17. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 17. december 2016 2016-12-16T23:00:00Z 2016-12-14T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 11:00 til Jensens Bøfhus, Slotsgade 67, Hillerød. På Jensens Bøfhus vil vi efter åbning af lågen, hygge med at lave hjemmelavede julekort. Børnene kan klippe-klistre mens forældre/bedsteforældre kan nyde en kop kaffe eller the i skæret fra vores finde pejs. Alle som deltager i arrangementet kan nyde sin helt egen softice, mens den kreative side udfoldes. Og det hele er gratis.

17. december – Alfred Fluesvamp

Alfred Fluesvamp var i strålende humør. Der var en hel uge til jul, og han havde allerede det hele klart. Han havde købt alle de gaver han skulle og der var pyntet fint op i hele hans hyggelige hjem. Alfred Fluesvamp boede i skoven, lidt uden for julerød, i en stor fluesvamp. Nu er fluesvampe jo noget man skal holde sig fra, da de er super giftige, men Alfred kunne godt lide sit hjem. Sådan en fluesvamp holdt både trolde og mennesker langt væk og Alfred var sådan indrettet, at han godt kunne lide at være i fred. De andre nisser kom tit på besøg hos ham og det syntes han var meget hyggeligt. Hvis nogen sagde til ham, at de ikke kunne forstå hvorfor han boede i en giftig fluesvamp, så spurgte han altid – ”Hvorfor ikke – den er da super smuk”, ”Ja ja”, kunne de andre nisser sige, ”Men hvad hvis nu du kommer til at slikke på den… så bliver du jo syg”. ”Der er da for hytten ikke nogen der slikker på deres eget hus”, ville Alfred svare, og så var den samtale slut.

Nå, men Alfred havde det hele klart denne jul, og han havde også lavet en stor skål waldorfsalat. Det gjorde han hvert år, og den skulle på det store julebord når nisserne d. 24. december samledes til deres store juleaftensfest. Alle nisserne kom med noget lækkert mad, og Alfred kom altid med sin helt specielle waldorfsalat. Den var speciel fordi der var masser af æbler i, og vindruer uden kerner, men ingen bladselleri. Ingen nisser kan lide bladselleri. De synes det var en dum grøntsag som burde afskaffes.

 

Alfred havde kun et enkelt problem. Han havde ikke fået invitationen til den store juleaftensfest endnu. Når han gik rundt i Julerød, så snakkede alle de andre nisser om hvor meget de glædede sig til festen. ”Har du fået invitationen”, hørte Alfred en dag at Clara spørge Klumpetud. ”Ja, selvfølgelig har jeg det”, havde Klumpetud svaret og så gik snakken om alt det hyggelige de glædede sig til. Hvor meget mad de skulle spise, og hvor meget nisseøl de skulle drikke.

Alfred havde kigget i postkassen flere gange om dagen, men der lå ikke nogen invitation. Han kunne finde på at vågne midt om natten og så gå ud og kigge i postkassen, men det lå ingen ting. Alfred var bange. Hvad hvis nu at de andre nisser ikke gad have ham med til festen mere? Havde han gjort noget galt? Han havde ventet i 17 dage nu, og stadig ingen invitation.

 

Da postnissen Karsken Bælg kom forbi, inviterede Alfred ham indenfor til en kop kaffe. ”Nå, er du typen som glæder sig til jul”, spurgte Alfred forsigtigt. ”Ja da”, sagde Karsken. ”Hvem gør ikke det”? ”Næ, det er da også rigtigt…”, svarede Alfred og fortsatte ”Nu den der julefest der… Kommer du til den i år”? ”Ja selvfølgelig”, grinede Karsken, ”Det er jo årets bedste fest. Hvis man ikke kommer til den fest, så er man syg i huen”. ”Ja – det er jo det”, sagde Alfred stille. Han vidste ikke hvordan han skulle få det sagt og prøvede på en anden måde. ”Nu sådan noget som breve… Kan de blive væk? Altså kan et brev forsvinde, og så aldrig blive fundet igen”? Karsken rynkede brynene. ”Nej – overhovedet ikke”, sagde han lidt vredt. ”Jeg sørger for at alle breve kommer hen til de rette personer. Der er ikke noget som bliver væk hos mig”. ”Nej, det tænkte jeg nok”, sagde Alfred, og så kunne han mærke at han ikke kunne klare mere. Han begyndte at græde. ”Men hvorfor har jeg så ikke fået min invitation til julefesten – Vil I ikke have mig med mere? Bare fordi jeg bor lidt uden for Julerød, så er jeg ikke med i fællesskabet længere!!!”. ”Jamen Alfred dog”, sagde Karsken. ”Din invitation ville Møllernissen aflevere til dig. Jeg var på vej ud til dig, men så mødte jeg ham. Han sagde at han ville give dig den”. De spænede ud af døren og hen til Møllernissen som sad på sit kontor og spiste fyldte chokolader. Karsken var vred. ”Hvorfor har du ikke afleveret invitationen til Alfred”, spurgte Karsken hidsigt. ”Møllernissen var flov. ”Øhhh – det var en smutter. Jeg har haft så juletravlt – I ved – der er meget mel som skal males her op til jul. Den ligger her. Sorry.”

 

Og så fik Alfred endelig sin invitation. Karsken sørgede for at det var Møllernissen som skulle tage opvasken efter julefesten som straf. Og der var MEGET opvask.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...