18. Levende julekalender

Jette Salling C4 - 18. december 2016 2016-12-17T23:00:00Z 2016-12-14T00:00:00Z

Del på Twitter Del på Facebook
Send til en ven RSS

I dag kører Nissekorpset fra Møllen kl. 11:00 til Hillerød Fysioterapi & Træningscenter, Milnersvej 39, Hillerød. Den drilagtige Fit-nisse har gemt sig hos HFTC - men hvor? Det er der ingen der ved. Der er masser af muligheder for at gemme sig mellem vores træningsmaskiner og redskaber, så kom og hjælp os. Når I har hørt juleeventyr vil der være leg og redskabsbaner som alle kan prøve, der vil være pebernødder og saftevand og glögg til de voksne.

18. december – Chili Mik Hansen

Der var som sædvanligt susende travlt på kroen i Julerød. Krofatter Martin spænede rundt mellem bordene og serverede nisseøl og risengrød. Mik stod ude i køkkenet og havde gang i mange gryder, som boblede og dampede. Der skulle hele tiden røres rundt i dem, så de ikke brændte på. Nisserne råbte utålmodigt deres bestillinger og Martin havde sved på panden. ”Kan jeg få en dobbelt nisseøl, og en ordentlig gang grød”, råbte Møllernissen, ”og lad være med at være fedtet med smørklatten”. ”Jeg skal også ha´ en gang risengrød, med ekstra kanel, og en nisseøl uden skum”, råbte Klumpetud. Martin var helt forpustet. ”Puha”, sagde han. ”Man skal godt nok holde styr på mange ting. Til næste år skal vi have kigget på det menukort, så der ikke er så mange valgmuligheder”.

 

Pludselig blev døren slået op. Sneen føg ind i kroen og alle nisserne kiggede på den store skikkelse som stod i døråbningen. Det var nissen Henning. Han arbejdede som langtidschauffør hos ”De Røde Bude” og boede normalt i Julekøbing. Nu var hans vej faldet forbi Julerød, og han var kendt som lidt af en ballademager. Med store tunge skridt gik han hen over gulvet. De andre nisser kiggede skræmt ned i deres grød og der var helt stille. På en måde syntes Martin det var helt rart, at der ikke kom nogen bestillinger, men så kom han i tanke om at Henning godt kunne blive rasende, hvis han ikke kunne lide den mad der blev serveret. Og når Henning blev rasende, så gjaldt det om at komme væk. Henning satte sig tungt på en bænk, så alle de andre nisser på bænken lettede en halv meter op i luften. ”Nisseøl og risengrød” sagde han med en stor dyb stemme. ”Så gerne”, sagde Martin, og kom igen i tanke om at han skulle have kigget lidt på det menukort.

 

Grøden blev hurtigt serveret for Henning – ja faktisk fik han først, så der ikke blev ballade. Henning begyndte at spise, men stoppede pludselig op. Så spyttede han grøden ud i hovedet på Møllernissen som sad overfor ham. ”Hvad hytten er den for en møj-grød. Den smager jo af daggamle underbukser”. Han tog en slurk af Møllernissens nisseøl og spyttede igen det hele ud. ”Og øllen! Den smager jo af sokkeøl”. Martin kom farende. ”Om forladelse, Hr. Henning. Jeg taler straks med kokken”. Henning skumlede. ”Jeg kan godt finde på at smadre hele kroen, hvis det skulle være”, sagde han og Martin gøs. ”Det ved vi – det ved vi. Vær sød ikke at gøre det”. Henning tog fat i kraven på Martin. ”Jeg har hørt at kokken her, kan lave en ordentlig stærk chiligrød. Sådan en skal jeg have. Jeg er stærk – og det skal min grød så også være - stærk.” Martin rystede over hele kroppen. ”Men Hr. Henning… Mik laver ikke chiligrød længere. Ikke efter alt det der skete for nogle år siden”. ”Vil du have at jeg skal vælte hele kroen?”, fnøs Henning og kastede Martin ud i køkkenet så han kunne få Mik til at lave chiligrød.

 

”Hvor stærk”? spurgte Mik. ”Meget stærk”, sagde Martin. Mik spærrede øjnene op. ”Når du siger meget stærk, så ved du godt at den bliver rigtig meget stærk, ikk´ Chef”? Martin nikkede. ”Den skal være så stærk som Henning er”. Da Henning tog en skefuld af den stærke grød kiggede alle nisserne forventningsfuldt på ham. Han fortrak ikke en mine, men sad helt stille på bænken. Så begyndte en sveddråbe at trille ned fra hans pande. Én sveddråbe blev til flere og farven i hans ansigt blev ildrød. Så rejste han sig stille og roligt og gik hen til døren. Han åbnede og gik ud.  De andre nisser kiggede ud af vinduet og så at Henning pludselig sprang højt op i luften. Han hev alt sit tøj af og slog kolbøtter rundt i sneen. Han hylede og skreg og slog hovedet flere gange ind i en lygtepæl. Alle nisserne grinede da de så Henning flippe helt ud. De var sikre på at der gik lang tid før Henning igen besøgte Julerøds kro. Miks chiligrød er verdens stærkeste.

Nyheder
Robotteknologi og kunstig intelligens

14. oktober 2021

C4 Foreningen og RoboInsights inviterer til gå-hjem-møde torsdag den...

Sæt aftryk på erhvervspolitikken i Hillerød

8. oktober 2021

Dansk Erhverv og Sydbank inviterer til erhvervsevent tirsdag den 26....

Tænk om din virksomhed kunne få støtte til omstilling...

23. september 2021

Omstillingspuljen åbner igen med 178 mio. kr. til omstilling i...

Dialogudstilling af Niels Macholm & Kristian Devantier

14. september 2021

Fernisering onsdag den 22. september 2021 kl. 14.00 - 16.00 i C4...