18. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 18. december 2015 2015-12-17T23:00:00Z 2015-12-17T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 17.00 til Føtex, Slangerupgade 50, Hillerød. Når Nissen er fundet og juleeventyret er læst op byder vi på snørebåndsspisning uden hænder og børneposer med spændende indhold.

18. december – Chili Mik Hansen

Der var susende travlt på kroen. Chili Mik havde fået til opgave at lave risengrød til alle nisserne juleaften. Egentlig lavede han risengrød hver dag, som blev serveret på kroen. Det var ikke så specielt. Så kom de fleste nisser alligevel forbi og spiste en omgang risengrød. Men det var noget ganske særligt at lave risengrøden til juleaften. Den fik en del mere sukker i – og kanel – og mælken han hældte i, var ikke bare almindelig sødmælk. Næææ, det var mælk fra koen Helga, som gik og græssede i bjergene i Østrig. Det var den fineste mælk. Og den østrigske nisse Hans Klemmegass havde sunget ”Du burde købe dig en tyrolerhat”, mens han malkede Helga. Så kunne det ikke blive bedre.

 

Mik var meget koncentreret, mens han tilberedte grøden. Det var den 18. december, og han havde arbejdet med grøden 5 dage. Hvis han blev færdig i dag, kunne grøden blive rigtig god, hvis den fik lov til at stå nogle dage og ”sætte sig”, som Mik kaldte det. Det betød, at grøden blev lidt fastere og ikke sådan en tynd suppegrød, som nogle mennesker kan finde på at lave.

 

Mik havde engang prøvet at hælde chili i risengrøden, men det gjorde han ikke mere. Det kom der alt for meget ballade ud af. Han havde gemt chilierne langt væk, så der ikke skete nogen ulykker. Det skulle jo nødigt ske, at en flok chilier faldt i gryden ved en fejl. Så ville det være total katastrofe.

 

Krofatter Martin kom ind. ”Nå, Mik – hvordan går det med Juleaften-grøden?” ”Tak, chef – det går perfekt,” svarede Mik glad. ”Den er næsten klar.” ”Uuuudemærket, Mik,” sagde Martin og klappede ham på skulderen. ”Orv, for resten Mik. Jeg har gode nyheder. I år kommer selveste julemanden og spiser med os.” ”Julemanden – hvilken ære,” udbrød Mik overrasket – og lidt nervøs. ”Jaaaa,” sagde Martin. ”I år har han valgt at spise med os, af alle nissebyer i hele verden. Det er stort – meget stort. Så den grød har bare at være fantastisk.” Martin stod et øjeblik og gloede mærkeligt på Mik… ”Sig mig, Mik. Hvor er din tyrkiske peberchili ?” ”Min tyrkiske peberchili?” ”Ja, den som du plejer at have hængende i kvasten på din nissehue. Den hænger der ikke længere.” Det løb Mik koldt ned ad ryggen. Mik plejede at have en af verdens stærkeste chilier hængende i nissehuekvasten. Mest som pynt, men også for aldrig at mangle en chili. Nu var den væk.

 

”Det er jo forfærdeligt. Jeg kan ikke begynde forfra med grøden. Så når jeg aldrig at blive færdig.” Mik var ude af sig selv. Han løb rundt i køkkenet i panik for at se, om peberchilien skulle ligge på gulvet. Det gjorde den ikke. Han kunne have tabt den alle steder. Det er jo ikke hver dag en nisse kigger sig selv i kvasten. Faktisk kunne han ikke huske, hvornår han sidst havde set den hænge der. Måske var den faldet af ude i skoven. ”Bare den ikke er faldet i gryden,” sagde Mik. ”Tag det roligt,” sagde kronissen. ”Vi kan bare sige, at hvis der er en nisse, som får chilien, så er det den nisse, som skal tage opvasken.” ”Hvor er du smart chef,” sagde Mik. ”Så har vi både en mandel i grøden – og måske en chili.” Og sådan blev det. Den, som fik mandlen, fik en gave. Den, som fik chilien, fik opvasken.

 

Da det blev juleaften, fandt man faktisk chilien i grøden. Det var i øvrigt julemanden, som fik den. Nisserne havde det lidt dårligt med, at selveste julemanden måtte stå ude i køkkenet og vaske op.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...