16. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 16. december 2016 2016-12-15T23:00:00Z 2016-12-14T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17:00 til Giovannis og Rib-House, Slotsgade 52 + 57A, Hillerød. Når nissen er fundet og dagens juleeventyr er læst højt, står det på hygge med varm kakao og italiensk is. Hold øje med ledetråde, nissen kan have lagt noget som viser hvor den gemmer sig.

16. december 2016

En dag, da Emma Caroline Nisse Lesse var ude og gå en tur i skoven, oplevede hun noget underligt. Da hun var gået hjemmefra sneede det, sekundet efter begyndte det at regne og nu, puf så skinnede solen, som på en varm forårsdag. Der var noget helt galt. Mens hun gik og undrede sig over dette, hørte hun en skinger lille lyd. Det lød som nogle meget små mennesker eller meget små dyr, der med fine små stemmer kaldte på hjælp. Det var meget underligt, og Emma blev nødt til at undersøge hvad der foregik.

 

Emma fulgte efter lyden og efter lidt tid kom hun til lysningen i skoven, hvor den store sten stod. På stenen så hun en stor bunke tøj. Der var syv huer, fem par lange underbukser, otte halstørklæder, 17 par varme sokker og en rød grillhandske. Det var meget mystisk. Emma kunne høre, at lyden kom inde fra bunken af tøj. Hurtigt fjernede hun tøjet og et bur kom til syne. Inde i buret så Emma tre årstidsfeer, der alle var begyndt at skrige af skræk da tøjet forsvandt. Feerne troede nemlig at det var trolden Glubske Luske der var kommet tilbage. Da de i stedet så at det var en Nisse, blev de meget glade og jublede. ”Jamen hurra, hvor var det godt du kom” sagde efterårets fe Gira. ”Hør - hvad er der dog sket?” spurgte Emma dem.  ”Jo ser du. Vi blev fanget af den hæslige trold Harold Oksekød. Han hader sommer og ville sørge for at det skulle være vinter hele tiden. Han lod mig flyve frit og lukkede mine søstre inde i buret.” sagde Vinterens fe Jado. ”Men så pludselig, snuppede en anden trold - Glubske Luske buret. Han løb herud til stenen med os, fordi han ville ha’ sol og sommer. Han truede Jado til at flyve ind i buret og så lukkede han Vasante ud. Så tog han alt sit varme tøj af og løb væk herfra - Den trold var ikke særlig klog” sagde sommerens fe Garmi. ”Hvilken fe er Vasante da?” spurgte Emma. ”Jeg er da forårets fe” svarede Vasante, der i samme øjeblik landede på stenen. ”Sig mig nu lige, hvis det kun er dig der flyver frit omkring, er det så forår i hele verden nu?” spurgte Emma Caroline Nisse Lesse. ”Ja, det er det. Så vil du ikke nok være sød at lukke mine venner ud? Vi har meget der skal gøres godt igen” spurgte Vasante. ”Selvfølgelig vil jeg det” svarede Emma og åbnede lågen til buret. De tre feer fløj ud til Vasante og krammede hinanden og Emma i glæde over at være blevet reddet. ”Jamen, hvad gør vi så nu?” spurgte Emma. ”Nu flyver vi ud i verden, så der igen kommer styr på årstiderne” sagde Vasante. ”Jeg skal til Australien og sørge for sommer” sagde Garmi. Jeg skal til Bangladesh, og sørge for forår” sagde Gira, ”Og jeg vil sørge for efterår over Stillehavet” sagde Vasante. ”Godt kære venner! Så bliver jeg her og sørger for, at det bliver vinter i Julerød” sagde Jado. ”Tusind tak, kære feer. Vinteren ville slet ikke være det samme, hvis den var der hele tiden. Det er godt at man kan gå og glæde sig til den hele sommeren!” sagde Emma. ”Du har ret, det er altid godt at ha’ noget at glæde sig til” svarede Vasante. ”Ja – lige nu glæder jeg mig i hvert fald meget til at se, hvordan Glubske Luske klarer en meget kold vinter” sagde Jado drillende. ”Uden sit varme tøj og sin grillhandske” supplerede Emma. De kom alle til at grine ved tanken om den uheldige trold, der ville komme til at fryse sine bukser af hele vinteren. Efter lidt tid sagde Gira: ”Nu må vi se at komme af sted, vi er nogen der har en lang tur foran os”. Så fløj de 4 feer op i luften og suste hen over himlen i en sværm af sne og regnbuer.

 

Lige efter at Emma Caroline Nisse Lesse havde gemt alt det varme troldetøj i en busk, tog hun hjem til alle de andre nisser i Julerød. Men den røde grillhandske, den snuppede hun med hjem - For den var god at ha’ i køkkenet.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...