smurt sig en flot ostemad. Hillerød-osten var så stærk, at han fik tårer i øjnene. ”Jeg må vist snuppe mig en mint-pastil, inden jeg møder de andre nisser,” sagde Hugo til sig selv.

 

Trolden Glubske Luske havde lige fanget nisse nummer 8 og proppet ham i sækken, da en uhelbredelig stank fyldte hans næsebor. ”Puuuuha,” sagde Luske højt. ”Jeg… jeg har vist kommet til at lave puha i bukserne.” Trolden kunne ikke holde stanken ud. Han slap sækken og skyndte sig hjem for at få rene bukser på. Nisserne slap ud og spænede ind på kroen for at fortælle, hvad der var sket. De kunne godt regne ud, at det var den slemme lugt fra Hugos ost, der havde reddet dem.

 

Hugo blev dagens helt, og fra da af fik han lov til at spise ost, når han ville. Men – som nisserne sagde – helst når vinden blæser fra øst – væk fra Julerød.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...