15. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 15. december 2016 2016-12-14T23:00:00Z 2016-12-14T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Sydbank, Sdr. Jernbanevej 18C, Hillerød. Rasmus Klump kigger forbi med hans favorit-spise, pandekager og hvis man er heldig deler Rasmus Klump også gaver ud.

15. december – Kravlenissen Hugo

Det var igen en af de dage hvor troldefar var rasende. Han trampede frem og tilbage på gulvet i troldehøjen og skulede vredt på sin søn. ”Nu SKAL du altså fange en nisse, lille Glubske Luske. Det er efterhånden ved at være pinligt”. Glubske Luske havde hørt de ord mere end tusind gange. ”Jeg ved ikke hvordan, far”, peb han. Troldefar slog sig for panden. ”Da jeg var på din alder havde jeg allerede fanget og ædt mindst tyve nisser – Du har ikke fanget en eneste”. Glubske Luske fik øje på en bussemand i Troldefars næse og kunne ikke lade være med at kigge på den. Troldefar stak sit ansigt helt hen til Glubske Luske. ”Du må da forstå, at en trold ikke er en trold, før han har fanget mindst én nisse”. Glubske Luske stirrede på bussemanden. ”Lover du mig så, at du i det mindste prøver at fange en nisse i dag ”? ”Du har en stor bussemand i næsen, far”, sagde Glubske Luske. ”Så er det ud”, hylede troldefar, ”Ud og fang nisse – UUUUUUD”!

 

Imens alt dette skete gik kravlenissen Hugo glad ude i skoven. Han havde samlet en stor kurv fuld med nødder og var egentlig på vej hjem, da han pludselig drattede ned i et hul. Hullet var så dybt at han ikke kunne nå op til kanten og selvom han stillede sig op på kurven var det umuligt for ham at komme op ved egen hjælp. Der var ikke andet for, end at råbe efter hjælp, og håbe på at det ikke var en trold som hørte ham.

 

Da Glubske Luske kom ud af troldehøjen hørte han svagt en stemme råbe om hjælp længere ude i skoven. Han gik efter lyden, og kom hen til det hul hvor kravlenissen Hugo var fanget. Hugo fik et kæmpe chok da han så Glubske Luske stå og kigge på ham. Glubske Luske kunne ikke tro sit eget held. I dag skete det. I dag skulle han fange sin første nisse. Han så på den lille nisse som nu sad og rystede skræmt nede i hullet og stak så sin lange troldearm ned og fik fat i Hugo. Han trak Hugo op og holdt godt fast i hans arm, så han ikke kunne slippe væk. Hugo hylede op. ”Lad mig slippe. Lad mig slippe”, men Glubske Luske holdt bare endnu hårdere fast. ”Du kan tro nej, lille nisse”, Nu skal jeg hjem til min far og vise ham at jeg har været stor og dygtig, og fanget en nisse med mine bare beskidte næver”, sagde Glubske Luske glad og trak Hugo over mod troldehøjen.

 

Hugo tænkte hurtigt. ”Hvad vil din far sige, hvis du kom hjem med FLERE nisser”? ”Flere nisser”?, sagde Glubske Luske og standsede op. ”Hvor mange flere”? Hugo mærkede at troldens hånd ikke holdt så fast i ham længere. ”Ja, hvor mange vil du have?”, sagde Hugo. ”Ja, jeg kunne godt tænke mig tyve nisser, for det havde min far fanget, da han var på min alder”, sagde Glubske Luske. ”Ikke noget problem”, sagde Hugo, ”Så skal vi bare gå hen til hullet igen der er nemlig mange flere nisser dernede”. ”Er der det”!, sagde Glubske Luske, ”Det så jeg slet ikke”. ”Nej, du havde alt for travlt med at fange mig”, sagde Hugo smilende. Hvor ville troldefar blive glad og stolt, tænkte Glubske Luske, og skyndte sig hent til hullet. ”Så skal du bare række armen ned og tage fat i den næste nisse” Glubske Luske gjorde som Hugo sagde, men kunne hverken se eller mærke nogen nisse nede i hullet. ”Der er jo ikke nogen”, sagde han skuffet. Han stak hele hovedet ned for at se rigtigt godt efter. Han opdagede slet ikke at han havde sluppet Hugo. ”Nej”, sagde Glubske Luske, ”Jeg er ked af at måtte sige det, men der er altså ikke flere nisser dernede”. Så mærkede han et hårdt skub i troldenumsen. Han fik overbalance røg på hovedet ned i hullet. Hugo grinede og spænede glad og lettet væk.

 

Nu var det Glubske Luske som ikke kunne komme op af hullet. Hans ben stak lige i vejret og han måtte vente længe før Troldefar hørte hans råb, og kom til hjælp. Hugo fortalte om sit uhyggelige møde med trolden resten af aftenen på Julerød Kro.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...